Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap sivalkodása díj nyertese: Jean-Claude Juncker

Horváth József György

2018.10.04. 19:19

A "szûklátókörû nacionalizmussal" szembeni küzdelemre szólította fel az Európai Uniót csütörtökön Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Bécsben az Osztrák Köztársaság 100 éve címû konferencián mondott beszédében.

Juncker a 2019 májusában megrendezendő európai parlamenti választásokra utalva a következőképp sivalkodott:

A szűk látókörű nacionalizmussal szemben addig kell küzdeni, míg erre még van idő, különben, a szélsőjobboldali és populista erők megerősödhetnek. A jobbról leselkedő veszély könnyűszerrel teret nyerhet, ha az esztelen populizmus és a szűk látókörű nacionalizmus kövezi ki útját. Ezért szembe kell szegülni ezekkel a folyamatokkal, amíg nem késő."

A bizottsági elnök ezután gyorsan leszögezte, hogy nem áll szándékában senkit sem megsérteni...

Majd pofátlanul hozzátette: "Az emberekkel vitákat, párbeszédet és eszmecserét kell folytatni, ahelyett, hogy semmibe vennénk aggályaikat". Ez azért hangzik nevetségesen Juncker szájából, mert 2014 óta pont az ellenkezőjét csinálta mindannak, amit mondatában megfogalmazott.

És a végére, hogy még zavarosabbá tegye a képet, ellentmondott Emmanuel Macron francia elnök nagy álmának is. Öröm látni, ahogy elbeszélnek egymás mellett a nyugati bürokraták:

Az európai egység csak akkor vezethet sikerre, ha a folyamat nem megy szembe a nemzetállamokkal. Az Európai Unióból sosem lesz Európai Egyesült Államok az Amerikai Egyesült Államok mintájára"

– hangoztatta Juncker. Ezzel az utolsó két mondatával pedig mi is egyet tudunk érteni. Kár, hogy a kvótakirály az elmúlt négy évben érdekes módon nem így gondolta, és a szöges ellentétét csinálta mindannak, amit ebben a két mondatban megfogalmazott. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére