Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 | Na, mit hazudott neked az Index... idén nyáron?

Békési Marcell

2020.08.31. 07:59

Nyár végi különkiadás: visszatekintettünk az elmúlt három hónapra, és összeszedtük a legforróbb ellenzéki témákat George Floydtól a Lánchídon át Szijjártó Péterig. Ha szeretnéd átélni az átlag ellenzéki kommentelő dührohamait, ez a cikk Neked készült.

A közösségi média felbukkanása óta a permanens kampány időszakában élünk, amikor nem válik el egymástól a kormányzási – nyugalmi – időszak a kampányidőszaktól, és minden nap úgy telik el, mintha három napon belül választást tartanának.

Az aktuális Nagyon Fontos Téma

Emiatt bizonyára neked is feltűnt az a gyakorlat az ellenzéki térfél sajtójában, hogy nincs olyan pillanat, amikor ne adnának egy-egy aktuális témát a kormányt gyűlölni vágyó követőknek, amin utána ők dühönghetnek csámcsoghatnak hetekig. Ezeknek az aktuális Nagyon Fontos Témáknak van néhány ismérve:

 • Korábban nem igazán hallottál a problémáról tőlük, és később sem fogják firtatni – avagy keress cikket a fehérorosz választásról 2020 előtt, vagy a rabszolgatörvényről 2018 után.
 • Általában két-három hétig futtatják őket – amíg nem válnak unalmassá – majd újat kezdenek – mint az átlagos egynyári slágereket a rádiók, vagy filmeket a mozik.
 • A régit – mivel pár hét alatt általában kiderül, hogy vagy kamuztak, vagy csúsztattak – úgy dobják, mintha sosem történt volna meg, esetleg hetekkel később valahol a lap alján kiadnak valami pontosítást.

Azalatt a két hét alatt viszont, amíg az a hír a Nagyon Fontos Téma, lényegében

minden ellenzéki lap napi 8-10 hírt közöl róla, amit aztán lelkesen tol az arcodba ötpercenként a Facebook-algoritmus, az ellenzéki ismerőseid pedig úgy osztogatják, mintha nem lenne holnap.

És persze mindenki az aktuális szakértője lesz az aktuális témának. Lényegében másról sem szól onnantól kezdve az a két heted, mint arról a Nagyon Fontos Témáról – feltéve, hogy nem törlöd magad az internetről és dobod ki az mobilod a picsábakukába.

Nézzük min dühöngtek idén nyáron ellenzéki ismerőseid?

I. június eleje: Black Lives Matter

Erősen kezdődött a nyár: egy amerikai városban rendőri intézkedés közben megfulladt egy helyi fekete bűnöző, az antifasiszták pedig válaszul megkezdték a világforradalmat és felgyújtották szinte az összes nyugati várost.

Azóta persze tudjuk, hogy a négy intézkedő rendőrből kettő színesbőrű volt, Floyd amúgy koronavírusos volt, több drog hatása alatt állt, amik közül az egyik túladagolásának hasonlóak a tünetei, és a testkamerás felvételből az is kiderült, hogy már jóval az előtt fuldoklott, hogy a rendőrök egyáltalán hozzáértek volna.

Nos, ez valahogy nem ütötte meg a ballib sajtó ingerküszöbét, mint ahogy az sem

hogy, a tüntető antifasiszták rendőröket lincseltek, civileket késeltek meg, kisgyerekes anyukákat és fekete kislányokat lőttek szitává.

Fejbe lőttek egy fiatal anyukát BLM-aktivisták, mert azt mondta, minden élet számít

Jessica Doty Whitaker és három ismerőse Indianapolis egyik utcáján sétált, mikor egy ötfős, BLM-szimpatizánsokból álló társasággal találták szembe magukat. A két csoport között kisebb vita alakult ki azon, hogy a nő azt mondta az aktivistáknak, hogy „All Lives Matter„, vagyis „Minden Élet Számít”. Nem kellett volna: a négy férfiból álló társaság megbékélést színlelt, és hagyták [...]

Ehelyett megismerkedhettünk Szt. George Floyddal, a jó útra tért szelíd latorral, a gonosz és rasszista zsarukkal, a bátor antifasiszta mozgalommal, a „többnyire békés” szabadságharcosokkal, akik fel mernek szólalni az elnyomó Donald Trumppal szemben, az elnyomóan rasszista amerikai kapitalizmussal, és a diktátorral, aki be merészeli vetni a szövetségieket, hogy megvédje a civil lakosságot.

A baloldal legnagyobb ferdítése pont arról a Csázról készült, amit hippifesztiválnak próbáltak beállítani pár nappal azelőtt, hogy a rendőrség végül bezárta a sok tömegverekedés, lincselés, nemi erőszak és az első néhány haláleset után.

A tüntetők saját államot alapítottak Seattle-ben – két nap alatt megbukott

Hogyan alakult meg és hogyan vizsgázott első hetében a világ első Nyílt Társadalom alapú állama? A nyugati parti Antifa a kommunizmussal kísérletezett, és ami kisült belőle, az talán felnyitja a marxista fiatalság szemét: bevezetés a tervgazdaság működésébe, gyakorlat. Csáz A marxista utópiát, az úgynevezett Capitol Hill Autonomous Zone-t (a továbbiakban az MTA földrajzi nevek államokra [...]

Miután rettentő kevés embert vonzott be a magyar tüntetés, és még az ellenzékiek is egyértelműen a mozgalommal ellenszenveztek, a sajtó lejött a témáról, és a nyár további részében inkább hallgattak róla.

II. június vége: A Lánchíd

Emlékszünk még, hogy június első két hetében minden oknyomozás a lánchíd körül forgott, milyen állapotban van, életveszélyes, mindmeghalunk, Karácsony Gergely fához láncolja magát, stb.

Lényegében valamilyen misztikus módon végül a kormány hibája lett, hogy az egyébként hatalmas tartalékkal rendelkező fővárosi önkormányzat nem tartotta magát az előző hivatal ütemtervéhez, kicsúszott az időből, új tendert időben nem írt ki, és állnak a munkálatok.

Mivel akkoriban külföldön egy hónapig minden a már említett okokból elhallgatandó BLM-ről szólt, kénytelenek voltak kreálni egy problémát, és így született a Lánchíd-offenzíva:

A 2021-ES KÖLTSÉGVETÉS TERVEZETE OLYAN MÉRTÉKŰ ELVONÁSSAL SÚJTANÁ A TELEPÜLÉSI, A KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATOKAT ÉS A FŐVÁROST, AMELY BUDAPEST FEJLESZTÉSÉVEL, SŐT MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATBAN IS BIZONYTALAN HELYZETET TEREMT.

- sírta el Karácsony Gergely az Indexnek, amit a lap ilyen formában, csupa nagybetűvel közölt.

Két hétig másról sem szólt az életünk, csak erről, egy sajtótájékoztatón még a – nyilván erre a témára minimális rálátással rendelkező – külügyminisztert is képes volt az egyik lelkes indexes sajtómunkás megkérdezni.

Megoldódott azóta a helyzet? Nem. Beszakadt azóta a híd? Nem. Hány cikket jelent meg azóta a témával kapcsolatban? Nulla. Már senkit nem érdekel, pedig sem jobb, sem rosszabb állapotban nincs a híd.

III. július eleje: Kaleta Gábor

A pedofil perui nagykövet ügye június legvégén, július legelején élesedett, mikor kiderült az a valóban felháborító ítélet, amit a bíróság szabott ki rá – félmillió forint több ezer pedofil képért.

Az üggyel kapcsolatban itt a baloldali és jobboldali vélemény megegyezett, azzal az apró különbséggel, hogy a ballib sajtó egyértelműen próbálta megjátszani azt a kártyát, hogy az átlag ember fejében a bírói és a végrehajtói hatalom összemosódik, és nincs tisztában azzal, hogy egyébként a bíróságon a mai napig baloldali uralom van – a Kúria például leggyakrabban épp a kormány ellen hoz ítéletet. Ez egyébként egy érdekes ingajáték, mert

amikor a kormány megpróbálja nyugdíjazni a kommunista őskövületeket a Kúria élén, vagy megpróbál tenni valamit a börtönbiznisz kapcsán, akkor a bíróság hirtelen a demokrácia utolsó védőbástyája lesz, ha viszont más ügyben születik felháborító ítélet, akkor hirtelen fideszessé válik.

Ezt a pálfordulatot egyébként idén 58 napon belül sikerült abszolválnia a baloldali sajtónak.

Hogy lesz egy gazemberből „pedeszes„?!

Alapvetés: Kaleta Gáborra rohadjon rá a lakat! De azért tegyünk tisztába valamit: egy 19 évig karrierdiplomataként szolgáló beteg elme attól nem lesz fideszes, hogy a diplomácia szabályai szerint hazaszállítják, hogy mentességét feloldva el lehessen ítélni, de még attól sem, hogy egy bíró az ügyészségi alkuban szereplő ítéletet is tovább enyhíti...

 

Kaleta Gábor ügye értelemszerűen kínos volt a Fidesznek is, de ugyanolyan kínos lehetett volna a baloldalnak is, hiszen a volt nagykövetet eredetileg ők emelték státuszba, és 6 éven keresztül dolgozott a gyurcsányi külpolitika élvonalában.

IV. július vége: Az Index-passió

Július végén egyetlen hétnek elégnek kellett volna lennie ahhoz, hogy a jobboldali sajtó átvegye a kezdeményezést, de ez csak szűk három napig sikerült:

 • hétfőn kiderült, hogy Lengyelországban újrázni tudott a jobboldal,
 • kedden hajnalban Orbán Viktor történelmi győzelmet ért el az uniós csúcson,
 • délután megjöttek az első igazán biztató népesedési adatok, amik igazolták a kormány családtámogatási politikáját,
 • szerdán pedig a Momentum szaladt bele rövid történetének eddigi legnagyobb botrányába, mikor Kádár Barnabás Facebook-posztját, amiben a nyugdíjasok szavazati jogának megvonását javasolta, megosztotta az egész pártszervezet. 4-0.

Sajnos ez a hét sem úgy vonult be a sajtótörténelembe, mint a a német-brazil 7-1, mivel csütörtök délután az ellenzék kijátszotta az aduját – a lehető legpontosabb időzítéssel – és

csütörtökön hatalmas csinadrattával, élő adásban mondott fel az Index szerkesztősége.

Innentől kezdve nyilván elérték, hogy semmi másról ne szóljon a következő két hét, mint az Index elhúzódó halálával és a gonosz Orbán Viktorról, aki gonosz, és diktátor is, és nem tűri az ellenvéleményt.

Mindenhonnan ömlött a „nincs másik_” aztán a „legyen másik_”, aztán a „lesz másik_”.

Persze azóta kiderült, hogy megszűnés helyett a valóságban egy Indexből kettő lesz.

Az Index új főszerkesztője ugyanis ugyanúgy liberális pedigrével rendelkezik, mint az egész új újságírói brigádja, ráadásul az régi indexesek is csinálnak új Indexet. Úgyhogy egy függetlenobjektív helyett most kettő lesz.

Ennyire nincs sajtószabadság.

V: augusztus eleje: Drága a lángos mert Lölő

Összességében az augusztus eleje volt a legnyugisabb időszak.

Az elején még természetesen kitartott az Index téma, és közben óvatosan beszivárgott a „drága a Balatonon a lángos” és „csak a partszakasz néhány százaléka szabadstrand” mert „Mészáros Lőrinc felvásárolja az egész tavat”.

Le lehet szállni a Balatonról

Remélem, abban egyet tudunk érteni, hogy 2020 az utóbbi évtizedek egyik legnehezebb éve. A koronavírus miatt teljesen átszabta eddigi életünket, és benne utazási szokásainkat. 2020 az az év, amikor a magyar emberek jelentős hányada belföldön tölti el a még megmaradt szabadságát, szabadidejét. A turizmus az elsők között volt azon iparágak közül, amelyeket nagyon komolyan arcul [...]

Nyilván a lángos mindig drága volt a Balatonon, eleve az egész partszakasznak csak a kis része strand - akár szabad, akár fizetős -, és szinte minden településen van szabad partszakasz.

Ráadásul az emberek sem kaptak rá annyira a témára, mert inkább ették a túlárazott lángost a nem létező szabadstrandokon, minthogy hülyeségeket olvassanak, úgyhogy a téma hamvában holt. A Momentum azért mepróbálta belőle kihozni a maximumot, mikor aláírás-gyűjtésbe kezdett.

VI. augusztus közepe: Lukasenko veri a tüntetőit, mert Orbán Viktor

Az igazi kampányidőszak augusztus közepén kezdődött.

Egy hét lángosozás után Lukasenko megnyerte a Fehérorosz választást (vagy elcsalta), majd az ellenzék vezetője Litvániába menekült, és hatalmas tüntetéshullám vette kezdetét.

Az ellenzéki média – ami korábban egyetlen fehérorosz választásról sem számolt be – hirtelen úgy érezte, hogy napi 36 órában kell a helyzetről tudósítania, és

valahogy sikerült elérniük, hogy az átlag magyar ellenzéki Orbán Viktort hibáztassa, mert a vele ideológiailag egyébként nulla pontont egyező Lukasenko veri a tüntetőit.

Akivel a miniszterelnöknek egyébként egy-két udvarias megnyilvánulást leszámítva semmilyen szorosabb kapcsolatban nincs. De mivel „orosz is, putyin is és diktátor is, biztos Orbán haverja” gondolta az átlag ellenzéki, és rákattintott a haragos emodzsira valamelyik cikk alatt a kétezerből.

VII. augusztus vége: Genderháború

Természetesen menetrendszerűen érkezett a Pride is mint téma: az ellenzék kitűzte szinte minden városházára a szivárványos zászlót, a Mi Hazánk levette, mi természetesen ennek örültünk, és erről szólt az államalapítás ünnepe helyett minden is.

Ezt talán annyira nem kell felemlegetni, a témában született összefoglaló cikkünket itt olvashatod:

Miért gyűlölünk mindenkit?

Tegnap este az ATV műsorában „A nap híre„ című adás vendége volt Ledvai Ildikó, Barabás Richárd, a Párbeszéd, illetve Nemes András, a Momentum szóvivője. A téma gyakorlatilag egész este a szivárvány, gender és elfogadás körül forgott, amit szembeállítottak a kormány „összeszűkült, egyszínű, kirekesztő és félelemkeltő” ideológiájával – micsoda goebbelsi jelszavak -, és a fő téma [...]

VII. lezárás: Szijjártó nyaralt

Amint véget ért az ízlésesen augusztus 20-ra időzített Pride-hét, rögtön jelentkeztek az új témával, és a nyarat ez klasszikussal zárták: elővették a „miért nyaral a politikus úgy, mintha ő is ember lenne” témát. Sosem lehet megunni, legalább évente előjön:

 • Miért Skodát vesz az állam a kormánytagoknak, miért nem Suzukit?
 • Miért iPad, miért nem Auchan sajátmárkás tablet?
 • Miért nem turizott öltönyben megy a csúcstalálkozóra a miniszterelnök, ha viszont szar öltönyben megy, akkor a hajaismijen?
 • Miért magánrepülőn megy? Miért első osztályon utazik? Miért repülőn megy nyaralni (sic)? Vonatozzon helyjegy nélkül, két vagon között.

Most Szijjártó nyaralásán készült egy kép, amin a korrupt politikus a következő bűnt követte el: ült és beszélgetett. Durva.

Ugyanakkor itt említsük meg, hogy a baloldali újságírás csúcsát ma az jelenti, hogy

lelkesen átvágsz a fél Balkánon, bérelsz egy gumicsónakot, éjt nappallá téve járod a tengert a kis fényképeződdel, aztán készítesz egyetlen képet a külügyminiszterről, ahogy az ül egy jachton, hogy diadalittasan bebizonyíthasd: a politikusok is nyaralnak.

Szóval jó nyár volt. Köszönjük Index és a többiek!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

200 ezer euróval támogatja a Telex elindulását a „cseh Soros”

200 ezer euróval támogatja a Telex elindulását a „cseh Soros”

A V4NA szúrta ki, hogy a Telex.hu a Facebook oldalán dicsekedett a jó hírrel, hogy hamarosan 200 ezer eurónyi támogatás érkezik Csehországból. Méghozzá a Zdenek Bakala tulajdonában álló Economia kiadótól, akit csak „cseh Sorosnak” neveznek.

Szijjártó: a rendkívüli intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját

A koronavírus-járvány megfékezésére a rendkívüli jogrend idején hozott és a parlament által jóváhagyott magyarországi intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját, és semmilyen módon nem voltak károsak az emberi és szabadságjogok szempontjából – emelte ki Szijjártó Péter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Hivatalos: Dzsudzsák Balázs Debrecenbe igazolt

Hivatalos: Dzsudzsák Balázs Debrecenbe igazolt

A ballábas futballista 12 év után tért vissza a nevelőegyesületéhez.

Képmutatásrekord: az inflációcsináló Gyurcsány magyaráz a mostani pénzromlásról

Soha nem volt olyan magas az infláció, mint amikor a Gyurcsány-csomag megroppantotta a magyar gazdaságot, most mégis éppen a Böszme pártja riogat a 4 százalék körüli pénzromlás kapcsán azzal, hogy „hónapról hónapra rosszabbul élnek a magyarok”. Ez a 4 százalék a fele annak az inflációs mértéknek, amit Gyurcsányék idején elszenvedtek a magyar családok.

Évek óta nem égette be ennyire senki a ballib tüntetőket, mint tegnap az Identitás Generáció

Évek óta nem égette be ennyire senki a ballib tüntetőket, mint tegnap az Identitás Generáció

A srácok észrevétlenül meghackelték a blokádot, és már kapják a „szélsőjobboldali” jelzőt és a liberális könnyeket minden függetlenobjektív felületről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére