Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt gender, nincs gender

Horváth Zsófia

2018.08.18. 11:15

Egy keresetlen, áltudományos képzés állami támogatásának megvonása logikus lépés. Csak annak fáj, aki eddig politikai célokra használta.

Az „áltudományos” jelzőt ma már könnyen megkapja bárki, aki szakterületén nem az aktuális trendeknek hódol. Ma pedig aktuális trend „tudományos” tényekkel alátámasztani, hogy bizonyos elnyomott csoportok előjogokat érdemelnek, más, általában hagyományos értékrendet képviselőkkel szemben. A nagy egyenlőséglogika még ki sem lépett az ajtón, már a küszöbben megbukott, soha nem működött a gyakorlatban. A gender studies mégis az egyenlőséget tűzte zászlajára és próbált ennek nevében politikát csinálni. Most egész egyszerűen annyi történik, hogy ezen törekvéseiket már nem finanszírozná az állam, de önköltségen lehet továbbra is diplomát szerezni genderből. Persze a liberális propaganda szerint „betiltják” és ez megint diktatúra. Pedig csak félnek, mert tudják, hogy ingyen (meg a diákigazolványért) még csak eláltudományoskodott náluk egy-két horgolthippi, de pénzt már senki nem adna ezért a diplomáért.

A gender studies nem szól másról, mint a liberálisok egy új „tudományágának” a megalkotásáról, miután a legtöbb társadalomtudományt már kisajátították maguknak. Mivel a szociológia vagy a pszichológia még így is sokszor ellentmond nekik, kellett egy terület, ami őket igazolja. Kiszűrték a számukra kritikus, a gyakorlatban amúgy helytálló megállapításokat, vegyítették a politikájuknak hasznos elméletekkel és bevonták az érzelmeinkre ható mázzal, ami az egyenlőségért való küzdelem. Pedig nekik sem az egyenlőtlenséggel van bajuk, hanem azzal, hogy nem bírják elfogadni a tényt, hogy minden társadalomban mindig léteznek hierarchikus viszonyok.

Az egyenlőtlenség a lételemük, hiszen magukat is egyenlőbbnek gondolják nagyjából bárkinél.

Ha csak az önigazoló elméleteiket nézzük, jogosan merül fel a kérdés, hogy mi szükség van erre a képzésre? A biológiát nagyon nem lehet felülírni: férfi és női nem van, csak ők képesek gyereknemzésre és pont. Persze lehet dobálózni azzal, hogy de még az állatvilágban is létezik interszexualitás (régen hermafroditák), de a biológia sem véletlenül nevezte az ilyen, egyébként elég ritka eseteket, degenerációnak. Vagy lehet jönni a színes zászlós csoportokkal, hogy szegény melegekkel ki fog ezentúl törődni? Pedig a melegeknek sok köze nincs a genderhez, ott férfi-férfi meg nő-nő felállás van. A nők, meg az elnyomott (ugyan már!) jogaik sem veszítenének semmit, nekik ott vannak a feministák. A gender pedig csak felhasználta ezeket a csoportokat a saját érvényesülésére, a köztudatban meg jól összemosódott minden.

Az egész nem szól másról, mint a politikáról. A liberálisoknak kellett valami, amivel az értelmiségi, „ha nem tudományos, nem hiszek benne” csoportokat is elérhetik, hogy (szerintük) támadhatatlan érvként használhassák a tudományt, és ezen keresztül szervezhessenek közösséget, érvényesíthessék a számukra éppen fontos szempontjaikat. A gender egyértelműen nem más, mint a szélsőséges liberálisok politikai terméke. Csak nálunk nincs erre kereslet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére