Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tibi Atya, a kocsmárosok Robin Hoodja, nyitásra buzdít

Fodor-Horváth Zsófia

2021.01.24. 11:30

Mintha a világjárvány nem is létezne.

Tibi Atya közösségi oldalán vállaltan a „Kinyitok” mozgalom mellé állt. Egyik cikkünkre, melyben azokat a vendéglátóhelyeket kifogásoltuk, amik a korlátozások ellenére kinyitnak, így reagált: „a 888-nál fel sem merül, mint szempont, hogy az ember, ha a piacból és a munkájából él, akkor bizony a kiadások mellé vagy vannak bevételei is, vagy elveszti mindenét”.

Úgy tűnik, Tibi Atyában fel sem merült, hogy világjárvány van. A vendéglátóhelyeknek és tulajdonosaiknak pedig minősített felelőssége van a jelenlegi helyzetben.

Tibi Atya és a „Kinyitok” mozgalom résztvevői félreértik a helyzetet. A lezárás nem magyar sajátosság, nem arról van szó, hogy a „gonosz Orbán” tartatja zárva a helyeket.

Világjárvány van, egész Európa zár alatt van.

A „Kinyitok” mozgalom sem magyar, ellenzéki leleményesség, hanem egy európai mozgalom – ez is bizonyítja, hogy egész Európa zárva van. A politikusok nem hülyék, nem azért hoznak ilyen döntéseket, mert szembe akarnak fordulni a választóikkal, rosszat akarnak nekik, hanem mert ez tényleg egy kivételes helyzet – gondoljunk bele, még az Olimpia is elmaradt, ilyen csak háborús években fordult elő. Egész egyszerűen védekezni kell valahogy, addig, míg nem lesz elég vakcina.

A járvány az egész világon mindenkit érint. Mindenkit ér veszteség és mindenki szeretné visszakapni a régi életét. Van, aki belehalt a betegségbe, vannak és lesznek olyanok, akik maradandó egészségkárosodást szenvednek el és rengeteg embernek kellett más megélhetés után néznie. Minden veszteség rossz és szomorú, de most a tét a túlélés. Épp, hogy alacsonyabbak lettek a számok a korlátozásoknak köszönhetően, erre Tibi Atya és a hozzá hasonlók szembe akarnak szállni a szabályokkal, a következményekkel nem foglalkozva. Ezzel nemcsak a járvány terjedését könnyítik meg és teszik ki veszélynek az embereket, hanem óriási leterheltséget okoznak a védekezésben részt vevőknek, a szabályokat betartatóknak, a rendőröknek, az egészségügyi dolgozóknak. Különösen visszatetsző, hogy az a Tibi Atya brand buzdít minderre, aminek a feje egy orvos. Ő aztán különösen tudhatná, de legalább figyelembe vehetné, hogy leterhelt egészségügyi dolgozók ezrei állnak jelenleg is a fertőző és intenzív osztályokon a covid-fertőzőttek ágyai mellett, életüket is veszélyeztetve. Tibi Atyát és az általa felbuzdítottakat, ahogy a kocsmákba látogatókat is ezek a dolgozók fogják majd ápolni. Ha a szabályok ellenére kinyitnak a vendéglátóhelyek, nemcsak a kormány, de ezeknek az egészségügyi dolgozóknak a munkáját és eddigi eredményeit teszik semmivé.

Tibi Atya a családokra hivatkozik, amikor védi a „Kinyitok” mozgalmat. De abba már nem gondol bele, hogy a mozgalomnak köszönhetően majd családok veszíthetik el az apát, az anyát vagy épp a gyerekük mellett virrasztanak majd az intenzíven.

Tibi Atya szerint ócska propagandisták vagyunk, amiért kiállunk az emberélet mellett a profitéhes üzletemberekkel szemben és amiért azt gondoljuk, a szabályszegőket megilleti a büntetés. Ha mi ezért ócska propagandisták vagyunk, akkor Tibi Atya csak egy ócska kocsmáros, akit a világjárvány kellős közepén csak egy dolog érdekel: hogy kinyithassa a kocsmáját. Az sem véletlen, hogy éppen a „Profit vagy emberéletek” cikkünk találta szíven a kocsmárost. A korábbi posztjaiból kiderül, hogy mostanában nyitná meg új kocsmáját. Ha Tibi Atyát nem kizárólag a saját érdekei vezérelnék, ő lenne a morális felkiáltójel, ha a kormány éppen enyhíteni akarna, ő mondaná leghangosabban: „De hát a fejlett nyugat! A belgák, a franciák, a németek, az osztrákok meg zárnak!”.

De Tibi Atyának ezek után semmilyen moralitása nincs, elvesztette a jogát, hogy ezek után is bármilyen más kérdésben ítéljen és ossza az észt. Mi pedig továbbra is a védekezés oldalán állunk, tiszteljük a szabályokat betartókat, nagyra értékeljük az egészségügyi dolgozók, rendőrök, katonák, pedagógusok erőfeszítéseit, hogy a világjárvány idején is kitartanak. És igen, úgy gondoljuk, hogy helyes, ha a büntetés erejével sújtanak le a szabályszegőkre és a védekezést nehezítőkre.

Végül úgyis le fogjuk győzni a vírust. Végül vissza fog majd térni az élet a megszokott medrébe, ami pedig a vendéglátósokat illeti: kinyithat majd mindenki. A kérdés az: mennyi áldozatot kell majd hozni? Ha Tibi Atyán és a „Kinyitok” mozgalomhoz csatlakozókon múlik, akkor nagyot. Tibi Atya is jobb, ha tudatosítja magában: Nekem, Tibi Atyának is felelősségem van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ez történt ma

Ez történt ma

A mai legjobb írásaink egy cikkben.

Külhoni magyarok elleni hergelés – újra előkerült a balos csodafegyver

Külhoni magyarok elleni hergelés – újra előkerült a balos csodafegyver

Milliárdok, propaganda, Vajdaság, média, migráció és még sorolhatnám. Újabb óriási leleplezést mutat be a hazai balliberális sajtó szerb partnerszervezetüknek köszönhetően. Miféle hálózat?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére