Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért csinálod, Tibi atya?

Horváth Zsófia

2018.08.25. 18:50

Az orvos, aki inkább kocsmát nyitott, a legérzékenyebb életkorú fiatalokat csábítja az alkoholizmus felé. Ez mégis miért fér bele?

Tibi atya, az egyik legismertebb hazai hivatásos troll és kocsmatulaj, országos hálózatú brandet üzemeltet, ami mi másra, mint az alkoholra épít. A tízmillió függő országában propagálja az alkoholizmust, azt az attitűdöt, ami szerint vállalhatatlanra részegedni menő, és minél prosztóbban teszi ezt valaki, az annál inkább illik a közösségbe. Persze védekezik, hogy ő a legártalmatlanabb italt, a fröccsöt népszerűsíti, ez csak bor és szóda, míg minden más sokkal károsabb. Minden eszközt megragad, hogy megpróbálja tisztára mosni magát, míg nyilvánvalóan csak a kifogásokat keresi. A legveszélyesebb drog, ugyanis nem az alkohol vagy a heroin, hanem a csak. Az „ez csak fröccs” mentalitás az, ami miatt több addiktológiai osztályon is meg kellett szüntetni az alsó korhatárt, ezért ma már tízéveseket is kezelnek az elvonókon.

Tibi atya vajon bele tudna nézni a szemükbe?

Az alkohol népszerűsítéséért sok cég felelős, a Tibi atya brandje azonban különösen aljas. A márka álarca mögött ugyanis nem más a fő tartalomgyáros, mint egy orvos.

A kiugrott orvos nem, hogy nem érdekli orvosi esküje, de az sem okoz számára lelkiismereti kérdést, hogy identitásukat kereső tizenévesek számára tegye menővé az alkoholizmust – mindezt csak az üzleti haszonért. Az ilyen szenzitív periódusban a fiatalok mintákat keresnek, Tibi atyáról pedig azt látják, menő. A brand milliós közösséget épített magának, az aljasodást népszerűsítő mémjeik uralják a közösségi médiát. A „Mivan, nem iszol, buzi vagy?” érvelés pedig működik a fiataloknál, a megfelelés miatt belemennek olyan helyzetekbe, amik rájuk nézve akár életveszélyesek is lehetnek. Miközben szakemberek azon dolgoznak, hogy az egyre elmélyülő alkohol- és drogproblémát hogyan kezeljék az egyre fiatalabb klienseknél, a munkájukat sziszifuszivá teszi Tibi atya. Az egyre terjedő brand pedig nyilvánvalóan nagyobb erejű, mint az addiktológiai ellátás: nemcsak kocsmát nyit, de már saját fesztiválja is van.

A legvisszataszítóbb a kiugrott orvos haszonleső, semmilyen értéket nem tisztelő viselkedésében az, hogy egy orvosnak esküje van arra, hogy az embereket védje. Õ viszont felmondta az esküjét, inkább árt az életüknek. Ezzel viszont elveszítette morális alapját bármire. Aki tudatosan megy szembe az esküjével, az ugyanis esküszegő. És mégis ki akar egy esküszegőre hallgatni?

Persze, mi is jól tudjuk, hogy nem lesz itt semmiféle katarzis. Az alkoholizmust propagáló mémek és kifogást kereső bejegyzések továbbra is áramlanak majd.

De a lelkiismeretével egyszer mindenkinek el kell majd számolnia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére