Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MeToo: libsi szuperfegyverként kezdte, de visszanyalt a fagyi

Fodor-Horváth Zsófia

2019.12.16. 14:30

Itt az ideje a valódi megoldásoknak.

Két éve egy amerikai színésznő, Alyssa Milano kiírta a Twitterre, hogy aki szenvedett már el szexuális abúzust élete során, az írja ki, hogy „MeToo”. Azóta két év telt el, több millió bejegyzés született, a MeToo-cunami világsztárokat sodort magával és örökre rányomta a színészszakmára a vörös skarlát bélyeget. Míg a Harvey Weinstein ellen indított közel nyolcvan polgári per hamarosan lezárul, mert a producernek sikerült peren kívül megegyeznie az őt vádlókkal (fejenként hatmillió dollárt fizet az áldozatoknak), addig itthon egyre többen buknak bele az ellenőrizhetetlen szexuális zaklatás vádakba. A MeToo igazi libsi szuperfegyverként indult: tökéletesen álcázta magát az áldozattá vált nők érdekvédelmével, miközben csak felhasználta tragédiájukat. Hogy az áldozatoknak nem segített a kampány, azt ennyi idő után elmondhatjuk, de egyre inkább úgy tűnik, az ötletgazdák is csalódhatnak: a fagyi visszanyal.

Egy szexuális abúzus esetében az egyik legnagyobb nehézség a bizonyítás és az ezzel járó meghurcoltatás. Az áldozatnak a legtöbb esetben nincs kézzel fogható bizonyítéka, csak a saját szava szemben az elkövetőével, akivel a legtöbb eseteben fennáll egyfajta függő helyzet: gondoljunk csak Gothár Péter ügyére, a rendező-színésznő kapcsolatra. A Gothár-ügy világosan mutatja, milyen nehéz helyzetben van az áldozat, ha az elkövető nemcsak a főnöke, de mind szakmailag, mind emberileg elismert személy. Nem segít az áldozatnak az sem, hogy színésznőtársak, mint Móga Piroska, de a művészközösség által olyan elismert személyek, mint Pintér Béla is az elkövető, Gothár mellett álltak ki, hogy a Katona saját magát mentő eltussolásáról és titoktartási intézkedéseiről ne is beszéljünk. Persze a szkepszis nem véletlen a MeToo-ügyekkel kapcsolatban, hiszen a mozgalom hatására a nemi erőszak vádja aduásszá vált a nők kezében. Így a magas presztízsű férfiak karaktere bármikor meggyilkolható már a gyanúba keveréssel is. Ezt ismerték fel a liberálisok és erre használják fel az áldozatokat.

Csakhogy a Gothár-ügynél visszanyalt a fagyi: a sajátjukat érte a támadás.

A krízisben pedig mindenki megmutatja a maga arcát. A liberális társaság most nem az áldozatért vonult utcára, nem szólalt fel a zaklatószínház-jelenség és saját elkövetői ellen. Persze, hiszen azzal beismerné bűnét és gyengítené magát. Helyette politizálnak. Támadják az intézkedést, mely szerint az állam beleszólna a kulisszák mögött zajló működésbe, diktatúrát kiáltanak és kínos ellentmondásokba keverik magukat, miközben egy dolguk lenne: tükörbe nézni.

Úgy tűnik a MeToo-mozgalom két év alatt körbeért, bekebelezte a valódi áldozatokat, az ártatlanul megvádoltakat és végül feltalálóit. Most itt az ideje a valódi megoldásoknak, a kérdés az: ez végre felszámolja ezt az ál-érdekvédő propaganda mozgalmat vagy lesz még pár csavar a történetben?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére