Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MeToo: libsi szuperfegyverként kezdte, de visszanyalt a fagyi

Fodor-Horváth Zsófia

2019.12.16. 14:30

Itt az ideje a valódi megoldásoknak.

Két éve egy amerikai színésznő, Alyssa Milano kiírta a Twitterre, hogy aki szenvedett már el szexuális abúzust élete során, az írja ki, hogy „MeToo”. Azóta két év telt el, több millió bejegyzés született, a MeToo-cunami világsztárokat sodort magával és örökre rányomta a színészszakmára a vörös skarlát bélyeget. Míg a Harvey Weinstein ellen indított közel nyolcvan polgári per hamarosan lezárul, mert a producernek sikerült peren kívül megegyeznie az őt vádlókkal (fejenként hatmillió dollárt fizet az áldozatoknak), addig itthon egyre többen buknak bele az ellenőrizhetetlen szexuális zaklatás vádakba. A MeToo igazi libsi szuperfegyverként indult: tökéletesen álcázta magát az áldozattá vált nők érdekvédelmével, miközben csak felhasználta tragédiájukat. Hogy az áldozatoknak nem segített a kampány, azt ennyi idő után elmondhatjuk, de egyre inkább úgy tűnik, az ötletgazdák is csalódhatnak: a fagyi visszanyal.

Egy szexuális abúzus esetében az egyik legnagyobb nehézség a bizonyítás és az ezzel járó meghurcoltatás. Az áldozatnak a legtöbb esetben nincs kézzel fogható bizonyítéka, csak a saját szava szemben az elkövetőével, akivel a legtöbb eseteben fennáll egyfajta függő helyzet: gondoljunk csak Gothár Péter ügyére, a rendező-színésznő kapcsolatra. A Gothár-ügy világosan mutatja, milyen nehéz helyzetben van az áldozat, ha az elkövető nemcsak a főnöke, de mind szakmailag, mind emberileg elismert személy. Nem segít az áldozatnak az sem, hogy színésznőtársak, mint Móga Piroska, de a művészközösség által olyan elismert személyek, mint Pintér Béla is az elkövető, Gothár mellett álltak ki, hogy a Katona saját magát mentő eltussolásáról és titoktartási intézkedéseiről ne is beszéljünk. Persze a szkepszis nem véletlen a MeToo-ügyekkel kapcsolatban, hiszen a mozgalom hatására a nemi erőszak vádja aduásszá vált a nők kezében. Így a magas presztízsű férfiak karaktere bármikor meggyilkolható már a gyanúba keveréssel is. Ezt ismerték fel a liberálisok és erre használják fel az áldozatokat.

Csakhogy a Gothár-ügynél visszanyalt a fagyi: a sajátjukat érte a támadás.

A krízisben pedig mindenki megmutatja a maga arcát. A liberális társaság most nem az áldozatért vonult utcára, nem szólalt fel a zaklatószínház-jelenség és saját elkövetői ellen. Persze, hiszen azzal beismerné bűnét és gyengítené magát. Helyette politizálnak. Támadják az intézkedést, mely szerint az állam beleszólna a kulisszák mögött zajló működésbe, diktatúrát kiáltanak és kínos ellentmondásokba keverik magukat, miközben egy dolguk lenne: tükörbe nézni.

Úgy tűnik a MeToo-mozgalom két év alatt körbeért, bekebelezte a valódi áldozatokat, az ártatlanul megvádoltakat és végül feltalálóit. Most itt az ideje a valódi megoldásoknak, a kérdés az: ez végre felszámolja ezt az ál-érdekvédő propaganda mozgalmat vagy lesz még pár csavar a történetben?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Nagy öröm, hogy már a románok is tervezik bevezetni a saját gyermekvédelmi törvényüket. Vajon őket is megszólja a Hamilton-Vettel szivárványos duó?

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Egy Twitter üzenetben számolt be a hírről a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Ezért érdemes volt hajnalban kelni. Milák Kristóf újra odatette magát Tokióban, bár ezúttal csak ezüstérmet szerzett, miután a 100 méteres pillangó úszásban hajszálnyival, azaz 23 század másodperccel maradt le a szám uralkodójától, a 49.45-tel új világrekordot felállító amerikai Caeleb Dresseltől.

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Ugyan szó szoros értelemben valóban nem oltásellenes, de a keleti oltóanyagokkal szembeni hecckampánya már-már egyszerre komikus és valamelyest bicskanyitogató.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Kezdőrúgás

Kezdőrúgás

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére