Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony nem bánja, hogy lapja orális szexre buzdítja Rácz Zsófiát

Fodor-Horváth Zsófia

2020.03.09. 16:32

Március 8-ára, nőnapra szervezett tüntetést több nőjogi szervezet, aktivista, aminek célja nem volt kevesebb: felhívni a figyelmet a nők elleni erőszakra. Az egy dolog, hogy az egyetlen megoldásuk a genderbizniszt legitimáló isztambuli egyezmény ratifikálása, de fővédnöküknek azt a Karácsony Gergelyt választották, aki nyíltan közösséget vállal egy olyan portállal, ami például Rácz Zsófia helyettes államtitkárt végtelenül megalázó, szexista megjegyzéssel illette.

A nők ellen elkövetett abúzusok számát megbecsülni is nehéz, mert az esetek töredéke kerül csak bejelentésre, amikor mégis történik feljelentés, akkor sem mindig viszik végig az ügyet. Hihetetlennek tűnik, de még olyan nyilvánvaló esetekben is, mint a lúgos orvos és áldozatának ügye, több körben, újra és újra traumatizálva lehetett csak következményt elérni – és ez még egy pozitív példa. Rengeteg olyan eset van, amikor bár megtörtént, sőt éveken át fenn is állt az abúzus, nincs kézzelfogható bizonyíték, így mégis az áldozat húzza a rövidebbet, és még egy rágalmazási pert is a nyakába kaphat. Az abúzus elleni harc reménytelennek tűnik, már csak a természetéből fakadóan is: hiába lesznek súlyosabb következmények, a bántalmazó bántalmazni fog.

A feministák igyekeznek kisajátítani maguknak a nők védelmének ügyét, mozgalmár csoportjaik csúsztató, hangulatkeltő anyagokkal uszítanak a kormány ellen, ami egyértelművé teszi: az ügy nem a nőkről szól.

A nőket ők ugyanúgy kihasználják, mint a bántalmazók, csak ürügyet képeznek velük, hogy toborozzanak és megmozgassanak csoportokat.

Hogy mennyire számítanak nekik a nők valójában, azt a vasárnapi tüntetésük is jól mutatta: fővédnökük volt az a Karácsony Gergely, aki nyíltan közösséget vállal az EzaLényeg.hu csapatával. Utóbbi komoly aktivitással vett részt főpolgármesteri kampányában, de azóta is Karácsony szekerét tolja. Pár nappal nőnap előtt pedig gusztustalan szöveggel osztottak meg egy Rácz Zsófia helyettes államtitkárról szóló hírt.

A szexista és lealacsonyító kiírás miatt megkerestük Karácsony Gergelyt és a vasárnapi tüntetés főszervező alakulatát, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoportot is. Hogy a főpolgármester elhatárolódik-e az oldaltól és hiteles fővédnöknek tartja-e magát, vagy a Nem tehetsz ellene csoport a főpolgármestert, arra egyik oldalról sem kaptunk választ.

Egyik levélre sem kaptunk választ

Vasárnap viszont ott volt Karácsony is a felvonuláson, támogatásáról biztosította a Nők a Nőkért – szintén a fenti elvek alapján működő – nővédő szervezetet, helyettesei pedig bejelentették, hogy betiltják a női testeket ábrázoló plakátokat a fővárosban. Hogy a sajtot is meztelen nőkkel reklámozni mennyire káros vagy egyáltalán ízléses, azt mindenki el tudja dönteni maga, jogosan érzi felháborodva magát az, aki ilyet lát. De tiltani ezeket a plakátokat, az már más tészta. Már csak azért is, mert nincs korlát: ki fogja megmondani, hogy meddig lehet elmenni? A fürdőruhareklám tiltólistás, de egy fedetlen comb még maradhat? Az ellentmondások mellett arra sem derült fény, hogy Karácsony mit gondol az őt támogató portál szexista megjegyzéseiről, illetve, hogy egyáltalán:

lesz-e bármi következménye annak – a szintén bántalmazásnak tekinthető – gyalázkodásnak, amit az EzaLényeg.hu megengedett magának?

A kérdések – ha Karácsonyon és a nővédő szervezeteken múlik – nyitottak maradnak, és ne legyenek illúzióink: aki szembesíti őket a kettős mércével, hiteltelenségükkel vagy esetleg a konkrét abúzussal, amit az áldozatokon követnek el, elfordítják majd fejüket vagy előrántják a mindig kéznél levő „ez csak kormánypárti propaganda” kártyát. De ettől még a hitelüket nem szerzik vissza, a nők elleni erőszakért nem tesznek többet, és továbbra is csak szembeköpik magukat, ahogy most vasárnap is tették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Furaháttal, a szurikátával találkozott Novák Katalin

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatott gyermeknap alkalmából az államtitkár.

Olaszország júniustól megnyitja határait

Olaszország júniustól megnyitja határait

Június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait.

Így emlékezett meg a kormány a magyar hősökről – Videó!

Vasárnap, a magyar hősök emléknapja alkalmából készített videót osztott meg a kormány a Facebook oldalán.

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

„Ismét lebukott a kormány, használhatatlan lélegeztetőgépek is érkeztek Kínából!” – sivalkodik közösségi oldalán Szabó Tímea, a jóindulattal egy százalékos támogatottságon álló Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője.

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Döbbenetes kommenteket írogatnak a Deák téri kettős emberölés kapcsán. Vajon Zuckerbergék ezekben a napokban kiket tiltanak le az ilyenek helyett?

„Hazánkban nem játszódhat le az, ami a dél-európai országokban”

Szijjártó Péter szerint nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen.

Az ex-LMP-s Kassai Dániel egy parkoló autóból nácizta le a megemlékezőket | VIDEÓ

Az ex-LMP-s Kassai Dániel egy parkoló autóból nácizta le a megemlékezőket | VIDEÓ

Annyi bátorsága már nem volt, hogy a futballszurkolók szemébe mondja, mit gondol róluk.

Gyorsan terjed a járvány Indiában és Pakisztánban

Gyorsan terjed a járvány Indiában és Pakisztánban

Az igazolt fertőzöttek száma az előbbi országban több mint 180 ezer, az utóbbiban közel 70 ezer.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére