Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így lett Verhofstadt a migráció fő támogatója

Horváth Zsófia

2019.04.09. 18:38

Soros legfõbb szövetségese mindig is rebellisnek számított.

Guy Verhofstadtot ma sokan csak Soros György legfőbb szövetségeseként ismerik. A migrációt leginkább támogató képviselőt már fiatalkorában is rebellisnek tartották, és úgy tűnik, hogy a lázadó, romboló énje soha nem nőtt fel igazán.

A nyolcvanas évek közepén Wilfried Martens kormányában volt miniszterelnök-helyettes és költségvetési miniszter, de nem sokáig: tekintélyromboló magatartása miatt folyamatos konfliktusokba keveredett, ami odáig vezetett, hogy az akkori miniszterelnök kizárta kormányából. Gúnynevet is kapott, csak „a kölyök”-ként utaltak rá éretlen stílusa és közösségromboló viselkedése miatt. Az impulzuskontroll-zavar és az állandó figyelem középpontjába vágyódás tettekre sarkallta: miután az akkori miniszterelnök kizárta kormányából, ő lett az ellenzék vezetője.

A pár évvel későbbi kormányalakításra tett próbálkozásai azonban kudarcba fulladtak. Egy időre visszavonult, majd a kilencvenes évek végén visszafogottabban tért vissza, a neoliberális radikális hozzáállását (egy időre) visszaszorította, ami miniszterelnökké választását is segítette. A siker azonban egy ciklusig élt, a 2003-as kormányalakítása után egyre instabilabbá, gyengébbé vált. Kormánya válságról válságra bukdácsolt, miközben olyan társadalmi vitákat és óriásira nőtt politikai konfliktust kellett volna orvosolnia, ami az egész ország kettészakadásával fenyegetett. Verhofstadt nem volt képes ellátni miniszterelnöki feladatait, nem tudta felelősségteljesen vezetni országát, előrehozott választásokat kezdeményezett, hogy a kormányzása alatt felgyülemlett gondokra majd az utódja találjon megoldást.

Miután hazája politikusaként kudarcot vallott, 2009-ben az Európai Parlament liberális pártcsaládja, az ALDE képviselője lett.   

Verhofstadt múltbeli viselkedése semmiben nem különbözik a mostani EP-ben látott kamaszos attitűdjétől. A hibáiból tehát nem tanult, ugyanazt a közösségromboló, egyéni érdekeket minden elé helyező viselkedést folytatja, amit „kölyökkorában”.

Korai politikai pályájára jellemző impulzív, indulatvezérelt viselkedése folyamatosan visszaköszön. Láthatóan nem egy korszak volt ez számára, alapattitűdjét láttuk akkor is kibontakozni, az EP-ben csak újabb teret kapott indulatai kiélésére. A rögeszmés gondolkodása Magyarországgal kapcsolatosan arra enged következtetni, hogy valóságérzékelése eltorzult. Ám az irracionális gondolkodása mégis vezérfonal lett a brüsszeli bevándorláspárti politikusok számára. Verhofstadt impulzív alkata és grandiózus személyisége befolyásoló hatással van a közelében levő irányíthatókra, az őt támogató hazai bevándorláspárti politikusokra és aktivistákra is.

Verhofstadt magyarellenessége viszont már rég túllépte az észszerűség határát:

politikai ellenfeleivel szemben érzett gyűlölete miatt képes egy egész országot démonizálni. Így pedig „tökéletes” Soros-szövetséges lett belőle. A migráció támogatásával saját egyéni és a kiszolgált hatalmak gazdasági érdekei is biztonságban vannak a spekuláns árnyékában. „A kölyök” tehát a lehető legjobb választás volt impulzív alkata miatt a liberálisok meggyőzésére. Hogy tetteikkel pedig milyen lavinát indítottak el, az nem érdekli őket, Verhofstadt korábban is utódjaira bízta a maga által okozott romok eltakarítását. Miért lenne ez itt és most másképp?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Eltitkolt levél: az MSZP vezetése Gyurcsány kezére játszik

Eltitkolt levél: az MSZP vezetése Gyurcsány kezére játszik

Évek óta adja fel a nyerhető körzeteit és hátrál ki a helyben beágyazott, sikeres politikusai mögül az MSZP, leginkább Gyurcsány Ferencék javára – derül ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott levélből.

Rebrov: nem szabad kishitűnek lennünk

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a katalán Espanyol elleni Európa-liga-csoportmérkőzés előtt elmondta: azt szeretné, ha csapata a saját játékára koncentrálna.

Egészen elképesztő, mit összesivalkodnak a bevándorláspártiak Von der Leyen bizottsága miatt

Egészen elképesztő, mit összesivalkodnak a bevándorláspártiak Von der Leyen bizottsága miatt

A legtöbb felháborodást az európai életmód védelmével foglalkozó, valamint a demokráciáért és demográfiáért felelős portfolió váltotta ki.

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Szerdán került sor a Publik Ligájának döntőjére, ahol három versenyző mérkőzött meg egymással: Jobbágyi Zsófia, Szentesi Zöldi László és Tóth Dalma. Mutatjuk az eredményeket!

Szijjártó: a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze

A magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Innentől kezdve aztán tényleg nehéz lesz magukat „függetlennek”, „objektívnek” hazudniuk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére