Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr András vicceskedve kommenteket olvas

Horváth Zsófia

2019.04.16. 17:40

Mert mi mást tenne egy párt elnöke a munkaidejében.

Kezdő influenszerek bárgyúságával és erőltetett humorával egy kamerába felolvasni a bántónak szánt kommenteket nem egészen eredeti, de ez a legkisebb probléma Fekete-Győr András legújabb performanszával. Az amerikai beszélgetős műsorokban bevett elem, hogy hírességek felolvassák a nekik szánt gonosz kommenteket, üzeneteket. De ami jól áll egy színésznek, az nem biztos, hogy egy politikusnak is. Arról nem is beszélve, hogy a momentumosok most már a második alkalommal akarják azt a látszatot kelteni, hogy ők csak áldozatai lehetnek a gonosz, esetenként fenyegető beszólásoknak, elkövetői sosem. Pedig a valóságban nem ez a helyzet.

Egy politikustól például nem jópofa, ha csak úgy röpködnek a fa888ok a szájából, vagy beszólogat a választópolgároknak. Azoknak a választóknak, akiket szintén képviselnie kellene, ha ne adj’ Isten ő lenne a miniszterelnök. Fekete-Győr új videója ezért nemcsak kínos, hanem egészen tanulságos is. Nyilvánvalóvá tette, hogy akivel nem ért egyet, azt le is nézi. Kérdés, hogy akkor mégis hogyan képzeli el magát egy ország vezetőjeként?

Csak azokat képviselné, akik bólogatnak neki?

Szerencsére elég kicsi esély van arra, hogy ez valaha kiderüljön.

Fekete-Győr András egyébként időről időre kérés nélkül bemutatja, miért nem lenne alkalmas egy ország vezetésére, de még arra sem, hogy politikusként komolyan vegyük. Persze gúnyolhatjuk, hogy ő az a politikus, aki nem tudja mennyibe kerül egy liter tej vagy nem járt még a Nagykörúton túl, de a helyzet ennél komolyabb. Aggodalomra ad okot ugyanis, hogy egy párt olyan embert tart jó vezetőnek, aki más nyilvános szerepléseiben is egy kamera előtt bohóckodó tinédzserre hasonlít a leginkább, semmilyen önkritikát nem gyakorol, sőt: időről időre pökhendi módon kioktat évtizedek óta gyakorló politikusokat arról, hogyan is lehetne mindent jobban csinálni. Mindezt persze teljesítmény nélkül.

A karaktere ismerős, generációnk típusos tagjáról van szó. A bétaverziója szakadt farmerben, kinyúlt pulcsiban pesti romkocsmákban sörözget, mindenkinél mindent jobban tud, harmincévesen még egyetemista. A „digitális szabadságharcos” alak könnyen kritizálható az életmódját tekintve, viszont a nihil kényelméből nehezen lépne ki, nem akar egy ország vezetője lenni, megelégszik a romkocsmában okoskodással és a havi egy tüntetéssel. Fekete-Győr ennek a nihilista karakternek egy úribb változata: a Duna másik oldalára született, kinyúlt pulcsija soha nem volt, de az alázatot nyomokban sem tartalmazó „ki, ha én nem?” attitűd ugyanaz. A mamahotel és a papabank Soros-támogatással pedig már meg is teremti a feltételeket, hogy hasonszőrű barátaival karöltve éljenek az alternatívamentes lázadásnak.

Persze ők ezt a jövő politikájának becézik, de attól még, hogy van fedőneve, csak egy romboló, kamaszos lázadás marad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére