Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anya csak egy van

Fodor-Horváth Zsófia

2022.05.01. 11:00

 

Nem számít, ki vagy, nem számít, honnan jöttél, az élet tele van esélyekkel, az lehetsz, ami csak lenni akarsz” – jól hangzó klisék, hazugságok, amiket ha valaki tényleg kizárólagosan és komolyan értelmez, akkor csalódások egész sorával találja majd szembe magát élete során. Természetesen nem csak az számít, honnan jövünk, hanem az is, amin keresztül, ahogy abban is érdemes hinni, hogy a saját sorsunk aktív alakítójává válhatunk. Az a tény azonban nem törölhető el, hogy az eredettörténetünk sok mindent meghatároz. Mindenki eredettörténete pedig annál kezdődik, aki világra hozta, életet adott neki: ez pedig az édesanyja.

Sokak életében van nagyszülő, mostoha, egy kedves néni, akit „anyjaként szeret” vagy egy egész falu – de csak egyvalaki van, aki a világra hozta, nélküle nincs élet. Az anya az anya és csak egy van belőle. Akkor is, ha elég jó, akkor is, ha nem elég jó, akkor is, ha nincs már és akkor is, ha helyette valaki más nevelt fel, akit nemcsak édesanyádnak hívtál, de annak is éreztél.

Mindegy, milyen családban nevelkedik valaki, mindegy, kinek adja a virágot, a puszit, az ölelést anyák napján, számít az, ahogyan az életbe érkezett és jó esetben hálát is tud adni neki ezért. Mert az, hogy valaki élhet, hogy van esélye a vágyott életre, lehetőségei, amiket megragadhat, az azért van, mert valaki megszülte. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szeretet fűz hozzá, hogy hálával tudunk rá gondolni, vagy hogy egyáltalán még megtehetjük, akkor azt se felejtsük el, hogy ez az ő napjuk. Boldog anyák napját!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére