Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Pszicho
 
 
 
 

A Momentum a jövőt mérgezi

Horváth Zsófia

2019.04.03. 18:58

Tinédzserek a Momentum csapdájában.

Szinte látom magam előtt azt, ahogy megy a tanakodás a Momentum vezetőségi gyűlésein. Fekete-Győr fel-alá járkál, dörzsölgeti a homlokát, összehúzza a szemöldökét, hogy jobban látszódjon, nagyon töri a fejét a megoldáson: „Gyengék vagyunk és puhák, de muszáj előretörnünk, erre tettem fel mindent! Hol találunk akkora tábort, akik könnyen rávehetők az értékek felrúgására?”. Aztán jött a válasz, a mesterterv: hát persze hogy a tinédzserek!

A tinédzserkor a lázadásról szól, és ez teljesen normális. Ha beütnek a hormonok, egyik napról a másikra képesek váltogatni megjelenésüket, a viselkedésről nem is beszélve. A nagy identitáskeresésben egy biztos:

lázadni kell minden meglévő rendszer ellen, mindegy, hogy az jó vagy rossz.

Első lépés a család, az „apa, te ezt úgysem értheted” kizárólagos meggyőződése. A következő általában az oktatási intézmény, ahol „minden tanár hülye”, majd persze jön a fennálló politikai rendszer. Adelson, Erikson és Torney-Purta nevéhez fűződnek azok a demokratikus berendezkedésű országokban folyt kutatások, amelyek kijelentik: a tinédzserek lázadása hasonló lefolyású mindenhol, a meglévő rendszer ellen lázadnak, mindegy, hogy az milyen értékeket képvisel, a lényeg, hogy lázadás legyen. Ami persze teljesen alternatívamentes, ha valamit kritizálnak, nem tudnak arra a kérdésre válaszolni, hogyan lehetne azt másképp csinálni.

 

Mindezt és a megfelelés hatalmát illusztrálja a napokban Bayer Zsoltot mocskoló három fiú esete. Adott három momentumos gimnazista, akik bármit megtennének azért, hogy közösségükben kitüntetett szerephez jussanak. Az egész felháborító és szomorú. Felháborító, mert senkit nem lehet az otthona kapujában gyalázni, mocskolni vagy fenyegetni. Szomorú, mert mindezt azért teszik, hogy a valahová tartozásukat megerősítsék, megfeleljenek egy elvárt képnek. Ha van olyan csoport, akit a legkönnyebb befolyásolni és rávenni valamire, amiben egyáltalán nem biztosak, hogy akarják is, akkor azok a tinédzserek. Ebben a korban ugyanis a lázadásnál is fontosabb, hogy mit gondolnak a kortársaik, illetve befogadja-e őket egy vágyott közösség. A Momentum ezt ismerte fel, és most erre használja fel a gyanútlan fiatalokat.

Megadják nekik a „lehetőséget”, hogy lázadjanak; kiélhessék az energiáikat tüntetéseken, magánakciókon; úgy érezhessék, hogy tettek valami hasznosat. Közben közösséget is ajánlanak nekik, a közösséghez tartozás viszont az előbbi lehetőségnek álcázott feltétellel jár. Az egész módszer végtelenül aljas, miközben a kétségbeesés jeleit mutatja. Hiszen a Momentum maga is a kamaszokhoz hasonló működéssel bír, vízióik a jövőről nem mások, csak utópisztikus ábrándok, miközben a cselekvés szintjén csak rombolnak.

A három tinédzser most „önigazol”, a közösségük pedig erősíti őket ebben. A Momentum oldaláról pedig nincs felelősségvállalás. Sem a fiúk tetteiért, sem azért, hogy kihasználják őket. Sőt, a beszervezés folytatódik.

A Momentum a jövőről ábrándozik, miközben a jövőt mérgezi a rombolás ideológiájával.

A kérdés tehát adott: Hogy lehetne megbízni bennük?

OLVASTAD MÁR?

Pszicho
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az AfD tagjai már tanárok sem lehetnek Németországban

Egyes német iskolákban a tanárok nem lehetnek az AfD tagjai, más párttal kapcsolatban viszont nincs semmilyen tiltás.

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Kétharmad

A miniszterelnök péntek este a Hír TV-nek adott interjút a közelgő EP-választással kapcsolatban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

Amerika, London, Párizs

Már az ősi írásjelek betiltása is napirendre került.

Robbantás történt Lyon belvárosában

Robbantás történt Lyon belvárosában

Amerika, London, Párizs

Legalább nyolcan megsérültek, köztük egy kislány is.

Brüsszelben az EU választás idejére száműzték az illegális migránsokat a városközpontból

Nem kicsit álszent módon, de az EU választások idejére száműzték a belga hatóságok az unió legfontosabb igazgatásii épületei mellől, a városközpontban levő Brüsszel-Észak központi vasútállomásról az illegális migránsokat. Az állomás május 27-től visszaalakul az illegális bevándorlók szálláshelyévé és a velük zajló emberkereskedelem központi helyszínévé.

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Amerika, London, Párizs

Két német CDU-s vezető politikus, Németország egészségügyi minisztere és Schleswig-Holstein állam miniszterelnöke, Jens Spahn valamint Daniel Günther az EP választási kampány hajrájában azt tartotta fontosnak kampányüzenetként megfogalmazni, hogy az európai kontinens értékeinek a megőrzése érdekében egy olyan „európai iszlám” irányzatra van szükség az EU-ban, amely képes problémamentesen illeszkedni az európai hagyományokhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére