Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldaliak hajlamosabbak a mentális betegségekre

Filipp Dávid

2020.02.13. 10:50

A marxistákat érintik leginkább a mentális betegségek.

Hogy is mondta Ann Coulter? „A liberalizmus egy mentális betegség”.

Természetesen a konzervatív amerikai írónőt ezért a kijelentéséért folyamatosan támadják, de úgy tűnik, hogy van valami abban, amit állít.

A Slate Star Codex által az interneten elvégzett kutatás szerint ugyanis azoknál, akik baloldalinak mondják magukat, nagyobb arányban diagnosztizáltak korábban mentális betegséget.

A több mint 8 ezer ember válaszaiból elkészült jelentés szerint minél balosabb valaki, annál nagyobb eséllyel tártak már fel nála depressziót, személyiségzavart, bipoláris zavart vagy épp skizofréniát.

A mellékelt ábrán jól látszik, hogy a szélsőbalosok 42,5 százaléka válaszolta azt, hogy már diagnosztizáltak nála valamilyen mentális rendellenességet, míg a jobboldaliaknál az arány 17,7 és 22,9 százalék között mozog.

Továbbá kiderült az is, hogy a magukat marxistának vallók 38 százalékánál merült fel mentális probléma. Összehasonlításképpen a konzervatívoknál ez az arány mindössze 12,1 százalék.

 

Noha a felmérés nem nevezhető kifejezetten tudományosnak, hiszen lényegében egy közvélemény-kutatásról van szó, mégis betekintést nyújt abba, hogy a zavart embereket valószínűleg jobban vonzzák a baloldali hiedelmek, amelyek az életmód szempontjából általában ösztönzik a degenerációt és az erkölcsi felelősség hiányát.

Több kutatás is bebizonyította már, hogy jobb elkerülni a politikai spektrum bal oldalát. Korábban két amerikai politológiaprofesszor bizonyította be, hogy a konzervatív értékekkel rendelkező emberek szebbek, mint a liberálisok, és az is kiderült már, hogy a jobboldali politikusokat szebbnek tartják az emberek a baloldaliaknál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot, újabb magyar mentőcsapatok utaznak Törökországba

Meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot, újabb magyar mentőcsapatok utaznak Törökországba

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián.

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Hamarosan a 116 főből és 19 mentőkutyából álló magyar mentőegység valamennyi tagja megérkezik Törökországba, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyszínen lévő alakulata már három embert mentett ki élve a romok alól, köztük egy gyereket – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A világbajnok Magnus Carlsen nem akar orosz sakkozókat látni a versenyeken

A világbajnok Magnus Carlsen nem akar orosz sakkozókat látni a versenyeken

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsen úgy véli, hogy az orosz játékosokat el kell távolítani a nemzetközi versenyekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére