Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldaliak hajlamosabbak a mentális betegségekre

Filipp Dávid

2020.02.13. 10:50

A marxistákat érintik leginkább a mentális betegségek.

Hogy is mondta Ann Coulter? „A liberalizmus egy mentális betegség”.

Természetesen a konzervatív amerikai írónőt ezért a kijelentéséért folyamatosan támadják, de úgy tűnik, hogy van valami abban, amit állít.

A Slate Star Codex által az interneten elvégzett kutatás szerint ugyanis azoknál, akik baloldalinak mondják magukat, nagyobb arányban diagnosztizáltak korábban mentális betegséget.

A több mint 8 ezer ember válaszaiból elkészült jelentés szerint minél balosabb valaki, annál nagyobb eséllyel tártak már fel nála depressziót, személyiségzavart, bipoláris zavart vagy épp skizofréniát.

A mellékelt ábrán jól látszik, hogy a szélsőbalosok 42,5 százaléka válaszolta azt, hogy már diagnosztizáltak nála valamilyen mentális rendellenességet, míg a jobboldaliaknál az arány 17,7 és 22,9 százalék között mozog.

Továbbá kiderült az is, hogy a magukat marxistának vallók 38 százalékánál merült fel mentális probléma. Összehasonlításképpen a konzervatívoknál ez az arány mindössze 12,1 százalék.

 

Noha a felmérés nem nevezhető kifejezetten tudományosnak, hiszen lényegében egy közvélemény-kutatásról van szó, mégis betekintést nyújt abba, hogy a zavart embereket valószínűleg jobban vonzzák a baloldali hiedelmek, amelyek az életmód szempontjából általában ösztönzik a degenerációt és az erkölcsi felelősség hiányát.

Több kutatás is bebizonyította már, hogy jobb elkerülni a politikai spektrum bal oldalát. Korábban két amerikai politológiaprofesszor bizonyította be, hogy a konzervatív értékekkel rendelkező emberek szebbek, mint a liberálisok, és az is kiderült már, hogy a jobboldali politikusokat szebbnek tartják az emberek a baloldaliaknál.

OLVASTAD MÁR?

Kovács Zoltán: mindenkinek joga van tudni, kiket veszélyeztet a járvány

Kovács Zoltán: mindenkinek joga van tudni, kiket veszélyeztet a járvány

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben, miután a Társaság a Szabadságjogokért nevű sorosista civilszervezet a személyiségi jogok megsértésével hozta kapcsolatba az adatközlést.

Tömegesen mászkálnak át a román-magyar határon

A román hatóságok vizsgálatot indítottak a román-magyar határnál azt követően, hogy megnőtt azon személyek száma, akik gyalogosan lépik át a román-magyar határt – jelentette be szerdán Marcel Vela román belügyminiszter.

Új jogszabályokkal segítené a kormány a cukorbeteg gyerekeket

A kormány a koronavírus-járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat, köztük azokat, melyekben 1-es típusú diabéteszes gyermekek élnek – mondta az Emmi államtitkára Novák Katalin.

Álhír-lebuktató sorozatba kezd a Századvég

Álhír-lebuktató sorozatba kezd a Századvég

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején a félretájékoztatás a szokásosnál is komolyabb veszélyeket rejt, ezért a Századvég Alapítvány sorozatot indít, melyben azokra az álhírekre hívja fel a figyelmet, amelyek alkalmasak a pánikkeltésre, félretájékoztatásra, vagy a veszélyhelyzeti intézkedések hatékony végrehajtásának akadályozására. Elsőként arra az írásra reflektáltak, amelyben a Magyar Hang azt állította, hogy az Országos Vérellátóban „tilos a maszkviselés”, a kamuhírt szinte a teljes balliberális ellenzéki média átvette.

Több mint félezer halálos áldozat egy nap alatt Nagy-Britanniában

 Az állami egészségügy legfrissebb adatai szerint egy nap alatt 563-mal emelkedett a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma, ami az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlése óta.

Frank Füredi: Magyarország bűnbak lett

Frank Füredi: Magyarország bűnbak lett

A koronavírus-járvány elleni védekezés nyomán bevezetett különleges jogrend miatt Magyarország a bűnbak szerepébe került – állapította meg Frank Füredi, a XXI. Század Intézet tudományos főmunkatársa a Látószög blogon szerdán megjelent elemzésében.

Pénzügyőrök segítik a közrend fenntartását

Pénzügyőrök is segítik a rendőrség munkáját a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. 

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától – nyilatkozta Gulyás Gergely. 

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére