Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vírusriogatók, kérjetek elnézést!

Szentesi Zöldi László

2021.02.23. 14:00

 

Először volt az, hogy a kormány nem szolgáltat ki adatokat a járvány terjedéséről. Hogy a kormány eltitkolja a pontos számokat, mert olyan nagy a baj. Aztán jött az, hogy térképre vetítve nem látszanak a pontos esetszámok. Csináltak saját térképeket, még úgy is, hogy az adatok nem álltak rendelkezésre. Egy ideje azonban már nem érdekli őket a járvány terjedése. És az sem, hol hány eset bukkant fel. Persze elfelejtettek elnézést kérni a hangulatkeltésért.

Aztán jöttek azzal, hogy miért nem tesztelnek többet. Hogy miért hallgat a kormány a tesztelésekről. Karácsony előtt azzal a demagóg szöveggel jelentkeztek, hogy minden család kapjon ingyentesztelést és ingyenmaszkot. Sőt, azt is mondták, minden teszt legyen ingyenes. Majd azzal jöttek, hogy bezzeg, X. és Y. országban ennyit és ennyit tesztelnek. Azt nem tették hozzá, hogy nem tesztekkel, hanem hatékony védekezéssel keveredünk ki a járványból. Ehelyett kitalálták, hogy eltűnt másfél millió teszt, és „emberkísérletekről” beszéltek. Amikor aztán X. és Y. ország védekezése összeomlott, teljesen függetlenül a tesztelések számától, átmenetileg elhallgattak. De bocsánatot nem kérnek a hangulatkeltésért.

Azt is mondták, hogy a várólista nem demokratikus eljárás. Majd azt, hogy nem lehet eldönteni, kinek az élete a fontosabb. És hogy nemcsak az egészségügyi dolgozókat, hanem más társadalmi csoportokat is a lista elejére kéne venni (ezt hogy is???). Majd jöttek azzal, hogy hosszúak a várólisták. Meg azzal, hogy „rengeteg idős ember lemarad az oltásról”. Valamint hogy nincs felkészülés, nincs oltási terv az idősotthonokban. Amióta rendezetten, ütemesen oltják a lakosságot, persze hallgatnak, de nem kértek elnézést a hangulatkeltésért.

Aztán jött az, hogy az oroszok nem is fejlesztettek ki vakcinát, csak politikai okokból nyomják a propagandát. Aztán az, hogy mennyibe kerülne ez nekünk. Amikor világszerte elkezdtek orosz vakcinával oltani, akkor kijelentették, hogy az unióban nem szabad bevezetni. Amikor Nyugaton is rábólintottak az orosz vakcinára, akkor meg jöttek azzal, hogy az orosz nem olyan jó, mint a nyugati. Hogy az orosz vakcinát a kormány „rendeletileg” erőlteti rá a lakosságra. Hazug felmérést is készítettek, miszerint a magyarok két százaléka sem oltatná be magát az orosz készítménnyel.

Ugyanezt most megismétlik a kínai vakcinákkal is. Félmillió adag érkezéséről nekik az jutott eszükbe, hogy „Orbán eljátszotta az emberek bizalmát”. Azt hazudták, hogy nem a szakhatóság, hanem Szijjártó Péter dönt a vakcina bevezetéséről. Meg azt is hazudták, hogy a kínai vakcina 35-ször annyiba kerül, mint az AstraZenecáé. Amikor aztán kiderült, hogy az orosz és a kínai vakcina ugyanolyan jó, mint a nyugatiak, ha nem jobb, elfelejtettek elnézést kérni a hangulatkeltésért.

Először nagyban számolgattak, izgatottan, lélegzet-visszafojtva várták, meghaladják-e az uniós átlagot a hazai esetszámok. Alig leplezett örömmel csűrték-csavarták a statisztikákat, hogy kijöjjön, amit előzetesen reméltek, hogy európai összehasonlításban is nagyon hullanak nálunk az emberek. Miközben egymás után véreztek el nálunk fejlettebb országok a védekezésben, folyamatosan azt hazudták, hogy itt vége mindennek, a kórházakból temetők lettek. Azóta, amióta friss és hiteles statisztikák alapján kiderült, hogy az unió legjobban védekező országai közé tartozunk, átmenetileg csendben vannak, de nem, nem kértek bocsánatot a hangulatkeltésért.

Azt is megkérdezték, hogy az országos tiszti főorvosnak mennyi a fizetése. Aztán azt, hogy a maga véleményét mondja-e, vagy Orbán mondja tollba neki a szakmai részleteket. Aztán azt, hogy miért visel keresztet a nyakában. Kijelentették, hogy biztosan a kukából öltözködik. És hogy nem is nő. Végül Isten- és vallásgyalázó karikatúrát készítettek róla. Azóta sem kértek bocsánatot Müller Cecíliától.

Majd következett az, hogy Szlovákia milyen fantasztikusan védekezik, a magyar kormány pedig milyen béna. Riportokat írtak Szlovákiáról, telefonon hívogattak kinti embereket, publicisztikák születtek, hogy odaát minden fantasztikus, itthon meg „halálkórházakat” gyárt a kormány. Aztán amikor Szlovákiában összeomlott az egészségügy, az ország nemzetközi segítséget kért, elfelejtettek bocsánatot kérni a hangulatkeltésért.

Először azt mondták, az általuk elkeresztelt „felhatalmazási törvény” célja, hogy Magyarországon soha többé ne tartsanak szabad választásokat. Ezt a világlapokkal is megíratták. Majd nem támogatták a közös védekezésről szóló előterjesztést a parlamentben. Aztán kiderült, hogy Orbán mégsem vezet be diktatúrát. Ekkor azért kezdtek zokogni, hogy őket senki sem kérdezi meg, a kormány nem számít rájuk a védekezésben. Persze a hatásos védekezéshez szükséges „felhatalmazási törvény” újabb kiterjesztését a minap mégsem szavazták meg újra. Elnézést nem fognak kérni azért, mert összevissza hazudoztak, és hangulatkeltéssel akadályozták a járványellenes intézkedéseket.

Megírták, hogy a kormány lélegeztetőgép-beszerzése teljesen átláthatatlan. Meg hogy rossz áron, drágán vásároltunk. És hogy túl sokat. Valamint hogy feleslegesek, nem tudunk felhasználni ennyit. Meg hogy csak azért kellett ennyi lélegeztetőgép, hogy a „haveri kör” gazdagodjon ebből is. Most, hogy Szlovákiában nincs több lélegeztetőgép, és az orvos dönti el, kinek jut, kinek nem, vagyis ki marad életben, és ki hal meg, elfelejtették megírni, hogy de jó, nekünk van elég gépünk, mert a kormány idejében lépett. És persze elfelejtettek bocsánatot kérni a hangulatkeltésért.

Azt folyamatosan szövegelték, hogy nincs elég vakcina. Aztán amikor kiderült, hogy van, azzal álltak elő, hogy nem mindegy, a négy (vagy öt) közül melyikkel oltatjuk be magunkat. Most ott tartanak, hogy ha beoltatjuk magunkat, kérjük, követeljük a „szabad vakcinaválasztást”, mert a testünkkel csak mi rendelkezhetünk. Majd ha mindenkit szépen beoltottak, ha az emberek felérik ésszel, hogy a részleteket bízzák a szakemberekre, és javulnak a mutatók, akkor persze senki sem kér majd bocsánatot a hangulatkeltésért.

Egy ország vezetése ezerszer összetettebb, bonyolultabb, mint a világjárvány menedzselése.

Láttuk, hogy ezek hogyan menedzseltek volna egy világjárványt.

Nem kéne nekik megengedni, hogy az országot is menedzselhessék.

Mert abban mindannyian, baloldaliak, jobboldaliak, vidékiek és fővárosiak, nők és férfiak, öregek és fiatalok egyaránt belepusztulnánk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére