Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világ (lumpen)proletárjai egyesüljetek!

Georg Spöttle

2021.02.17. 09:30

Jobb szlogen most nem ugrott be, hallva gasztroblogger, altnazi, neomarxista, krumplidobáló Jakab Péter parlamenti felszólalását. A baloldal politikusainak lassan kijár az állandó jelző, mint a görög eposzban: a hókarú Nauszikaa vagy az elmés Odüsszeusz. Ne csak szemkilövető Gyurcsánnyal kivételezzünk. Na, de kanyarodjunk vissza Jakab parlamenti felszólalásához. Volt benne vehemencia, az tény, nyilván ő is a tükör előtt gyakorolt, mint régi példaképe. Ám trágársága egy külvárosi talponálló színvonalát ütötte meg. Igaz, ha ott beszél úgy egy ivócimborájával, ahogy Magyarország miniszterelnökével hétfőn a parlamentben, akkor hatalmas pofonokat kapott volna. A tolvajozás, a hazugnak nevezés és az alpári vádaskodás minden normális szavazót elrettent, hiszen ki szeretne ilyen politikussal azonosulni. Bár ő nyilván a lumpenproletárok szűk rétegére épít, akik fogékonyak „a Fidesz lop, Mészáros Lőrinc kapja a pénzt, a kínai oltás rossz” egybites üzeneteire. Világos, nem azért rossz az életük, mert isznak, és nem dolgoznak, hanem mert a „Zorbán” van hatalmon. Fletóval mennyire jobb lenne, dupla olyan magas gáz- és villanyszámla, vizitdíj és adóemelések. Igazi vörös Kánaán.

„Isten bizony, ennyi bűnöző előtt még életemben nem beszéltem.” Ismerős? Ezek voltak Jakab Péter első szavai a parlamentben, miután 2018-ban országgyűlési képviselő lett. Remek bemutatkozás volt, és persze azóta sem hazudtolta meg magát. Egy évvel később már azzal vádolta a Fidesz–KDNP-koalíciót, hogy száraztésztával vásárolják meg a szavazók voksait. Valószínűleg ekkor kezdte gasztroblogger-karrierjét, ami abban csúcsosodott ki, hogy kis híján egy zsák krumplit vágott Orbán Viktorhoz, mert szerinte az elbukott szerencsi választásnak is az volt az oka, hogy a kormánypártok krumpliért vették meg a szavazatokat. Soha nem a hibás politika vagy a rossz jelölt (Bíró László) a vereség oka, hanem az élelmiszerek. Logikus.

Persze ő is beleállt a ballib oltásellenes kirohanásaiba. Jakab szerint a kormány most valami kínai cuccal akar összevissza oltogatni. Nyilván, ő már csak tudja. Azt persze nem tette hozzá, hogy a világon már több millió embert beoltottak a Sinopharm vakcinájával, és Jens Spahn német egészségügyi miniszter és Markus Söder bajor miniszterelnök szerint is szükség van a kínai oltóanyagra, mivel az unió nem képes eleget szállítani.

Rikácsoló Szabó Tímea is elmantrázta, hogy stadion, szálloda, Mészáros Lőrinc, lop a kormány. Láthatón ugyanannak a szavazórétegnek üzenve. Persze azt ő sem tette hozzá, hogy Mészáros Lőrinc 25 000 embernek ad munkát, a sportesemények pedig milliárdokat hoznak turisztikai téren, és ezzel adóbevételt az állandóan síró-rívó budapesti vezetésnek. Szerintem ezt maga sem látja át, de minek is, ő sem az akadémikusoknak üzen.

Csak egyet nem vett észre sem Jakab, sem Szabó, sem a helyesírás koronázatlan királynője, Bangóné: azt, hogy Gyurcsány halkan, szinte udvariasan, bölcs honatyát mímelve beszélt, és ezzel elvitte a show-t, még akkor is, ha egy szavát sem hihetjük, mert a végén még a szemünk bánja. Megmutatta, hogy ki a főnök a baloldalon. A kétszínű koalíció (hogy Kocsis Mátét idézzem) többi szereplője, még ha ők ezt észre sem veszik, csupán kesztyűbábok a nagy vörös bábszínházban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére