Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vigyázó szemetek Moszkvára vessétek!

Tóth Hanna

2016.07.21. 17:58

Az utóbbi hetek forrópontjaira tekintve az orosz medve mindent vihet.

A szíriai válságot követően, Nizza és a török krízis megkérdőjelezhetetlenül nyitotta meg az utat Moszkva előtt, hogy regionális és nemzetközi szinten is egyre erősebb legyen.

Politikai és gazdasági szankciók, vagy épp ideológiai ellentétek ide vagy oda, mind Hollande, mind Erdogan egyre nyitottabbá vált a Putyinnal való összefogásra.

Nizza kapcsán egyértelműen kiderült, hogy véget ért a radikális iszlám terrorizmus azon 9/11-es korszaka, amelyben a legfőbb ellenfél egyértelműen az USA volt. Mára a terrorizmus epicentruma az a Franciaország, amely sokkalta könnyebb célpont, mint hajdan az USA volt. Ma Franciaország annak az európai életérzésnek a szimbóluma, amelynek kiköpött ellentéte az Iszlám Állam által szimbolizált beteges világkép.

Franciaország és a franciák mára kezdik felfogni, hogy háborúban állnak, méghozzá olyan háborúban, amely Párizs, Nizza utcáin zajlanak és amelynek megfékezéséhez minden erőre szükség lesz.

Hollande retorikája 180 fokos fordulatot vett, az egyetlen és mindent felülíró cél a radikális iszlám fenevad megfékezése. Itt most már nem számítanak a korábbi játékszabályok, a transzatlanti elköteleződés, Hollandenak rendet kell tennie. Ahogy az utóbbi napok kommunikációjából már kiderült, nem sokat kell várnunk arra, hogy ebben az európai szankcióktól szenvedő Moszkva mihamarabb segítőkezet nyújtson, mellesleg minden történelmi hagyomány is adott az újjáépülő orosz-francia viszony megerősödéséhez.

Hasonlóan megerősödött szerephez juthat Moszkva a törökországi események miatt is.

Erdogan és Putyin közeledése, a csatabárd elásása, már a katonai puccskísérlet előtt kezdetét vette. A puccs azonban megfelelő alkalmat teremtett Putyin számára, hogy a török megbékélést a néppel is jobban el tudja fogadtatni. Hiszen hiába az ideológiai és pragmatikus ellentétek a közel-keleti válságrendezés vagy épp a Krím-félsziget kapcsán, biztonsági és politikai helyzetüket tekintve sokkal több a közös vonás, ami jelenleg összeköti, mint ami elválasztja Moszkvát Ankarától. Akárcsak Franciaország esetében, az elsődleges cél a radikális iszlám elleni küzdelem, ami Putyin és Erdogan számára is egzisztenciális kérdés. Hasonló csónakban eveznek az EU-hoz való viszonyulásukban is, hiszen mindkét hatalomhoz meglehetősen bizalmatlanul viszonyul a Nyugat, továbbá mind Erdogan, mind Putyin saját nemzeti ideológiájukat oly módon határozzák meg, amely kifejezetten ellentétben áll néhány nyugati normával.  Fogalmazzunk egyszerűen: az erdogani iszlamista irány és a putyinista politika nem épp a nyugati berendezkedések testvérei.

Fontos aspektus még, hogy

Európával ellentétben a két hatalomra a Közel-Keleten is felnéznek, tisztelet övezi őket:

Erdogan népszerűsége soha nem látott módon erősödött meg az egész Közel-Keleten, Putyinban pedig egyértelműen a szír válság megoldóját látják. Még ha a korábbi ellenségeskedés be is határolja Ankara és Moszkva együttműködésének kereteit,

ne legyen kétségünk afelől, hogy a megerősödött nemzetközi pozíció mindkét vezető számára pontosan elegendő a korábbi ellentétek elfeledéséhez.

Ha mindez így alakul, akkor Európának nemcsak a terror elleni harcra kell egyre inkább figyelmet fordítania, hanem arra is, hogy a merkeli hibákat meg nem ismételve ne bízza saját biztonságát egy az egyben más hatalmakra…

( Al-Monitor, Fox News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről.

Megválasztották az első transznemű képviselőt

Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt – a politikai korrektség jegyében –, és reméli, hogy határozottan tudja majd képviselni a nők és az LMBTQ-közösség jogait.

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Kedden dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a hétfői ülésen a kivételes eljárásról döntöttek. A népszavazáson négy kérdés lesz, a parlamenti választással egy időben kerülhet erre sor – erről Áder János köztársasági elnök hozza meg a végső döntést –, miután ennek lehetőségét – ellenzéki javaslatra – november 9-én az Országgyűlés elfogadta – írja az Origo.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére