Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verhofstadt űrhajója

Pozsonyi Ádám

2020.05.14. 14:37

Azért jó a haladóknak, mert bármit mondhatnak. Tök mindegy. Nem számít, ha nem igaz. Az se számít, hogy mindenki tudja, hogy az állítás nem igaz.

„Mindenki egyenlő. A migráció jó. A multikulturalizmus működik. No-go zónák nincsenek. Az a bajszos fickó ott egy nő. Hitler óta nem látott Európa ilyen fellépést.”

Ezeket mondják és állítják haladóék itthon és külföldön, legutóbbit egész pontosan Guy Verhofstadt állította nemrég. (Legalábbis az Index ezt állítja.)

„Adolf Hitler 1933-as felhatalmazási törvénye óta nem látott ilyen fellépést Európa, írta Orbán Viktorról és a koronavírus miatti veszélyhelyzetben kihirdetett rendeleti kormányozásról Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke.”

A nempropaganda Index a felhatalmazási törvény kifejezéshez belinkeli a Wikipédia cikkét, melyre, ha az ember rákattint, ijesztően villog a kifejezés: „Harmadik Birodalom”. És az átlagműveltségű és átlagos tájékozódási igénnyel rendelkező propagandacélpont már ijedten hőköl is hátra, és veti a keresztet.

Ja, nem, azt nem teszi. Akkor ijedten nyúl a számítógépe billentyűzetéhez, hogy leellenőrizze, elküldte-e a havi támogatást a független és nempropaganda sajtónak, mert ha ebben a hónapban még nem küldte el, hát vége a világnak.

„Verhofstadt, aki 2009 óta az Európai Parlament tagja, és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) volt frakcióvezetője, arról írt véleménycikket a Project Syndicate-re, hogy megöli-e a demokráciát a jelenlegi világjárvány. Ebben a cikkben a politikus amellett érvel, hogy a koronavírus által okozott gazdasági következmények mellett szerinte azzal is komolyan számolni kell, hogy a kialakult helyzet veszélyezteti a demokráciát.”

Lehet, hogy a libsiknek könnyű, mert bármit mondhatnak, de aki nem libsi – értsd: aki normális –, annak ez roppant fárasztó dolog.

– Apa, láttam a ház előtt egy űrhajót!

– De Ferike, ezt már mondtad tegnap, meg tegnapelőtt is, mindkét alkalommal megnéztük, és mindkét alkalommal kiderült, hogy az űrhajó egy homokozóban felejtett kartondoboz.

– De apa, figyelj, láttam a ház előtt egy űrhajót.

Ezt a kérdést is többször lefutottuk már.

Rendeleti kormányzás van érvényben szinte mindegyik európai országban. A gyors óvintézkedések érdekében a kormányok vagy vészhelyzetet, vagy szükségállapotot rendeltek el. Ahol az szükséges, ezt meghosszabbítja a parlament. Ez van Spanyolországban, Franciaországban. Olaszországban is joga van a miniszterelnöknek rendkívüli rendeletek kiadására. Angela Merkel is folyamatosan rendeleteket hoz. A Magyarországgal szomszédos országok közül szükségállapot van érvényben Szerbiában és Szlovákiában is. Romániában pedig katonai rendeleteket ad ki a kormány.

Erre jön a Verhofstadt, ránéz Orbán Viktor arcképére, s ezt csipogja: Apa, láttam a ház előtt egy űrhajót!

„A cikk aggasztónak nevezi azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány miatt kialakult válságot a demokrácia aláásására használják fel, a példák között pedig elsőként Magyarország miniszterelnökére, Orbán Viktorra hivatkozik a szerző, aki szerint Orbán az elmúlt évtizedben folyamatosan támadta a szabad sajtót, a civil szervezeteket és a politikai ellenfeleit egyaránt. Most pedig ürügyként használja a járványt arra, hogy olyan jogszabályokat vezessen be, amely határozatlan időre lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást – írja a belga politikus.”

Szabad sajtó nem létezik. A rendeleti kormányzás nem határozatlan időre szól. A cikkben említett „civil szervezetek” Soros által finanszírozott trójai falovak, a politikai ellenfeleit pedig szép, hogy támadja az ember. (Verhofstadt most épp nem ezt teszi?)

Innen üzenjük a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) volt frakcióvezetőjének, ötödszörre nem megyünk ki vele a térre üres kartondobozokat nézni, üljön be az űrhajójába, kicsit brummogjon hozzá, és röpüljön el. Lehetőleg jó messzire.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére