Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre új helyre kerülhet az MSZP

K. Gaál István

2022.04.25. 18:00

 

Igen, pontosan oda. A süllyesztőbe, ahova való, ahova kerülnie kellett volna már 1990-ben is. Végre most elérhetünk oda, hogy a kommunista állampárt, az MSZMP jogutódja eltűnik a közéletből és a politikából is. Sok időbe telt, de jobb később, mint soha.

Tudják, ez az a párt, amelyiknek az elnöke volt az a Horn Gyula, aki a kommunizmusban pufajkásként szolgálta a rendszert és az 1956-os szerepe is erősen bűnösnek tűnik. De az MSZP-nek köszönhetjük azt is, hogy a szocializmus kiváló cenzora, Lendvai Ildikó is a demokráciánk része lett. Aztán itt volt még nekünk az alsógatyájáról, illetve annak a szeretőjénél felejtéséről híres Kovács László, vagy éppen az ittasan Gripeneket köszöntő Szekeres Imre, de ne feledkezzünk meg az útelágazódásban elbotló Medgyessy Péterről és még sorolhatnánk a jó elvtársak sorát.

 

Kiválóan passzol közéjük Ujhelyi István, aki egy ideje az Európai Parlamentben árulja el a hazát. Tulajdonképpen már csak ő nem volt az MSZP elnöke, de nem kell aggódnunk, hamarosan az lesz és vele újulhat meg a mozgalom. Mert bejelentette ez a drága ember, hogy ő bizony elvállalná a kommunista utódpárt társelnöki posztját. Mondjuk nincs nehéz dolga, hiszen a pártban már olyan kevesen vannak, hogy tényleg azok vannak kisebbségben, akik még nem voltak elnökök, így aztán könnyedén is meg is szavazhatják Ujhelyit az új helyére.

Amellett, hogy kevesen vannak az állampárti elvtársak, már nem is nagyon akad olyan félkegyelmű, aki elvállalná, mi több, önként jelentkezne az elnöki posztra. Ennek egyik oka, hogy az új parlamentbe tíz képviselőt delegáló MSZP-nek vége van, mint a botnak. Már nincs sok hátra addig, hogy az egész megszűnjön és csak fájó emlék legyen a létezése. Gyurcsány Ferenc és a DK maga alá gyűri majd a szegfűs pártot, ez nem lehet kérdés. Ujhelyi – ki tudja miért – ehhez akar asszisztálni. Mondjuk nem baj, de ha már megszünteti a mozgalmat, akkor igazán magával ránthatná az egykori KISZ-es Gyurcsányt is a politikai pokolba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére