Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vaze, be lettünk tiltva!

Bertha László

2017.04.02. 22:08

A szép új világ: lekapcsolnak, ha nem vágod a polkorrekt "újbeszélt".

Egy percig nem vettem komolyan egészen a mai napig azt a bullshitet, hogy az amerikai elnökválasztás „szomorú” tanulságai, a nyakkendősök „populista népfelkeléstől” való rettegése, na meg Merkel Angéla újraválasztása körüli para valóban öncenzúrába tolja a közösségi médiát. És tényleg.

Ma lekapcsolták a 888-ot a facsén.

A Trump–Hillary küzdelem alatt már elő-előfordult, hogy Trump támogató és persze nagypofájú Twitter-oldalakat felfüggesztettek. De az a Twitter és nem a „második internet”, a mindent és mindenkit elnyelő Facebook, a titkosszolgálatok adatparadicsoma.

Itt a bizonyíték, hogy dübörög a közösségi média öncenzúrája. Mi meg nézünk, mint a moziban. A jó öreg állam ha lekapcsol, akkor legalább van indoklás (még ha kamu is) és fellebbezhetsz (ha csak formálisan is). Ez a demokrácia, még ha kicsi is, szar is.

Lassan, ahogy felébredünk a szép új világra, rájövünk, hogy kommunikációs platformjaink multinacionális vállalatok kezében vannak, ahol nincs indoklás és nincs fellebbezés (persze ki ne tudta volna ezt eddig is, de most lesz igazán súlya). A globális agóra, ahol azt hiszed a vélemény szabadon úszik, mint hal a vízben, privát terület, ahová csak beengedtek, mint a moziba, hogy végigvigyorogd a műsort, aztán húzz haza.

A felső 1% nem elégszik meg azzal, hogy belenézhetnek az e-mailjeidbe, a telefonodba, a gatyádba, fogyasztói profilt készíthetnek rólad pornózási szokásaid alapján, vagy felpattintják a kamerát a laptopodon miközben dugod a nődet stb. Most jön az igazi móka, lekapcsolnak, ha nem vágod a polkorrekt „újbeszélt”. Ha nem viselkedsz rendesen.

Jogában áll vásárolni, jogában áll fogyasztani, de politikai véleményt megosztani, szabad emberként viselkedni, még ügyvédje jelenlétében sem.

Tanuljuk meg szeretni tehát a vélemény szabadságát, most hogy így kihalóban van, akármilyen ökörség is (már a vélemény), de legalább ki lehet(ett) mondani.

A Soros-Clinton-Merkel univerzumban persze szigorúan csak otthon, beleüvöltheted a fridzsiderbe a fagyasztott halaknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére