Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valahogy csak összejön a Covid-chip beültetés

Jog és Szabadság

2021.12.20. 20:30

Egy svéd cég olyan mikrochipet mutatott be, amely a jövőben COVID-19 útlevél is lehet

 

Svédországban három esztendővel ezelőtt kezdődött el a lakosság tömeges chipelése, amit egyre több ember választ, teljesen önkéntes módon. A mikrochipet a hüvelyk és a mutatóujj közötti területen építették be a bőr alá, és minden féle-fajta plasztikkártyát felváltva – a személyes adataink igazolásától kezdve a vonatbérleteken át a bankkártyákig mindent egyszerre igazol. A DailyMail szerint még a közösségi médiába is hozzáférhessenek.

  • Már akkor, több mint 4000 emberben volt microchip
  • Az implantátum segítségével bejuthatnak az épületekbe, koncerteket érhetnek el, és megoszthatnak tartalmakat a közösségi médián keresztül

  • Az eljárás körülbelül 180 dollárba (140 fontba) kerül, és a chip akkora, mint egy rizsszem

  • Számos svédországi cég ingyenesen kínálja a szolgáltatást alkalmazottainak

A világjárvány kapcsán is felmerült ez a kérdés, más kontextusban, miszerint az ellenszert mikrochip formájában készítenék el, amelyet az emberek bőre alá ültetnek be. Ezt egy felmérés szerint az amerikaiak 28 százaléka gondolta igaznak májusban. Nem ez az egyetlen elmélet: sokak szerint Bill Gates Kenyában olyan tetanuszinjekciót dobott piacra, amelyben abortuszgyógyszer is van, hogy így segítse a népességcsökkentést, míg mások szerint az általa finanszírozott vakcinák a tesztek során több tízezer ember halálát okozták ez idáig. Gates az elméleteket bizarrnak nevezte. „Igen, abban gondolkodunk, hogy megvédjük a gyermekeket a betegség ellen, de ennek semmi köze chipekhez és hasonló dolgokhoz. Az embernek szinte már nevetnie kell” – mondta.

A Foxbusiness beszámolója alapján a stockholmi székhelyű startup, az Epicenter által az elmúlt években bevezetett mikrochip technológiát a COVID-19 vakcina útlevelének bőr alatti tárolására szolgáló eszközként mutatják be.

A cég bemutatott egy olyan „implantátumot”, amely képes tárolni a COVID-útlevelet, amelyet aztán a közeli hatótávolságú kommunikációs (NFC) protokollt használó bármely eszköz le tud olvasni a videó szerint.

Hannes Sjöblad, a Biohackerek Svéd Szövetségének alapítója bemutatta, hogyan alakították át az Epicenter rizsméretű mikrochipjét COVID-19 útlevéllé, amelyet a bőr alá ültetnek be a hüvelyk- és a mutatóujj közé.

Egy wisconsini székhelyű technológiai vállalat, a Three Square Market (32M) 2017 augusztusában az első volt, amely hasonló ingyenes mikrochip implantátumokat kínált alkalmazottainak. A chip hozzáférést biztosított az alkalmazottak számára a zárt szobákhoz, valamint lehetőséget az ételek és italok fizetésére az ebédszünetben. A mikrochipeket akkoriban a Biohax biztosította a Three Square Marketnek, amelyet Jowan Österlund, egy svéd tetováló és testpiercing specialista vezetett.

„Végül úgyis ez a technológia válik bevetté, lehetővé téve az útlevélként, tömegközlekedési eszközként, valamint vásárlási lehetőségként történő használatot.” – mondta Todd Westby, a 32M vezérigazgatója akkoriban.

A cég által használt technológiát RFID-nek vagy (rádiófrekvenciás azonosításnak) nevezik, amely elektromágneses mezőket használ az elektronikusan tárolt információk azonosítására. A chipek közeli hatótávolságú kommunikációt (NFC) is használnak, ugyanazt, mint a legtöbb érintés nélküli hitelkártyánál és mobilfizetésnél.

Westby akkoriban azt mondta, hogy ezek a mikrochipek már nagyon népszerűek lettek számos európai országban, és a vállalatok az Egyesült Államokba való behozatalukban az élen kívánnak járni. Most azonban már COVID-útlevelekké is válhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére