Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vakcinaháború: Gyurcsányék akár életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

Horváth K. József

2021.01.20. 14:00

Miközben Kínában már több mint 10 millió embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával, Oroszországban pedig 1,5 milliót a Szputnyik V-vel, azokkal az ellenszerekkel, amelyek Magyarország számára is hozzáférhetők lehetnek, ha a magyar egészségügyi hatóság engedélye megszületik, addig az ellenzék és lakájmédiája teljes erőből tüzeli a magyarokat ezen életmentő védőoltások ellen.

Gyurcsány ájtatos manóként és baloldali, hataloméhes érdekbrigádja szenteskedve úgy állítja be magát, mintha oltáspárti volna. De nem az. Egyáltalán nem. Sőt azzal, hogy az Európai Unió engedélyét akarják megváratni a kínai és orosz vakcinák tekintetében, kifejezetten bomlasztják az oltásokkal kapcsolatos bizalmat. Hátráltatják a járvány visszaszorítását. Arra törekednek, hogy a bezártság minél tovább fennmaradjon, a lakosság elégelje meg a kormány „tehetetlenségét”, és lázadva forduljon Orbán Viktor ellen.

Pedig jól tudják, hogy Kína vagy Oroszország nem azért nem kérte az engedélyt vakcináira az Európai Uniótól, mert félnek attól, hogy nem kapják meg. Kínának ugyanis fontosabb a saját, illetve ázsiai piaca, mint az európai. Oroszország számára is ott van a hazai piac, nem beszélve Brazíliáról, Dél-Amerikáról, ahova szintén szállít. Egyszerűen nem érdeke az Európai Unióval boltolni, ha valamely ország – például hazánk – ezt nem kezdeményezi.

Arról nem is szólva, hogy a magyar hatósági engedély éppen olyan jó, mint az unióé, hiszen tagországként pontosan azoknak a jogszabályoknak kell megfelelnünk, mint amelyek alapján a brüsszeli egészségügyi szakhatóság dolgozik. Ezt Gyurcsányék szívesen letagadják. Az elhallgatással azt sugallják, hogy azért nem kéri az engedélyt Kína és Oroszország az uniótól, mert gyenge, rossz minőségű a vakcinájuk, és ezért nem kapnák meg az engedélyt.

Undorító a narratívájuk, minden porcikájukkal a félrevezetésre koncentrálnak. Még véletlenül sem segítenének a kormánynak az emberéletek védelmében növelni a bizalmat a hozzáférhető vakcinák iránt. Ha ugyanis az uniósra várunk, a kínai és orosz oltóanyag pedig a Holdon, akkor még március végéig is legfeljebb 351 ezer védőoltásban részesült emberről beszélhetünk. Erre is csak akkor, ha az unió tartja a szállítmányok ütemezését. Ez a mennyiség a járvány lezárása, a kijárási korlátozások feloldása szempontjából annyit ér, mint – ahogy mondani szokták – Mackó sajtban a brummogás.

Tehát amikor a Gyurcsány által bedarált baloldal a saját oltáspártiságáról biztosítja a náluk mindenképpen többet érdemlő választókat, akkor voltaképpen a sajtbéli brummogásról beszél. Azaz a semmiről. Mindezt a biztonságra való hivatkozás ragacsos szószával leöntve.

A kínai és az orosz vakcina azonban nagyon is kiállja a próbát. Az orosz milliókon kívül Argentínában például már 300 ezer embert oltottak be a Szputnyikkal, a kínai tömegeken kívül az Egyesült Arab Emírségekben pedig 1,2 milliót a Sinopharmmal, míg Bahreinben 150 ezren kaptak ebből a vakcinából.

Lisziewicz Julianna immunológus, az AIDS-ellenes gyógytapasz kifejlesztője a Hír TV-ben elmondta, hogy mindegyik, a kínai, az orosz, az amerikai és a német vakcina is antitestet képez. A helyes immunválasz megadására készíti fel az ember szervezetét, hogy ellenálló legyen a vírussal szemben. „Mindegyik meg van vizsgálva. (…) Lehet, az egyik 95, a másik 86 százalékos. A lényeg az, hogy most kell a vakcina. Ezek a vakcinák a most terjedő vírus ellen működnek. Azt nem tudjuk, hogy fél év múlva milyen vírus lesz itt. Hiába várunk, hogy majd egyszer, decemberben lesz elég a Pfizer-vakcinából, akkor már lehet, hogy egy másik vírus ellen kell majd a szer. A cél az, hogy minél több embert a jelenlegi vírustól megvédjünk” – szögezte le az immunológus.

Nem véletlenül küldött a kormány szakembereket Kínába, hogy a teljes gyártási folyamatról meggyőződjenek, hiszen az operatív törzs szakemberei számára is nyilvánvaló, hogy gyorsan kell cselekedni. Megelőzni a harmadik hullámot, a jelenleginél 60-70 százalékkal gyorsabban fertőző mutánsok elterjedését.

Gyurcsányék félrevezető médiájukkal egyetemben azt a látszatot keltik, mintha Kínában több száz éves technológiát használnának, Amerika pedig már az űrben járna. Éppen Lisziewicz Julianna világított rá, hogy a kínai és az orosz tudósok is Amerikában dolgoztak, aztán visszamentek Kínába vagy az oroszokhoz, és ott vezetik a saját kutatásaikat. Tehát az oroszoknak és a kínaiaknak is van RNS-alapú vakcinájuk, mint az amerikaiaknak. Most ők azt gondolták, hogy ezeket a technológiákat helyezik előtérbe. „Ugyanúgy megbízhatunk a kínaiban is, az oroszban és az amerikai vakcinában is” – hangsúlyozta Lisziewicz Julianna. Hozzátette, „azzal a vakcinával kell beoltatni magunkat, amelyet a magyar hatóság jóváhagy”.

Miután Vásárhelyi Máriát a József Attila Színház felügyelőbizottságába repítette a Karácsony vezette főváros, így még szélsőségesebben gyurcsányista, mint korábban. Bár elismeri, hogy a 100 ezer főre jutó átoltottság tekintetében alig előz meg bennünket néhány ország Európában, de azért pfúj Orbán. Ezért aztán szokásához híven vakcinaügyben ő is lázíthatja az olvasókat. Hangsúlyozza, hogy ezt az eredményt nem a kormányzati intézkedéseknek és a kommunikációnak köszönhetően, hanem annak ellenére értük el. Lehet azt mondani, hogy az egészségügyisek odaadó munkája miatt. Ez kellett hozzá, kétségtelen, de a kormány által biztosított eszközök – konténerkórház, lélegeztetőgépek, tesztek, vakcina – nélkül semmire sem mentek volna. És akkor a kormány szakítja ketté az országot vakcinaügyben is, nem az ellenzék, ugye? Ahogy azt Tamás Ervin, a tulajdonosa által veszteségessége miatt bedöntött Népszabadság egykori főszerkesztő-helyettese írja a Jelenben: „A hatalom eddig is sokat kísérletezett velem, de a magam részéről ezt most befejezem. A karomat nem adom” – mondja. Megvárja, sugallja, míg szerinte győz az ellenzék 2022-ben. Csakhogy addig háromszor meg lehet halni vakcina nélkül koronavírusban, kedves Ervin! Nem kívánom neked. Nagyon nem.

A példák azonban azt mutatják, hogy a hatalomért akár az emberéleteken is átgázolni képes gyurcsányista baloldal, illetve az őket támogató, karját nem adó szélsőséges proletáröntudat ellen nekünk kell megvédeni magunkat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai seregben egyszer győzött a józan ész a transzlobbival szemben

Az amerikai seregben egyszer győzött a józan ész a transzlobbival szemben

Bár a genderideológia képviselői teljes erőbedobással próbálnak mindenkit megbélyegezni és elnyomni, aki nem ért velük egyet, mégis reményre ad okot, hogy egy ügyben nyertek velük szemben.

Egy francia politikai elemző is kiállt a magyar kormány mellett

Egy francia politikai elemző is kiállt a magyar kormány mellett

Éric Zemmour jobboldali francia esszéíró és politikai elemző a francia CNews televízióban állt ki Magyarország kormánya mellett, az európai LMBTQ-lobbi és az Európai Unió összehangolt támadását pedig politikai botránynak nevezte – írja az Origo.

Autós a dugóból: „Karácsony egy igazi beteg állat”

Autós a dugóból: „Karácsony egy igazi beteg állat”

A 35 fokos hőségben fő az emberek agya a pesti dugóban araszoló kocsikban. Az egyik megkérdezett azt mondja, katasztrófa, amit Karácsony művel. Egy hölgy tarthatatlan állapotokról beszél, egy úr kerek perec kimondja, mi nyomja a szívét. Meg azt is, hogy Tarlós István sokkal jobban vezette a várost.

Gyurcsány méretes történelemhamisítása Sajószentpéteren

Gyurcsány méretes történelemhamisítása Sajószentpéteren

A történelemhamisítás iskolapéldáját mutatta be Gyurcsány Ferenc a Sajószentpéteren tartott utcafórumán, amelynek felvételét Facebook-oldalán tette közzé.

A magyarok több mint 90 százaléka egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvénynek széles körű a támogatottsága. A magyarok óriási többsége, 92 százaléka ugyanis egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével, míg szintén nagy részük, 60 százalékuk szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális propagandától.

Geert Wilders szerint a Soros-cimbi Rutte egy „hasznos idióta”

Geert Wilders szerint a Soros-cimbi Rutte egy „hasznos idióta”

Több holland jobboldali politikus is megvédte Magyarországot Mark Rutte holland miniszterelnökkel szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére