Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vadai már megint valótlanságot vakkantott a kamerába

Horváth K. József

2021.03.12. 17:45

Most éppen Vadai Ágnes, a DK alelnöke, Gyurcsány bizalmasa állt elő újfent a határon túli magyarokkal szembeni gondjukkal, megvádolva a magyar kormányt, hogy a hazánknak jutó vakcinákból a kettős állampolgárságú, határon túli magyaroknak is ad. Különös tekintettel a kárpátaljai magyarokra. Ők ugyanis – Vadai hírei szerint – tömegével jönnek át Ukrajnából és oltakoznak. Ez persze Vadai szerint sem biztos, csak feltételezés, tényei ugyanis nincsenek e bűbáj asszonynak, legfeljebb sajtóhírei. Mint a Mari néninek a házmesterek pletykapartiján a Damjanich utcában. De ő legalább nem tart sajtótájékoztatót.

Vadai azonban igen, noha tudja, hogy az egész csak szarkavarásra jó, meg arra, hogy a tájékozatlan embereket félrevezesse és a kormány ellen hangolja. Tudjuk jól, hogy ez is a fő cél, de akkor is. Járvány idején, amikor mindenki epekedve várja, hogy mikor kap végre oltást, akkor különösen nem lehet azzal viccelni, hogy valakik jogtalanul elviszik tőlünk a vakcinákat. Ezek pedig nem mások, mint – a DK szerint – a határon túli magyarok. Akik persze nem viszik el, ugyanis senki nem kap társadalombiztosítási jogviszony hiányában oltást, de Vadai mégis felháborodott képpel mondja bele a kamerába, hogy ennek ellenére kérdéseivel vádaskodhasson. Pártja ugyanis írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja, hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből.

Ez azért minősítette esete az aljasságnak, mert Vadainak eleve téves a kiindulópontja. A hamis állítására ráépített kérdései voltaképpen nyíltszíni provokációk. Nem csak azért hangzanak el, hogy szembe fordítsák a magyart a magyarral, hanem azért is, hogy sokadszorra lehessen az emberek képébe tolni a DK hazug állításait a kormány vakcinabeszerzéseivel kapcsolatban.

Maguknak nem nyílik ki a bicska a zsebükben, ha ilyen kérdéseket olvasnak? „Melyik vakcinából pontosan mennyit használtak eddig fel, hány Pfizer, Moderna és AstraZeneca fogyott el határon túliak oltására? Kik végzik a határon túliak oltását, esetleg ez is a magyar háziorvosok feladata? Mivel a kormány szándékosan nem élt az összes, Magyarországnak lakosságarányosan elérhető uniós vakcinával, a legfontosabb kérdés, hogy a kormány vajon a határon túli kettős állampolgárokkal is kalkulált-e a vakcinák berendelésekor?”

Undorító az egész. Tessék mondani, miféle magas lóról való vádaskodás mindez? Hogy lehet ilyen elképzelhetetlen mértékben lenézni a határon túli magyarokat? A kérdések profán aljassága után aztán elhangzik a legmegtévesztőbb állítás is: „Ilyenkor nem számít a társadalombiztosítási jogviszony, csak és kizárólag az állampolgárság” – vakkantja Vadai a kamerába, éppen úgy, mintha igaz lenne.

De nem igaz belőle egy szó sem. Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón le is szögezte: „önmagában kettős állampolgár nem jogosult oltásra. Az jogosult, aki Magyarországon tajszámmal rendelkezik. Tajszámmal pedig az rendelkezik, aki vagy társadalombiztosítási jogviszonyban áll, vagy pedig nyugdíjasként, hallgatóként jogosult a társadalombiztosításra. Aki viszont itt fizeti a társadalombiztosítási járulékot, vagy Magyarországon hallgató, tanuló, nyugdíjas, annak pedig természetesen van tajszáma és jár az oltás.”

Gondolják, hogy Vadai nem volt tisztában ezzel a két, egymástól markánsan különböző kategóriával? Dehogynem. Nagyon is. Éppen ezt használta ki arra, hogy feszültséget szítson magyar és magyar között. A Demokratikus Koalíciót az egyáltalán nem érdekli, hogy ki kapott jogosultan vagy jogosulatlanul oltást. Sokkal inkább az, hogy gyűlöletet szítson a magyarsággal szemben. A határon túli magyarok ugyanis 96 százalékban a Fideszre szavaznak, ezért aztán mindent el kell követni azért, hogy ez a Demokratikus Koalícióra, illetve a Gyurcsány-pártra rendkívül hátrányos differencia minél kisebb legyen. Megpróbálják elérni, hogy a határon túli magyarok mind nagyobb számban utálják meg az anyaországi testvéreiket.

Ez a minősíthetetlen magatartás azonban egyáltalán nem új. Emlékezhetünk, hogy a 2002-es Orbán-Nastase megállapodás kapcsán „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogattak. Debreczeni József Új miniszterelnök című életrajzában Gyurcsány elismeri, hogy ez a kampányfogás is az ő ötlete volt. De emlékezhetünk a 2004. december 5-i tragikus népszavazásra, az akkor Gyurcsány által képviselt magyarellenes álláspontra. Mindaz, amit a Demokratikus Koalíció nemzeti ügyekben tesz, így a mostani Vadai-borzalom is, az mindennek a folytatása, ami természetesen elfogadhatatlan és visszautasítandó.

Tudjuk azonban jól, hogy a böszme vezette baloldal soha nem tesz le a magyart a magyarral megosztó politikájáról. Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke ezt úgy fogalmazta meg, hogy „ebben a nehéz helyzetben akadnak olyan politikai közösségek, akik továbbra is fröcsögnek a gyűlölettől, és az úszításból remélnek némi szelet kopottas politikai vitorlájukba.”

A határon túli magyarok azonban – épp az ilyen fellépéseknek köszönhetően – különösen nem tudják elfelejteni, hogy az anyaországban kikre számíthatnak és kikre nem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére