Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vadai már megint valótlanságot vakkantott a kamerába

Horváth K. József

2021.03.12. 17:45

Most éppen Vadai Ágnes, a DK alelnöke, Gyurcsány bizalmasa állt elő újfent a határon túli magyarokkal szembeni gondjukkal, megvádolva a magyar kormányt, hogy a hazánknak jutó vakcinákból a kettős állampolgárságú, határon túli magyaroknak is ad. Különös tekintettel a kárpátaljai magyarokra. Ők ugyanis – Vadai hírei szerint – tömegével jönnek át Ukrajnából és oltakoznak. Ez persze Vadai szerint sem biztos, csak feltételezés, tényei ugyanis nincsenek e bűbáj asszonynak, legfeljebb sajtóhírei. Mint a Mari néninek a házmesterek pletykapartiján a Damjanich utcában. De ő legalább nem tart sajtótájékoztatót.

Vadai azonban igen, noha tudja, hogy az egész csak szarkavarásra jó, meg arra, hogy a tájékozatlan embereket félrevezesse és a kormány ellen hangolja. Tudjuk jól, hogy ez is a fő cél, de akkor is. Járvány idején, amikor mindenki epekedve várja, hogy mikor kap végre oltást, akkor különösen nem lehet azzal viccelni, hogy valakik jogtalanul elviszik tőlünk a vakcinákat. Ezek pedig nem mások, mint – a DK szerint – a határon túli magyarok. Akik persze nem viszik el, ugyanis senki nem kap társadalombiztosítási jogviszony hiányában oltást, de Vadai mégis felháborodott képpel mondja bele a kamerába, hogy ennek ellenére kérdéseivel vádaskodhasson. Pártja ugyanis írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja, hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből.

Ez azért minősítette esete az aljasságnak, mert Vadainak eleve téves a kiindulópontja. A hamis állítására ráépített kérdései voltaképpen nyíltszíni provokációk. Nem csak azért hangzanak el, hogy szembe fordítsák a magyart a magyarral, hanem azért is, hogy sokadszorra lehessen az emberek képébe tolni a DK hazug állításait a kormány vakcinabeszerzéseivel kapcsolatban.

Maguknak nem nyílik ki a bicska a zsebükben, ha ilyen kérdéseket olvasnak? „Melyik vakcinából pontosan mennyit használtak eddig fel, hány Pfizer, Moderna és AstraZeneca fogyott el határon túliak oltására? Kik végzik a határon túliak oltását, esetleg ez is a magyar háziorvosok feladata? Mivel a kormány szándékosan nem élt az összes, Magyarországnak lakosságarányosan elérhető uniós vakcinával, a legfontosabb kérdés, hogy a kormány vajon a határon túli kettős állampolgárokkal is kalkulált-e a vakcinák berendelésekor?”

Undorító az egész. Tessék mondani, miféle magas lóról való vádaskodás mindez? Hogy lehet ilyen elképzelhetetlen mértékben lenézni a határon túli magyarokat? A kérdések profán aljassága után aztán elhangzik a legmegtévesztőbb állítás is: „Ilyenkor nem számít a társadalombiztosítási jogviszony, csak és kizárólag az állampolgárság” – vakkantja Vadai a kamerába, éppen úgy, mintha igaz lenne.

De nem igaz belőle egy szó sem. Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón le is szögezte: „önmagában kettős állampolgár nem jogosult oltásra. Az jogosult, aki Magyarországon tajszámmal rendelkezik. Tajszámmal pedig az rendelkezik, aki vagy társadalombiztosítási jogviszonyban áll, vagy pedig nyugdíjasként, hallgatóként jogosult a társadalombiztosításra. Aki viszont itt fizeti a társadalombiztosítási járulékot, vagy Magyarországon hallgató, tanuló, nyugdíjas, annak pedig természetesen van tajszáma és jár az oltás.”

Gondolják, hogy Vadai nem volt tisztában ezzel a két, egymástól markánsan különböző kategóriával? Dehogynem. Nagyon is. Éppen ezt használta ki arra, hogy feszültséget szítson magyar és magyar között. A Demokratikus Koalíciót az egyáltalán nem érdekli, hogy ki kapott jogosultan vagy jogosulatlanul oltást. Sokkal inkább az, hogy gyűlöletet szítson a magyarsággal szemben. A határon túli magyarok ugyanis 96 százalékban a Fideszre szavaznak, ezért aztán mindent el kell követni azért, hogy ez a Demokratikus Koalícióra, illetve a Gyurcsány-pártra rendkívül hátrányos differencia minél kisebb legyen. Megpróbálják elérni, hogy a határon túli magyarok mind nagyobb számban utálják meg az anyaországi testvéreiket.

Ez a minősíthetetlen magatartás azonban egyáltalán nem új. Emlékezhetünk, hogy a 2002-es Orbán-Nastase megállapodás kapcsán „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogattak. Debreczeni József Új miniszterelnök című életrajzában Gyurcsány elismeri, hogy ez a kampányfogás is az ő ötlete volt. De emlékezhetünk a 2004. december 5-i tragikus népszavazásra, az akkor Gyurcsány által képviselt magyarellenes álláspontra. Mindaz, amit a Demokratikus Koalíció nemzeti ügyekben tesz, így a mostani Vadai-borzalom is, az mindennek a folytatása, ami természetesen elfogadhatatlan és visszautasítandó.

Tudjuk azonban jól, hogy a böszme vezette baloldal soha nem tesz le a magyart a magyarral megosztó politikájáról. Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke ezt úgy fogalmazta meg, hogy „ebben a nehéz helyzetben akadnak olyan politikai közösségek, akik továbbra is fröcsögnek a gyűlölettől, és az úszításból remélnek némi szelet kopottas politikai vitorlájukba.”

A határon túli magyarok azonban – épp az ilyen fellépéseknek köszönhetően – különösen nem tudják elfelejteni, hogy az anyaországban kikre számíthatnak és kikre nem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Izrael egymillió vakcinát ad a Palesztin Hatóságnak

Izrael pénteken közölte, hogy egymillió adag, koronavírus elleni Pfizer/BioNTech-védőoltást ad a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóságnak (PH), amely azonban visszautasította a vakcinákat, mondván, hogy a szavatossági idejük túl korán jár le.

Egyre többen követelik Joe Biden elmeállapotának kivizsgálását

Egyre többen követelik Joe Biden elmeállapotának kivizsgálását

Ronnie Jackson, a Fehér ház korábbi pszichológusa levelet írt Joe Bidennek. Jackson levelében a felszólította az amerikai elnököt, hogy azonnal vesse alá magát egy kognitív tesztnek. Felhívását azzal indokolta, hogy az amerikaiak megérdemlik, hogy tudják milyen szellemi állapotban van az elnökük.

LMBTQ Pride koncertet szervez a Disney+ gyerekeknek

LMBTQ Pride koncertet szervez a Disney+ gyerekeknek

A Disney streaming csatornáján egy Nina West nevű drag queen fog a gyerekeknek népszerű filmes betétdalokat énekelni. Kis csavarral.

Karácsonynak semmi nem elég, még egy lapáttal rátesz a budapesti közlekedési káoszra

Karácsonynak semmi nem elég, még egy lapáttal rátesz a budapesti közlekedési káoszra

Újabb dugókra készülhetnek a budapestiek. Az egyik legforgalmasabb főúton vesz el egy sávot az autósoktól a főpolgármester.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére