Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új Trianont!

Pozsonyi Ádám

2021.09.06. 10:55

 

Szégyenkezve ismeri fel az igazi európai magyar, hogy már megint rosszak voltunk. Már megint úgy viselkedtünk, ahogy szerintük ott a fejlett Nyugaton nem szabadna. Most nem a nemzetiségeinket nyomtuk el – azokat már nem tudjuk, mert elcsatolták tőlünk, a területünk háromnegyedével –, most nem az utolsó csatlósok vagyunk, most nem diktatúrát építünk, hanem rasszista szurkolóink vannak.

Nehéz lenne eldönteni, melyik a rosszabb.

De ha az embernek kétségei vannak, és bizonytalanság gyötri, arra való a független és objektív sajtó, hogy eldöntse helyettünk – akarom mondani, megmagyarázza, és felnyissa a szemünket. A Telex így ír: „Gareth Bale szerint a csapat kizárása lehet a megoldás az ismétlődően rasszista szurkolók problémájára.”

Kizárás. Ez egy keményen odacsapós, határozott csengésű szó. Alkalmas arra, hogy az ember izgatottan olvasson tovább.

„Miután a FIFA fegyelmi vizsgálatot indított a magyar–angol vb-selejtező rasszista incidensei miatt, szombaton az idei szezonra a Real Madridhoz visszatérő walesi Gareth Bale is megszólalt a kérdésben, és elmondta, hogy ha a nemzeti csapatban hasonló inzultus érné a csapattársait, támogatná, hogy levonuljanak a pályáról. A játékos egy lehetséges megoldást is felvázolt, mint mondta, azokat az országokat, melyeknek szurkolói sorozatosan rasszista megnyilvánulásokat tesznek, átmenetileg akár ki is lehetne zárni a nemzetközi sorozatokból.”

Mondjuk eleve nem történt faji alapú bántalmazás, mert ugyanúgy megdobáltak a fehéreket, mint a feketét. A másik meg: nem azért dobálták meg, mert fekete, hanem mert kiprovokálta. Odament ünnepelni direkt a kemény mag elé a gól után. Ha a felesége eltaknyol a síkos jégen, és odaállsz elé vigyorogva tapsikolni, nem küldenek el az anyádba? Ha a gyereked megbukik az érettségin, és te „Egyest kapott a kölök matekból!” molinóval csöngetsz be hozzá, nem kapsz kedves mondatokat? Naná, hogy. Az élet így működik. Mármint a hús-vér emberek világában, ellentétben a haladókéval.

Na, de elég a pöcsölésből. Elég az aktatologatásból, a konferenciázásból. Vége a kesztyűs kéz korszakának.

„A walesi csatár emellett azt is elmondta, hogy frusztrálónak találja, hogy a mostanihoz hasonló, őrületesen hosszú vizsgálatokat indítanak, mikor teljesen egyértelmű, hogy mi történt, és azonnal tenni kellene ellene. Bale szerint a legegyszerűbb az lenne, ha kitiltanák a rasszista szurkolókat a stadionokból, vagy ha sorozatosak a rasszista megnyilvánulások, egyszerűen kitiltanák az érintett országot a nemzetközi sorozatokból. Mint mondta, ha egy ország drukkerei nem bírnak leállni a vállalhatatlan megmozdulásokkal, talán azzal lehet őket jobb belátásra bírni, ha kihajítják a csapatukat.”

Dehogy. A legegyszerűbb az lenne, ha a rasszista országokat – például hazánkat – egyszerűen feldarabolnák, és a területüket elosztanák azok közt az országok között, ahol nem tapasztalhatók rasszista megnyilvánulások. Ez egyfajta második Trianon lehetne, de ezt követelik az emberi jogok. Körzőt-vonalzót elő, és lehetne átrajzolni a térképeket. Minket erre meg sem kell hívni, Trianonban sem hívtak meg, csak közölték a végeredményt. Az emberi jogok és az egyenlőség nagyobb dicsőségére. Hosszú vizsgálatokra sincs szükség természetesen, azok „őrületesen hosszúak”, és a helyzet amúgy is „egyértelmű”.

„A selejtezők fontosak, de ettől még ez lenne a helyes cselekedet, mert ezek a dolgok sokkal fontosabbak a futballnál.”

Lefordítom magyarra. A sport fontos ugyan, de az ideológia fontosabb. Ha még inkább tömöríteni akarnám, így is fogalmazhatnék: csak az ideológia fontos.

Sztálin elvtárs a legjobb matematikus. Igen, ezt ismerjük. A Szabad Nép-félórákon elmagyarázták nekünk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére