Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tűzzétek akkor zászlóra a gyűlöletet

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.02. 08:20

Nálatok mi az, mai kiveri a biztosítékot a családban? Ha mondjuk bemutatod az új barátodat és bejön sáros cipővel, akkor összenéznek? Mi nem vagyunk ilyen felszínesek, a ciki ott kezdődik, ha mondjuk szaloncigányozásba kezdene az ebédnél vagy ilyesmi. Mi is elfogadók vagyunk. Mindegy a vallás, a kultúra, politikai elköteleződés, csak legyen normális. Én egyszer hazavittem egy fideszest, de nem tudtam, hogy az, na az ciki volt, de utána nem is találkoztunk többet. Fú, ne is mondd, fideszest azt én se vinnék haza. Párbeszéd átlag egyetemista lányok között. Kötött sapka, hosszú loboncos haj, horgolt pulcsi, az egyik oldalán „Not your Aranyvirágszál” vászontáska.

Gusztustalan rohadék Fidesz-seggnyalók, végig fogjuk akasztani veletek az Andrássyt, lógni fogtok! Huszonéves, Momentum-kitűzős fiatal srác fenyegetése késő este az otthonom kapualjában.

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Niedermüller Péter, DK-s politikus, ATV.

Ellenzéki politikusok, aktivisták, szavazók. Egyvalami biztosan közös bennük: a gyűlölet. A sajátjaik között pedig a leggátlástalanabb megnyilvánulást is megvédik. Arra valahogy mindig van magyarázat: nem is úgy értette, igazából pont ellenkezőképpen; kiemeltétek a kontextusból; csak viccelt; elsős szociológus hallgató is érti, miért kell direkt félremagyarázni; bezzegbayerzsolt; ti raktátok belénk a gyűlöletet.

És ők a liberálisok.

Ballibeknek hívjuk őket, egyszer talán valamikor azok is voltak, de most valami sokkal rosszabbról van szó. Csak akkor liberálisok, amikor magukról van szó, ha maguknak követelik, hogy hagyják békén őket. Minden más helyzetben pedig gyűlölködnek, rombolnak. Szétverik a Parlamentet, füstbombával dobják meg a rendőrt, majd eljátszanak egy focistasérülést és hősi áldozatként tetszelegnek. Hírből sem ismerik az elfogadást, ha felismernek egy fideszest a környezetükben, képtelenek a fegyelmezettségre, minimum egy „Mocskos Fidesz!” kicsúszik, de a halálos fenyegetés is belefér. Szerintük itt minden csak az Orbán miatt szar, ez az ország és a többi, miközben apa millióit költik a külföldi ösztöndíjon, hogy aztán árulják a hazát. Gyűlölködéssel és kirekesztéssel vádolnak minket, miközben ők azok, akik képtelenek a békés együttélésre. Hergelik magukat és egymást, az egyenlőség, elfogadás és béke nevében.

Szerintem nevezzük nevén a gyűlöletet. És tűzzék ki a zászlajukra, hiszen most már nincs mit takargatni. Férjen bele a patkányozás, a riasztó képződmények elleni harc, de ne hívják azt liberalizmusnak, ne vonuljanak az elfogadás égisze alatt, kedves mosolyogva, szivárványlepelben. Vállalják a gyűlöletüket, az undorukat attól, aki szerint érték a haza, a család. Kevésbé szégyen a gyűlöletet vállalni, hisz emberi dolog az, gyalázat viszont azt a másiknak tulajdonítani és valami építőnek hazudni. A gyűlölet erős, szelídíteni kár lenne, zabolázni nem lehet. A gyűlölet megteremti a gyűlölködőben azt a hamis valóságot, hogy márpedig az igazság az övé, a gyűlölete nem is valami pusztító erő, csak a nyilvánvaló fékezhetetlen megnyilatkozása. Nem érti hát a gyűlölködő, hogy miért sért másokat, hogy akire a gyűlöletét ráeresztette, miért mondja: eddig és ne tovább. A gyűlölet kívánja a beteljesülést, tárgya nélkül pedig elsorvad. Az úgynevezett ballibek gyűlölete valami olyan tárgyat talált most magának, aminek viszont elfojthatatlan vágya, hogy építsen. És állja a sarat.

Így hát eljött az idő: vállaljátok magatokat és tűzzétek zászlóra a gyűlöletet! Mi építünk tovább. Gyűlöletből viszont még soha nem épült semmi.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dömötör: a korlátozó intézkedések működnek, fenn kell ezeket tartani

Dömötör: a korlátozó intézkedések működnek, fenn kell ezeket tartani

Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését, amelyhez a kormány korlátozó intézkedései láthatóan működnek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de a következő hetekben is fenn kell azokat tartani.

Döbbenetes: Franciaországban több mint 4 ezren haltak meg idősotthonokban

Döbbenetes: Franciaországban több mint 4 ezren haltak meg idősotthonokban

Franciaországban 12 ezer fölé emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada az idősotthonokban vesztette életét – közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről

A jó hírt a Downing Street hivatalosan jelentette be.

Elsöprő a kijárási korlátozások meghosszabbításának támogatottsága

Elsöprő a kijárási korlátozások meghosszabbításának támogatottsága

A Századvég kutatásában megkéredezettek 91 százaléka szerint ez volt a lehető legjobb döntés.

Ez is segít: piacukat vesztett vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara

Piacukat vesztő vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara A koronavírus-járvány miatt hirtelen piacukat vesztő cégeket kíván segíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új internetes oldala, a NAK Piactér, a fejlesztés alatt álló felület már várja az érintett vállalkozások jelentkezését – közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

Ez a nap tökéletesen példázta a magyar ellenzék „van rajta sapka, nincs rajta sapka” hozzáállását. Az ellenzéki önkormányzatok eddig azzal támadták a kormányt, hogy nem elég szigorúak a korlátozások, most felhatalmazást kaptak az önálló döntésre, máris „felelősséghárításról” óbégatnak. A jelenség mintapéldája Karácsony Gergely főpolgármester, aki a hatáskörébe tartozó idősotthonban megfertőződöttek számáról saját sajtótájékoztatóján újságírói kérdésből értesült, de amikor a kormány intézkedett helyette, azonnal magyarázta a bizonyítványát.

Karácsony döntési jogkört akart, de képtelen dönteni

Kész röhej: Karácsony főpolgármester hazaküldte a közgyűlést, rendeleti úton irányít, de amikor erre tényleges kormányzati felhatalmazást is kap, akkor „felelősségáttolásról” szónokol, miközben képtelen dönteni, ezért a fővárosi rendőrkapitányra testálja a feladatot. Bravó, ilyen egy igazi városvezető...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére