Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump állával öklön ütötte

Pozsonyi Ádám

2021.01.07. 14:41

 

„Lapzárta után érkezett: az egyik koncerten egy garázda rendező állával öklön ütötte V. József gitárelőadót.”

Na, ez a régi idézet ugrott be a haladó sajtót olvasva. A szöveg mellesleg a Nagy Feró és a Bikini zenekar XX. századi híradó című albumának borítóján olvasható.

Mert mit is írnak haladóék?
„Trumpnak végül sikerült kiprovokálnia, hogy a Twitter és a Facebook is törölje a posztjait.” (444.hu, december 7.)

Idézem a felvilágosult gondolkodókat:
„Donald Trumpnak elnöksége utolsó két hetére sikerült elérnie, hogy a Twitter és a Facebook, két közösségimédia-óriás, amelyek eddig nagyon is óvatosan bántak vele folyamatos álhírterjesztése ellenére is, törölje a posztjait. A Twitter Trump legutóbbi két tweetjét is eltávolította.”

Most abba ne menjünk bele, és ne is foglalkozzunk vele, hogy az amerikai elnök posztjai igazak, vagy sem. A bölcsesség kútfeje mind, vagy pedig egytől egyig marhaság. Adatokkal, tényekkel alátámasztott információ vagy pedig csúsztatás, valótlanság vagy handabanda.
Ez teljesen mindegy. Ez mind nem lényeges.

A fontos – sőt, az egyedül fontos – kérdés a következő. A techcégek felületein te döntöd el, hogy mit közölsz a világgal, vagy nem te döntöd el. Te döntöd el, hogy mit szándékozol közölni, vagy pedig eldöntik helyetted. Ezek a sokmilliós látogatottságú felületek betartják a hatályos törvényeket, melyeknek része a véleménynyilvánítás szabadsága, vagy pedig felülírják a szólásszabadság elvét. Ezek a felületek kontrollt alkalmaznak felettünk és az életünk felett, vagy pedig nem. Ez az egyedül lényeges kérdés.

„Jim Acosta, a CNN fehér házi tudósítója, akit Trump nagy kedvvel szokott gyalázni, az egyik törölt tweetet még idejében lementette. Abban Trump »szent földcsuszamlásként« jellemzi »győzelmét«, és »nagyszerű hazafiaknak« a Capitolium épületébe betörő zavargókat.”

Értjük. Tehát az amerikai elnök a cenzúrát „kiprovokálta”.

John Lennon sok évig tartó munkával – éneklés, zenebona, nyilatkozatok, hajviselet plusz a szemüveg – csak kiprovokálta, hogy Mark David Chapman 1980. december 8-án fegyvert fogjon rá, és beleeresszen egy golyót.
Az elmúlt héten Újpesten az idegesítően viselkedő rendőr őrmesternek csak sikerült kiprovokálnia, hogy a késes támadó megszurkálja bicskával a lépcsőházban, és végül kórházba kerüljön.
A magyar államnak hosszú és szorgalmas munkával csak sikerült kiprovokálnia, hogy I. Szulejmán 1541-ben – a mohácsi csata 15. évfordulóján – végül elfoglalja Budát.

Olvassuk tovább a 444 cikkét.
„A Twitter – és pár órával később a Facebook is – azt a videót is eltávolította, amit Trump már csak azután publikált, hogy a rendőrök már urrá lettek a helyzeten, és zajlott a Capitolium kiürítése. (…) A CNN értesülései szerint a Twitter fel is függesztette Trump fiókját, az elnök leghamarabb helyi idő szerint csütörtök reggel hétkor tudhat újra tweetelni.”

És értik. Ő a jelenleg is hivatalban lévő amerikai elnök.

Nézzük csak újra az idézett Nagy Feró-szöveget!
„Az egyik koncerten egy garázda rendező állával öklön ütötte V. József gitárelőadót. Többen a segítségére siettek és csengő füllel távoztak.”
Ha ezt az elnökkel megtehetik, nekünk vajon lassan jogunkban áll-e majd eltávozni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére