Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább dagadhat a migránskártyabotrány

Sümeghi Lóránt

2019.04.04. 12:48

Nemcsak az unióban, hanem Törökországban is eurómilliókkal támogathatja Brüsszel az anonim migránskártyák kibocsátását, miközben egyre valószínûbb Hassan F. példája alapján, hogy a terroristák köszönik szépen, élnek a lehetõséggel, hogy a tevékenységüket finanszírozzák. Megvalósulhat-e egyáltalán legálisan az uniós adófizetõi pénzek ilyen mértékû hanyag kezelése?

Mint arról korábban is értesülhettünk, az EU, az ENSZ és a kártyákat kibocsátó cég is megerősítette, hogy léteznek névtelen bankkártyák, amelyeket a menedékkérők Görögországban kapnak, és kizárólag ott használhatják azokat. Szerintük a program jó, ugyanakkor a magyar kormányzat már tavaly megfogalmazta súlyos kétségeit abban a vonatkozásban, hogy a kártyák segíthetik a terroristákat, és fenyegetik az európai emberek biztonságát. Az Európai Bizottság tavaly novemberi tájékoztatása szerint havi 48 ezer forintnyi összeget utalnak ezekre a kártyákra.

Azóta az is kiderült, hogy az érintettek elveszítették a kontrollt a pénzügyi megoldás felett, mind térben – névtelen bankkártyára bukkant az M1 Boszniában –, mind a pénzügyi limit tekintetében. Az Iszlám Állam hóhérjaként emlegetett Hassan F. két éven át havi 500 eurót (átszámítva 150 ezer forintot) kapott Brüsszeltől a migránskártyájára. A Budapesten elfogott szír terroristavezér így két esztendő alatt megközelítőleg 4 millió forint felett rendelkezhetett.

Az Európai Bizottság mindeközben igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy uralják a helyzetet; P.O. Henrik Nielsen, az Európai Bizottság Migrációügyi és Uniós Belügyi Főigazgatóságának osztályvezetője kijelentette, hogy a kártyabirtokos személyazonosságát egy fizikai ellenőrzés igazolja, és a kártyák törlésre kerülnek, ha bármilyen visszaélést vagy nem megfelelő azonosítást észlelnek. Ugyanakkor a korábbi hivatalos számokat meghaladó adatokkal kapcsolatosan arról is beszámolt, hogy a programnak 2016 és 2018 között több mint 90 ezer kedvezményezettje volt. (Megjegyzendő, hogy a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint a 2017-es és 2018-as esztendőben összesen 20 000 menekült érkezhetett a hellénekhez.)

Úgy tűnik azonban, hogy az ügy újabb fordulatként értékelhető, hogy Brüsszel nem csupán  Görögországban finanszírozott ilyen pre-paid anonim kártyaprogramot, hanem Törökországban is, ahol 350 millió euróval támogatta a projektet az EU, arról azonban jelenleg nincs pontos adat, hogy az hány kedvezményezettet érinthetett

Megjegyzendő, hogy sajtóinformációk szerint a MasterCard hasonló bankkártyás pénzügyi szolgáltatást nyújt 2,2 millió migránsnak Jordániában és Libanonban, illetve Botswanában is működik ez a fajta vitatható készpénz-helyettesítő megoldás.

Végső soron az európai emberek számára csupán a kérdések maradnak: milyen felhatalmazás alapján; miért titokban és miért a nemzetállamok feje fölött; miért az érintett spekuláns és pénzügyi szolgáltató együttműködésével döntött Brüsszel eurómilliók elköltéséről egy ilyen, súlyosan aggályos pénzügyi megoldás finanszírozása érdekében?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

Kálmán Olgáék aktivistái akadályozták a Hír TV munkáját

A sajtószabadságért aggódó, Gyurcsány Ferenc fémjelezte Demokratikus Koalíció aktivistái fizikailag akadályozták a Hír TV stábjának munkáját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére