Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális letámadás Trump ellen balról

Jog és Szabadság

2021.01.28. 18:00

Nem csupán politikailag, de gazdaságilag is tönkre akarják tenni a volt elnököt.

A történések azt mutatják, hogy a bukás túlmutat a vállalatok kezdeti elfordulási hullámán, és most már befolyásolhatja Trump üzletét is, miután elhagyja a Fehér Házat. A nagyvállalatok és egyes gazdasági csoportok az elmúlt napokban arra utaltak, hogy a Capitolium megrohamozása és a kárt okozó tömeg által tanúsított magatartás következtében a politikai kapcsolatok visszaszorítását tervezik a volt elnök tekintetében. Trump legnagyobb hitelezője, a Deutsche Bank is igyekszik elhatárolódni tőle és üzleteitől – számolt be róla a The New York Times. A németországi székhelyű banknál több mint 300 millió dollár hitele van Trumpnak, míg a Signature Banknál személyes számlái voltak. A Deutsche Bank például 106 millió dolláros hitelt bocsátott ki, amikor Trump az ingatlan-nyilvántartás szerint 2012-ben megvásárolta a Trump National Doral Miami golfpályát.

New York első embere is keresztbe tesz, szerződésbontással fenyeget

New York polgármestere, a demokrata Bill de Blasio újságírói kérdésre elmondta, hogy a város lépéseket tesz a The Trump Organizationnel való megállapodás megszüntetése érdekében a Central Park Carousel, a Wollman és Lasker korcsolyapályák üzemeltetése kapcsán, a szerződésekben felvázolt lehetőségeknek megfelelően. „Jelenleg a Trump Organization évente mintegy 17 millió dollárt keres ezekből a szerződésekből” – mondta De Blasio egy interjúban. „Négy különböző helyszínt fednek le, hármat Manhattanben, egyet Bronxban. Teljesen világos, hogy az Egyesült Államok elnöke tömegeket irányított az amerikai kongresszus megtámadására. Szinte lehetetlen elhinni.” „A jogi munkacsoport elvégezte a felmérést, és a szerződések világossá teszik, ha egy vállalat és a vállalat vezetése bűncselekményt folytat, akkor jogunk van felmondani a szerződést. Felkelés ösztönzése az Egyesült Államok kormánya ellen egyértelműen bűncselekménynek minősül. Tehát New York városának már nem lesz semmi köze a Trump Organizationhöz” – jelentette ki a metropolisz első embere. Az elnök lázadást szított az Egyesült Államok kormánya ellen, amelynek során öt ember életét vesztette, és az alkotmányos hatalomátadás kisiklásával fenyegetett – áll De Blasio közleményében. „New York városa semmilyen formában nem lesz ezekhez a megbocsáthatatlan cselekményekhez kapcsolva, és haladéktalanul lépéseket teszünk a Trumphoz köthető vállalatok összes szerződésének felmondására.”

Eric Trump, a volt elnök fia úgy reagált De Blasio szavaira, hogy több nemzeti sajtóorgánumnak nyilatkozatot adott ki, miszerint ez a lépés „újabb példa De Blasio polgármester alkalmatlanságára és a tények nyilvánvaló figyelmen kívül hagyására. New York városának nincs törvényes joga a szerződéseink felbontására, és ha folytatják, akkor 30 millió dollárral tartoznak a Trump vállalatnak. Ez nem más, mint politikai diszkrimináció, az első módosítás megsértésének kísérlete. Erőteljes harcot tervezünk.”

Öt hónap alatt tízezer hamis állítás

A média sem kíméli túlzottan a Fehér ház volt lakóját. Egy jelentés szerint a volt elnök négy év alatt több mint 30 000 legalább részben valótlan nyilatkozatot tett. Az országnak okozott kár valószínűleg meghaladja hivatali idejét. A Washington Post felmérése alapján 30 573 hamis vagy félrevezető nyilatkozatra bukkant, amelyet Trump elnökségének négy éve során tett. A „valótlanságokat” a „Tényellenőr” dokumentálta, amelyet az újság tíz évvel ezelőtt vezetett be a politikusok nyilatkozatai pontosságának ellenőrzésére.

Az újság szerint hivatalának első évében kezdetben napi hat hamis vagy félrevezető állítást tett. Aztán ez folyamatosan növekedett, és végül napi 39 ilyen hamis állítással állt elő. „27 hónap kellett 10 000 kimutatásához, és további 14 hónap kellett a 20 000-ig, majd kevesebb mint öt hónap alatt túllépte a 30 000-es határt.”

Állítólag ugyanazok a hazugságok – különböző témákban

A Washington Post szerint Trump csúcsteljesítményt ért el a koronavírusról és a pandémiáról szóló hamis állításokkal. A „Tényellenőr” csak ebben a témában 2500 valótlanságot azonosított. Körülbelül hat napig tartott szünetet, amikor maga is megbetegedett, koronavírusos lett. Felépült, majd naponta átlagosan 150 hamis állítással folytatta.

Az még bizonytalan, hogy mi marad Trump elnökségéből és politikai döntéseiből. Az új amerikai elnök, Joe Biden első hivatali napján megpróbálta visszavonni az elődje által hozott lehető legtöbb döntést. Hivatali idejéből sok, eddig burkolt botrány még napvilágra kerül – és még mindig folyamatban van ellene egy felelősségrevonási eljárás.

Hiába erőlködnek, Trump újra indulhat 2024-ben

Amennyiben a felsőház elítélné a volt elnököt a jelenleg zajló ún. impeachment eljárás keretében, a korábbi elnök elveszíthetné a neki járó juttatásokat, és nem indulhatna újra közhivatalért, illetve az elnökválasztáson. A törvényhozás felsőházában, a szenátusban azonban legalább 17 republikánus politikusnak is támogatnia kellene az elnök elítélését, mert a demokratáknak nincs meg ehhez a kellő többségük. Ugyanakkor, ahogy arról a 888.hu is beszámolt, a republikánus szenátorok döntő többsége nem támogatja, hogy folytassák a Donald Trump volt amerikai elnök elleni alkotmányos vádeljárást.

Ezzel párhuzamosan a CNN is arra a megállapításra jutott, hogy egyáltalán nem kizárható, hogy Donald Trump lesz a 2024-es elnökválasztás egyik indulója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Nagy öröm, hogy már a románok is tervezik bevezetni a saját gyermekvédelmi törvényüket. Vajon őket is megszólja a Hamilton-Vettel szivárványos duó?

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Egy Twitter üzenetben számolt be a hírről a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Ezért érdemes volt hajnalban kelni. Milák Kristóf újra odatette magát Tokióban, bár ezúttal csak ezüstérmet szerzett, miután a 100 méteres pillangó úszásban hajszálnyival, azaz 23 század másodperccel maradt le a szám uralkodójától, a 49.45-tel új világrekordot felállító amerikai Caeleb Dresseltől.

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Ugyan szó szoros értelemben valóban nem oltásellenes, de a keleti oltóanyagokkal szembeni hecckampánya már-már egyszerre komikus és valamelyest bicskanyitogató.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Kezdőrúgás

Kezdőrúgás

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére