Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai freudi elszólása Orbán vágyott megbuktatásáról

Horváth K. József

2020.07.12. 16:50

Kórusban gyalázza a német kancellárt a hazai baloldal, mert szerintük Merkel nem segít nekik megbuktatni Orbán Viktort. Nem hajlandó kinyilatkoztatni, hogy a jövőben az önkormányzatok és a civil szervezetek közvetlenül pályázhatnak Brüsszelhez uniós forrásokért. Feltett kézzel jelezve a választóknak, hogy a baloldal bizony magától a kormány leváltására teljesen képtelen, hiszen lövése sincs, mivel vívhatná ki a magyarok többségének rokonszenvét. A haza „nagy demokratái” ezzel beismerik, hogy csak uniós kényszerrel kerülhetnének hatalomra.

Ebben a kórusban Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője vitte a prímet, aki az ATV műsorában arról sopánkodott, ha Angela Merkelék meg akarják nyerni a választást Orbán Viktornak, akkor jó úton haladnak. Szó szerint így hangzott a szövege: „Nem mondta azt [Merkel], hogy Orbán Viktor kormánya egy büdös fityinget se kap! Sőt, 2022-ig több mint 5 ezer milliárd forintot kapunk ebből a gazdaság-újjáélesztési alapból: kábé fele kölcsön, fele vissza nem térítendő. Tehát ha meg akarják nyerni Orbán Viktornak a választást, akkor jó úton haladnak, úgyhogy egy kicsit ott is magukhoz kellene térni a kollégáknak.”

Voltaképpen hálásak lehetünk Tordai Bencének ezért a beismerésért. Eddig is tudtuk, hogy az a harsány kritika, amely mondjuk a Lánchíd felújítása kapcsán kialakult, nem szól másról, mint arról, hogy a kormány több pénzt adjon a fővárosi önkormányzatnak. Az sem titok, hogy a baloldal költségvetéssel kapcsolatos szitokáradata is arra irányult, hogy a helyi hatóságok minél több pénzhez juthassanak, hogy aztán azt mindenféle segélyek, s más, ellenszolgáltatás nélküli jogcímek alatt kioszthassák a lakosságnak. Naná, hogy szavazatokért cserébe. És nyilvánvaló az is, hogy költségvetési módosításaikkal szintén erre akarták rábírni a kormányt, hogy a költségvetési és uniós forrásokból ne a munkahelyek számát gyarapítsa, hanem valamilyen járványsegély címén – óne-zsenír – ossza ki a pénzt az embereknek.

Ha ezek a módosító indítványok bejönnek, ahogy nem, akkor arról győzködhették volna a választókat, hogy nem kaptak volna ennyi ingyenpénzt, ha a baloldal nem kényszeríti ki a kormányból. Ugyanez vonatkozik arra az uniós forrásra, amelyről hamarosan határoznak Brüsszelben, s amelyből mániákusan akarnak közvetlenül részesedni az ellenzéki önkormányzatok és „civil” szervezetek, magyarán NGO-k. Azaz a politikával választási megmérettetés nélkül foglalkozó nem kormányzati szervek, amelyek leginkább Soros György pénzéből és akarata szerint szeretnének kormányt dönteni, hogy végre beengedhessék a migránsokat, akik előtt le is térdelhetünk. Akkor virágozna csak Magyarországon a jogállam, ugye Tordai uram?

A nagy kiabálás hátterében valószínűleg az a küszöbön lévő parlamenti döntés áll, amelyet várhatóan kedden hoz majd meg az Országgyűlés. Erre azért van szükség, mert a jövő hét második felében sorra kerülő uniós csúcson határoznak az állam- és kormányfők 750 milliárd eurós hitel felvételéről, amelyért a tagállamok vállalják a garanciát. A magyar törvénytervezet szerint a támogatási feltételeik között szerepel, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok. A pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani. Fontos feltétel továbbá, hogy a forrás utalása nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése. Orbán Viktor csak ennek szellemében foglalhat állást a csúcson. Meg lesz kötve a keze.

Azt gondolom, ennél tisztább, becsületesebb és demokratikusabb feltételrendszer nem kell. Ha már Dobrev Klára a törvény kapcsán hazug módon lopásról beszél, akkor kijelenthető, hogy a törvénytervezettel biztosan jó úton jár a kormánykoalíció. Ő ugyanis Facebookján a következőket volt képes rögzíteni. „Orbán Viktor a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen írásba akarja foglalni, hogy csak akkor kell neki uniós pénz, ha azt el is lehet lopni!”

Ha azt mondom, hogy bolond lyukból bolond szél fúl, akkor azzal felmentem Gyurcsánynét a felelősség alól. Ő ugyanis nem „bolond lyuk”, se nem „bolond szél”, se nem hülye. Nagyon is jól tudja, hogy mit beszél. Hogy ez a pénz tényleg a gazdaság beindítására kell, mert hosszú távon csak az jó az embereknek, az jó az országnak. Ezt az Európai Unió is látja, nem véletlenül nem korrigálta – egyedül az uniós országok közül – hazánk jövő évi figyelemre méltó növekedési előrejelzését. Ezért kell helyette Orbán lejáratására súlyosan dehonesztáló, de teljességgel igaztalan minősítést használnia.

S éppen ezért van nagy jelentősége Tordai Bence freudi elszólásának. A nyilvánossághoz utat törő rejtett gondolatai szerint ugyanis amennyiben az önkormányzatok rendszerszinten lennének képesek az unióhoz forrásért pályázni, akkor azt a pénzt mindenre költenék, csak a lakosság életkörülményeinek javítására nem. Sokkal valószínű, hogy a ’22-es választáshoz szükséges tőkét gyarapítanák belőle. Ahogy Soros adományával is tették a közelmúltban a baloldalhoz köthető beszállítók túlárazott portékáinak beszerzése révén. Hogy is fogalmazott Tordai? „Tehát ha meg akarják nyerni Orbán Viktornak a választást, akkor jó úton haladnak, úgyhogy egy kicsit ott is magukhoz kellene térni a kollégáknak.” Ergo, inkább nyerjék meg Tordaiéknak, ezért hadd pályázzanak közvetlenül az önkormányzatok meg a „civilek”.

Aztán persze majd jönne a költségvetés felbillenése, az államadósság megugrása, amit majd a lakosság megsarcolásával akarnának helyrehozni, épp úgy, ahogy a Gyurcsány-érában történt. Helyrehozni persze még sosem sikerült nekik, csak a jobboldalnak. Emlékeznek a Gyurcsány-szlogenre a 2009-es válságkezelés idején: „Nem kell félni, nem fog fájni!”? Nem a frászt nem!

Elég volt a kísérletezésből a pártállam idején meg a Demszky-érában.

Suszter maradjon a kaptafánál. Az ellenzék pedig ellenzékben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére