Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai Bence reggele

Pozsonyi Ádám

2019.09.15. 13:08

Áll Tordai Bence a tükör előtt, s a szakállát birizgálja.

Mit kéne tennem, hogy pofán basszon? – töprengett Bence, s egy zsíros maradékot, amit a szőrzetéből piszkált ki, rákent a tükörre. – Ha fellép a pulpitusra, s elkezd beszélni, szépen megvárom, amíg eljut a közepéig, amíg kicsit belemelegszik, majd fellépek mellé. Ez biztos idegesíteni fogja. Ez jó! Engem is idegesítene – húzta elégedett mosolyra a száját Tordai Bence, s a tükörre kent zsíros trutyiból elégedetten megformázott egy O1G-t.

A körülötte állókkal nem szükségszerű lökdösődni – töprengett tovább –, ha ők kikészülnek idegileg, abból nincs haszon. Amiből pedig nincs haszon, olyat nem teszünk ugyebár.

Szóval, ha elkezd beszélni, és eljutott a közepéig, akkor a szavába vágok. Ez megy. Ebben profi vagyok. Ezt eddig mindenki elismerte a szakmában. Olyat keresel, aki folyton a másik szavába vág? Hívd a Tordait! Ezt akár ki is írhatnám a honlapom fejlécére. Szóval a szavába vágok, és mutogatok az orra előtt. Emlékszem a Horváth Jóskára a suliban – aki Tüdőnek becéztünk, mert a nagyszünetben mindig kapkodva tüdőzte a Szimfóniát a harmadik emeleti klotyón –, az ettől mindig tök ideges lett, és egyszer nyakon vágott.

Bár ez a Tarlósnál kevés lenne – vakargatta egy újonnan felfedezett pattanását Tordai Bence, s a szája lefittyedt –, ő mégiscsak felnőtt ember, és láthatóan túlságosan polgári nevelést kapott. Úriember tempó. Az ilyennek ez kevés.

Rá kell tennem egy lapáttal!

Mi lenne, ha úgy tennék, mintha már befejeztem volna a cirkuszt, ő megnyugodva elfordul, és hirtelen a nyakába lihegnék? Ez piszok dühítő lehet. Esetleg lehetne azt is, hogy túlságosan közel megyek hozzá, egész az orra elé állok, s amikor azt mondom, hogy „Diktatúra van!”, a t-betűnél kicsit köpnék, mintegy véletlenül.

Ez nem rossz – nyalogatta le az ujjáról a maradékot Tordai Bence –, esetleg négyszer-ötször is elismételhetném, hogy diktatúra van, úgy több alkalmam lenne stikában köpködni.

De húzgálhatnám a nyakkendőjét is, a lábára is léphetnék, sunyin belerúghatnék a bokájába, ezt is, mintegy véletlenül, vagy miközben kikéri magának ezt a viselkedést – ó, ezek a polgárok olyan nevetségesek ezekkel a merev, és begyöpösödött udvariassági meg tiszteletmániájukkal –, a fülembe túrnék, s az onnan kikapart izét beletörölhetném a zakójába. Mondjuk ott elől, a mellrésznél.

Talán leken végre egy pofont.

S akkor címlapfotó és vastag betűs fejléc: „Tarlós megütötte Tordai Bencét!”

Bárcsak! Életem legszebb napja lenne.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump: „Hillary megőrült!”

Trump: „Hillary megőrült!”

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

„A Jobbik méltatlanná vált a magyarság képviseletére”

Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Ő nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Nyolc király hely Szegeden

Nyolc király hely Szegeden

Szeged a Dél ékszerdoboza, ehhez nem fér kétség. Az Alföld leggyönyörűbb és legharmonikusabb városa. Lokálpatrióta sorozatunk következő részében Szegedet vettük górcső alá, mégpedig gasztro szempontból.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

A gazdasági lassulás egyre inkább eléri Kelet-Közép-Európát, a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben – írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére