Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai Bence reggele

Pozsonyi Ádám

2019.09.15. 13:08

Áll Tordai Bence a tükör előtt, s a szakállát birizgálja.

Mit kéne tennem, hogy pofán basszon? – töprengett Bence, s egy zsíros maradékot, amit a szőrzetéből piszkált ki, rákent a tükörre. – Ha fellép a pulpitusra, s elkezd beszélni, szépen megvárom, amíg eljut a közepéig, amíg kicsit belemelegszik, majd fellépek mellé. Ez biztos idegesíteni fogja. Ez jó! Engem is idegesítene – húzta elégedett mosolyra a száját Tordai Bence, s a tükörre kent zsíros trutyiból elégedetten megformázott egy O1G-t.

A körülötte állókkal nem szükségszerű lökdösődni – töprengett tovább –, ha ők kikészülnek idegileg, abból nincs haszon. Amiből pedig nincs haszon, olyat nem teszünk ugyebár.

Szóval, ha elkezd beszélni, és eljutott a közepéig, akkor a szavába vágok. Ez megy. Ebben profi vagyok. Ezt eddig mindenki elismerte a szakmában. Olyat keresel, aki folyton a másik szavába vág? Hívd a Tordait! Ezt akár ki is írhatnám a honlapom fejlécére. Szóval a szavába vágok, és mutogatok az orra előtt. Emlékszem a Horváth Jóskára a suliban – aki Tüdőnek becéztünk, mert a nagyszünetben mindig kapkodva tüdőzte a Szimfóniát a harmadik emeleti klotyón –, az ettől mindig tök ideges lett, és egyszer nyakon vágott.

Bár ez a Tarlósnál kevés lenne – vakargatta egy újonnan felfedezett pattanását Tordai Bence, s a szája lefittyedt –, ő mégiscsak felnőtt ember, és láthatóan túlságosan polgári nevelést kapott. Úriember tempó. Az ilyennek ez kevés.

Rá kell tennem egy lapáttal!

Mi lenne, ha úgy tennék, mintha már befejeztem volna a cirkuszt, ő megnyugodva elfordul, és hirtelen a nyakába lihegnék? Ez piszok dühítő lehet. Esetleg lehetne azt is, hogy túlságosan közel megyek hozzá, egész az orra elé állok, s amikor azt mondom, hogy „Diktatúra van!”, a t-betűnél kicsit köpnék, mintegy véletlenül.

Ez nem rossz – nyalogatta le az ujjáról a maradékot Tordai Bence –, esetleg négyszer-ötször is elismételhetném, hogy diktatúra van, úgy több alkalmam lenne stikában köpködni.

De húzgálhatnám a nyakkendőjét is, a lábára is léphetnék, sunyin belerúghatnék a bokájába, ezt is, mintegy véletlenül, vagy miközben kikéri magának ezt a viselkedést – ó, ezek a polgárok olyan nevetségesek ezekkel a merev, és begyöpösödött udvariassági meg tiszteletmániájukkal –, a fülembe túrnék, s az onnan kikapart izét beletörölhetném a zakójába. Mondjuk ott elől, a mellrésznél.

Talán leken végre egy pofont.

S akkor címlapfotó és vastag betűs fejléc: „Tarlós megütötte Tordai Bencét!”

Bárcsak! Életem legszebb napja lenne.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Lassan többet tudhatunk majd a Nap sarkvidékéről

Lassan többet tudhatunk majd a Nap sarkvidékéről

A Nap sarkvidékeinek felderítésére indít missziót az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) és az Európai Űrügynökség (ESA).

Meanwhile in Romania: autópályahídon terelte nyáját egy román pásztor

Meanwhile in Romania: autópályahídon terelte nyáját egy román pásztor

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját.

A világ legnagyobb képmutatása a davosi klímacsúcs

Azok sipítoznak a leghangosabban a környezetszennyezés miatt, akik a leginkább tehetnek arról.

Századvég: tovább fokozódik a migrációs nyomás

Századvég: tovább fokozódik a migrációs nyomás

Az elmúlt hónapokban fokozatosan nőtt a migrációs nyomás az ország déli határán, miközben az illegális migránsok új eszközökkel és módszerekkel próbálnak bejutni Magyarország területére – olvasható a Századvég Alapítvány keddi közleményében.

„2015 szeptembere óta nem volt hasonló esemény Röszkénél”

„2015 szeptembere óta nem volt hasonló esemény Röszkénél”

Georg Spöttle biztonságpolitikai elemző úgy véli, a Soros-szervezetek is segíthették a migránsokat.

Díszcigánynak nevezte a Fidesz EP-képviselőjét az Azonnali

Felháborító véleménycikket közölt az LMP-hez köthető bulvárlap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére