Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több millió migráns bébi áraszthatja el Amerikát

Vincze Viktor Attila

2018.12.06. 19:02

Egy jogi kiskapu miatt automatikusan megkapják az amerikai állampolgárságot az illegális migránsoknak az USA területén megszületett gyermekei. Az eddig így állampolgárságot szerzett illegális bevándorlók közül jelenleg csak a kiskorúak 4,5 millióan vannak. Ezért igazából már csak a Soros-féle migrációszervezõk leállításával fékezhetõ meg a migránsáradat.

Európa 2015 óta folyamatosan szembesül a szervezett és tömeges migráció több millió fős hullámaival, és ezt a napjainkban Amerika is elkezdte megtapasztalni a déli határainál.

Az illegális migrációnak az Amerikai Egyesült Államokat is elérő, a népvándorlással egyenértékű tömegessé válása ellen viszont jelentős részben a jogi akadályok miatt nem tud elég hatékonyan fellépni az amerikai kormányzat.

Az Amerika déli határa felé tartó migránskaravánok illegális migránsai közül például szinte mindenki joggal gondolhatja azt, hogy ha eléri az Egyesült Államok határát, akkor azzal már félig megfogta az Isten lábát, azaz szinte biztos, hogy idővel majd bejuthat az USA területére. Ha másként nem is, akkor majd a már amerikai területen megszületett gyermekeik révén sokan biztosan Amerikában maradhatnak.

Donald Trump amerikai elnök éppen ezért már több alkalommal is jelezte, hogy az amerikai jogrendben jelenleg meglévő migrációs törvények alkalmatlansága miatt az illegális migránsokra vonatkozó jogi szabályozás átalakítását fogja kezdeményezni a törvényhozásban. 

A problémát az okozza, hogy bár Amerika deklaráltan egy bevándorlóország, azonban az ország jelenlegi idegenrendészeti és migrációs jogszabályai, eljárásai gyakorlatilag nem alkalmasak a mostani szervezett és tömeges illegális migránsáradat megfelelő kezelésére, annak megfékezésére. 

Részben az okozza a gondot, hogy a korábbi és kisebb illegális bevándorlószámra kialakított eljárásrend szerint – a határon bűncselekményt elkövetőket kivéve – minden bevándorló úgy adhatta be a menedékkérelmét vagy a letelepedési kérelmét, hogy annak elbírálásáig az Egyesült Államok területén maradhatott. 

Másrészt pedig az is komoly gondot okoz, hogy a nyugati világban Kanada mellett az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely automatikusan amerikai állampolgárságot ad minden, a területén megszületett gyermeknek. 

A nagyrészt Közép- és Dél-Amerikából érkező illegális migránsok pedig kihasználják a migráns gyerekeket védő amerikai törvényi háttér teljes egészét. Ez pedig nagyrészt annak a lehetőségnek a kihasználását jelenti, hogy az illegális migránsoknak az amerikai területen született gyermekeinek járó automatikus amerikai állampolgárság révén a törvénytelenül bevándorolt szülők más és hosszabb ideig tartó elbírálás alá esnek, mint az egyesült államokbeli tartózkodást amerikai állampolgárságú gyermekek nélkül kérő migránsok. Ezeket a gyerekeket – az őket kísérő jogi kiskapu nyújtotta tartózkodási lehetőségre utalva – az amerikai sajtó előszeretettel hívja horgonybébiknek. 

Csak a 18 évesnél fiatalabb korosztályban 4,5 millió olyan amerikai állampolgár van, aki illegális bevándorlók amerikai területen megszületett gyermekeként kapta meg az amerikai állampolgárságát. Rajtuk kívül már több millió olyan felnőtt állampolgára van az USA-nak, akik illegális migránsok amerikai földön született gyermekeikként kaptak amerikai állampolgárságot. 

A becslések szerint a horgonybébikhez kötődés révén az USA területén maradt, de amerikai állampolgárságot nem kapott, azonban időközben a hatóságok látóköréből kikerült migránsok száma 10-20 millió fő közötti lehet. 

Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Hivatal becslése szerint a 2017 és 2027 közötti időszakban minimum 600 ezer migráns horgonybébi megszületése várható, ami legalább 26 milliárd dolláros pluszköltséget jelent az Egyesült Államok költségvetése számára. 

Az amerikai jogi szabályozás elavultsága jó példa Európa számára is, hogy tenni kell valamit a határok védelmének fokozására és az illegális migráció leállítására. Az biztosan látszik, hogy az EU meglévő határvédelmi és idegenrendészeti szabályainak a mindenkitől megkövetelt betartása mellett el kell érni az illegális migráció szervezésének leállítását is. Ma már a hamis illúziókat kergető migránsok valóságra döbbentésétől, valamint az őket lelketlenül a migrációra csábító szervezőknek és embercsempészeknek a megfékezésétől várható a tömeges bevándorlás érezhető csökkenése.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGGábor LászlóH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborPozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Emberiesség elleni bűncselekménnyel is gyanúsítják Hasszán F.-et

A hír a Fővárosi Főügyészség keddi közleményében olvasható.

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi „univerzális erkölcse“ egy magát végleges igazságnak hazudó egyszerű önkényes akarat, politikai mozgalom, semmi több.

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

A vasárnap lezárult, párttagság körében lebonyolított voksolás eredménye szerint Boris Jonhson lett a brit Konzervatív Párt vezetője és Nagy-Britannia soron következő miniszterelnöke.

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Greg Sheridan, Ausztrália egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező veterán újságírója szerint Orbán Viktornak semmi köze a fasizmushoz, hiába próbálják a liberálisok ezzel megbélyegezni.

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Noha Nagy-Britannia amellett szavazott, hogy kilép az Európai Unióból, mégis 20 százalékkal több pénz vándorolt a britek zsebéből az EU költségvetésébe.

Ismét teltház-közeli nézőszám várható a Fradi BL-selejtezőjén

Több mint 18 ezer jegy talált már gazdára a Ferencváros szerdai Valletta FC elleni BL-selejtezős párharcának odavágójára.

Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Korábban az Iszlám Állam fenyegette a létüket, most pedig a síita muszlimok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére