Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Több Európát!”

Pozsonyi Ádám

2019.05.28. 13:30

Az európai parlamenti választás szerintem több szempontból is tanulságos volt, de számomra a legfontosabb konklúzió a következő: az önfeladás soha nem marad büntetlen.

Mutogathatnánk ordító példaként mindjárt a Jobbik gyászos szereplésére is, és hogy lám, még a Dobrev-féle retyerutyát is jobban megbecsüli a nép, ha marad az, ami, mint egy tradicionalista nagyképűsködésből européer haladáspártiságra váltó gerinctelen társulatot – bár voltaképp a László András-féle nacionalistaellenes nemzetekfelettiség és a kozmopolita multikulti csak (ál)ruhájában különbözik egymástól, lényegében és emberekre gyakorolt hatásában egy és ugyanaz –, de most én mégsem erre gondolok.

A lényeg a fejben történik. Ugyebár ezt szokták mondani.

És az önfeladás is fejben történik. És az agyat eltüntető hatás is.

„Több Európát!”

Ezt a jelmondatot láttam hirdetni jó pár fórumon, tucatnyi brüsszelita közösségben, illetve magánszemély közösségi oldalán.

„Több Európát!”

Ezt írták ki, ezt sikoltották, aláhúzták, felkiáltójelekkel és színes emojikkal látták el, kikopizták, megosztották, lájkolták, és várták, hogy majd ettől Európa több lesz.

Várták a „több Európát”, és el sem gondolkodtak azon, hogy voltaképp most az agyi önfelszámolás területén újabb fokot lépnek előre.

Az alagsorból szépen kezdenek lebandukolni a pincébe.

Mert nézzük, mit is értenek ők, a baloldal, a haladás szerelmesei a „több Európa” alatt.

A „több Európa” alatt természetesen nem azt értik, hogy több gótikus templomot, több első világháborús hadisírt, több jón, dór és korinthoszi oszlopot, több Beethovent, Bachot és Liszt Ferencet. Nem azt értik, hogy ministránsok sorfala a körmenetben és impresszionista festészet. Nem Sobieski János lovas szobrát értik, sem Corvin Mátyás visegrádi palotáját. Nem a reneszánsz festészetet, a középkori krónikákat, Nagy Lajos király aranyforintját Szent Lászlóval, a lovagkirállyal.

Nem a firenzei liliomot, az árpádsávot kettős kereszttel, sem cseh garasokat ágaskodó oroszlánnal. Nem Stanislaw Lem szatíráit, nem Cervantes lovagregényét, nem Chesterton konzervatív katolikus abszurdját, esetleg Moliere drámáit értik alatta. Nem a római amfiteátrumokat, Svejk hamis kutyapedigréjét és Chlodvig kelyhét.

Nem a rózsák harcát vagy a harmincéves háborút. Nem a Deep Purple Fireball című albumát, nem Claudio Monteverdi operáját. Nem Arsene Lupint, Sherlock Holmest, D’Artagnant, Háry Jánost. Nem I. (Bajnok) Béla magyar királyt, nem Justinianust, aki majdnem feltámasztotta Rómát, nem Bismarckot, nem Jagelló Ulászlót vagy a spanyol armadát. Nem Anonymust, Kézai Simont, nem Albericus francia krónikaírót.

Nem, nem!

Ők nem a budai kisvendéglőket, Kabos Gyulát, a skót szoknyát, esetleg Krúdy cirádás, pazar körmondatait értik alatta.

Á, dehogy!

Ők azt értik a „több Európa” alatt, hogy még több négert, még több arabot, még több müezzint, még több gyerekházasságot, még több többnejűséget, még több melegfesztivált, még több Koránt – mondjuk a kettő üti egymást, és a még több Korán nagyon gyorsan nulla melegfesztivált jelentene a gyakorlatban, de ezt se feszegessük, ehhez ész kéne, ami a liberálisnál hiánycikk.

A „még több Európa” azt jelenti számukra, hogy a prágai utcákon afgánok vizelnek, a Grand Palace szökőkútjában pakisztáni terrorista mossa a lábát, Londonban muszlim polgármester van, Párizsban meg lángol a Notre-Dame.

A „több Európa” nekik azt jelenti, hogy a krakkói óváros négyszáz éves épületének falára graffitizzük fel ronda színekkel, hogy fuck the system, és tüntessük el a kereszteket a német iskolák faláról.

A „több Európát” az ő fejükben azt jelenti, hogy szüntessünk meg mindent, amit Európa jelent, és nyomjuk tele a földrészt mindennel, aminek soha a büdös életben semmi köze nem volt Európához.

A „még több Európát” náluk azt jelenti, hogy számoljuk fel Európát mint kulturális és történelmi fogalmat, és csupaszítsuk le pusztán egy üres földrajzi fogalommá.

A „még több Európa” a haladók szerint azt jelenti tehát, hogy semmi Európa. Azt jelenti, hogy Európa vége.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak.

Javában tombol a píszí véleményterror

Még az olyan híres/hírhedt nagy cégek sincsenek biztonságban, mint a Gucci.

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Puzsér Róberték szerint Berki Krisztián csak visszaélések árán szedte össze a megfelelő számú ajánlást: az NVB szerint viszont nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére