Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenegy, az országból nemzet lett

Bohár Dániel

2021.04.30. 14:00

Négy kormányzati ciklus a nyolcból a rendszerváltás óta. Három egymás után. Az Orbán Viktor vezette kormányok munkája összegzés után kiáltott, amit nemcsak lapunk főszerkesztője készített el könyvében, de a következő napokban a „Piszkostizenkettők” is összefoglalják gondolataikat a rendszerváltás utáni leghosszabb, megszakítás nélküli országvezetés tapasztalatairól.

 

Az általános vélekedés szerint tizenegy év történelmi távlatban nem nagy idő, mégis megélni és nap mint nap küzdeni tizenegy évig komoly munka, illetve megterhelés.

Sokan sokfélét kérdeznének Orbán Viktortól, engem azonban mindig is az érdekelt a legjobban: hogy bírja? Egy végtelenül egyszerű kérdés, amely mindent elárul a munkásságáról. Hogy bírja az állandó terhelést, mindezt minimális alvással? Hogy bírja a szűnni nem akaró támadásokat? Hogy bír minden helyzetben víziót kínálni, és előre látni oda, ahol másnak a képzelete sem jár.

Orbán Viktor nemcsak miniszterelnök, hanem államférfi.

Egy „sima” miniszterelnök és az államférfi között a legnagyobb különbség a cselekvőképesség és az intellektus jól megformált keverékéből adódik. Egy „sima” miniszterelnök sodródik, az államférfi pedig maga alakítja a történelmet.

Orbán Viktor gondolkodásával és tetteinek miértjeivel nagyon sokan foglalkoznak, konkrétan a magyar politika és sajtó jelentős része, de ugyanez elmondható a nemzetközi szereplőkről is, ők azonban csak a felszínt kapargatják. Politikai újságíróként napjaim jelentős részét értelemszerűen a politika teszi ki. A hírek, az információk, amelyek ömlenek ránk. Manapság már ritka a mélység, éppen ezért volt felüdülés a kezembe venni G. Fodor Gábor Az Orbán-szabály című könyvét.

GFG saját magán szűri keresztül a miniszterelnök cselekedeteit, gondolatatait és tetteit, ami annyira izgalmas kettősség, hogy a könyv letehetetlen.

A nehéz témákat boncolgató lapokon úgy száguld keresztül az olvasó, mintha egy könnyed regényt olvasna.

Az az igazság, hogy G. Fodor Gábor nagyon jól lát a pályán, és azt, amit lát, kiválóan fogalmazza meg és önti mondatokba. Az egyetlen kritikám a szerzővel szemben, hogy ezen a könyvön kívül is szívesen olvasnám, szóval írj többet, Gábor!

Vagy mi győzünk, vagy ők.”

Az elmúlt 11 év tele volt küzdelemmel, katasztrófával, konfliktussal, válsággal és megannyi kihívással. Elég csak a mostani időszakra és a koronavírusra gondolni. Orbán Viktor és kormánya „háborús kabinet” abból a szempontból, hogy folyamatosan küzdeni kellett vagy kell valami ellen.

Tizenegy év alatt az országból nemzet lett, belőlem meg srácból férfi.

2010-ben 20 évesen indultam neki az újságírói karriernek. Az elmúlt 11 évben testközelből láttam a politika szinte minden rezdülését. A zöldfülű fiatalból gyakorlott riporter lettem. Tizenegy év történelmi távlatban nem nagy idő az én életemben, azonban jelentős szakasz.

Az elmúlt évtizedben többször is összefonódott a szakmai utunk Az Orbán-szabály szerzőjével. G.Fodor Gáborral beszélgetni szellemi utazás, örülök, hogy a legutóbbi közös utunkat a Pesti TV-ben tehettük meg, és ezt a kedves nézők is láthatták.

Ha valaki esetleg lemaradt, akkor itt megtekintheti a műsort.

Aki pedig kíváncsi, hogy milyen szabályok vonatkoznak az Orbán-csapat tagjaira, azok olvassák el a könyvet. Én már megtettem. Tudom ajánlani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére