Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teri néni háborog a foci miatt

Pozsonyi Ádám

2022.06.16. 18:20

 

Teri néni háborog.

Néha látom a posztjait, mert feldobja a rendszer, olykor el is olvasom, ha nagyon nagy marhaságokat irkál. A kis marhaságok engem már nem érdekelnek.

Teri néni mellesleg nem néni életkorát tekintve, de minden megnyilvánulása nénis, és ez ugye nem okvetlen életkor kérdése.

Teri néni most azon háborog, hogy minek ekkorra cécót csinálni a foci körül.

„60 év után nagy kunszt. A »járvány« alatt labdába sem rúgtak, mégis megkapták a milliókat. Arról nem beszélve, ha más sportágban remekelünk, arról bezzeg szót sem ejtenek.”

Ilyesmiket tol – pont a 4: 0 másnapján –, és ahogy látom, elég sok Teri néni van, így elmondanám erről a véleményemet.

 

Akik így gondolkodnak, nem nagyon értik meg, hogy a foci az piár. Lehet, hogy X, Y, vagy Z-nek nem olyan fontos – ezt meg is értem –, de a világnak fontos.

Igen, a vívás, a sakk, a talajtorna vagy a kajak-kenu is tiszteletreméltó, és biztos vannak sportágak, amikben jobb az ország, mint a fociban, de nem az a lényeg, hogy erről X, Y, vagy Z mit gondol, hanem az, hogy mit gondol a világ.

A foci olyan, mint egykor a lovagi torna. Egy PR-esemény, egy hencegés, egy „megmutatjuk a világnak”.

Nem mindegy, hogy a magyar bajnok kiüti-e a cseh vitézt, vagy azt a németet, aki a legutóbbi bajnoki találkozón kipenderítette kopjájával jó urunkat, Lőrincet, a Szörényi bán fiát.

És nem mindegy, milyen a pajzs, a nyeregtakaró, a címer, és a kard markolata sem.

Aki fontos akar lenni, az nézzen is ki úgy. Nem véletlen hordanak a fontos emberek a tárgyalásokon sokszázezres órákat, holott az időt mutatja a mobilteló is.

És igen, arra hivatkozunk, hogy népegészség meg mozgás, de a foci éppúgy nem erről szól elsősorban, ahogy a lovagi torna sem az egyenes testtartásról, meg a tüdő és szívelégtelenségek elleni küzdelemről.

 

Ezt persze a háziasszony nem mindig érti, de szerencsére nem is az ő dolga eldönteni. Pedig azt biztos értené, miért van, hogy amikor a mama-klub keretein belül találkoznak a téren, akkor hosszan sorolja, hogy miben jobb anyuka, mint a másik, és ő aztán mindent megad a kis Döncikének, holott teljesen mindegy, hogy egy négyéves gyerek a legolcsóbb kínai cipőt rúgja szét két hónap alatt vagy egy márkásat.

Ha egy ország vezető szerepet akar betölteni, reprezentálnia kell. Nem lehet akármilyen a megválasztott vezetője, nem lehet akármilyen a múltja, és a focija sem. (Ha nincs múltad, akkor hazudj magadnak. Ezt a módszert pár nemzet gyakorolja, az más kérdés, hogy ezeknek nem véletlenül nem volt múltjuk – talán, mert alkalmatlanok a vezetésre –, így a hazudozással sem mennek semmire.)

Szóval, ha vezetni akarsz, ezekre ügyelned kell. És mi magyarok ezt akarjuk, nem? Újra irányítani a Kárpát-medencét…

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére