Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szeretemország

Pozsonyi Ádám

2021.08.25. 13:20

 

Percek óta csendben ültünk, és néztük egymást. Mivel annyira azért nem voltunk szépek, és végül is nem azért jöttünk össze, hogy egymás fizimiskáját csodáljuk, hát megszólaltam.

– Na, akkor mi legyen a kampányszöveg?

Ott ülünk a kocsmában, s törtük a fejünket. A pártunk kampányához terveztük a plakátokat. A múlt héten alakultunk mint új párt, pontosabban a múlt héten terveztük el, hogy megalakulunk, s valami nagyon kedves amerikai úr azt mondta, hogy mivel ő hisz a fejlődésben meg az emberi jogokban, ad nekünk az induláshoz egymilliót.

Vagy százmilliót?

Nem tudom, számtanból sosem voltam jó.

A párt neve még nem volt világos, valami demokratikus meg szabadság meg tolerancia meg európai dolgot akartunk, bár Ernő felvetette, hogy legyen benne az is, hogy magyar, de lehurrogtuk. Ellenben a plakátot már most terveztük. Ez olyan, mint kamaszkorban a zenekar-alapítósdi. Első a csapat meg a tagság ütős neve. Az szóljon nagyot. Számokat írni ráérunk később is.

Kihozták a sört.

– „Négynapos munkahét”? Ehhez mit szóltok?

– Demagóg – legyintettem. – Ezt nem szopják be.

– Miért? – fortyant fel Géza. – És az nem demagóg, hogy „Helyreállítani a jogállamot”? „Kiszabadulni a történelem fogságából”. „Eltiporni a korrupciót”. „Ti dolgoztok, ők lopnak”, vagy „Fizessenek a gazdagok”? Vagy nézd ezt a szöveget itt – mutatott ujjával okostelefonjának kijelzőjére, amelyen egy hirdetés volt olvasható.

„A magyar állampolgárok ma mindennap gyűlöletpropagandát kapnak Orbán Viktortól. A kormányváltásnak épp ezért a legfontosabb feladata az lesz, hogy ne migránsok, melegek, cigányok és zsidók ellen uszítsanak ebben az országban, hanem szeretettel fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek vagyunk, amilyennek a Jóisten teremtett minket.”

– Ez a szeretet szöveg nem rossz – bólogatott Jenő. – Erre rá kellene cuppanni. Mindenki, aki nekünk és érdekeinknek ellentmond, arra azt mondjuk, hogy gyűlölködik. És ezzel szemben mi felkínáljuk a szeretetet, ami azt jelenti, hogy egyetértenek velünk. A szeretetet mindenki imádja. Mármint hangoztatni, nem gyakorolni – röhögött fel. – Azt az emberek nem szokták. De a plakáton jól néz ki.

– De tudod, mit? Mondok jobbat. Ha már a prolik hergelése – akarom mondani a kisember érdekeinek és jogainak harcos képviselete – a cél: „A fizetés legyen több, ne pediglen kevesebb!”

– Ez nem rossz! – kaptam fel a fejem. – Ez tetszik!

„Akinek túl jó nője van, arra luxusadó!” És ehhez mit szóltok? Az emberek kis részének van jó nője, s az emberek utálják azt, akinek van. Vagy adóztassuk meg a jó kiállást, a tehetséget, a sikert meg a boldog házasságot is? A mi házunkban a szomszéd mindig veszekszik a feleségével, és ki nem állhatja a vejét, aki harminc éve harmonikus kapcsolatban él. Tuti csomó szavazat!

– Ki ne hagyjuk a kereszténységet se. Az most nagyon megy. Nézd csak ezt a szöveget, itt – bökött ismét a telefonjára Géza: „A gyűlölet kultúráját meg lehet változtatni példamutatással. Orbán Viktornak is inkább a kisebbségek elfogadására kellene buzdítania, ahelyett, hogy uszítja az embereket egymás ellen. A kereszténység ugyanis nem azt jelenti, hogy utáljuk azokat, akik mások, mint mi, hanem hogy elfogadjuk őket olyannak, amilyennek a Jóisten teremtette őket.”

Jenő, az örök cinikus most elmélázott.

– Mondjuk rohadtul nem azt jelenti, hisz pont az a lényeg, hogy a bűneidet levesd, és ne fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy, de ezt nem fogjuk hangoztatni.

– Nem bizony! – vágott közbe gyorsan Géza. – Ezt semmiképp. Inkább igyunk még egy kört.

Intettünk a csaposnak.

A lehetőségeken gondolkodtam, mikor oldalvást pillantva az eddig csendben ülő Ernőre esett a pillantásom. Ernő vakargatta az állát, s hozzá csücsörített.

Ezt nem szerettem. Ilyenkor mindig a legvadabb baromságokkal hozakodott elő.

Most sem csalódtam.

„Mindenki a munkája és tehetsége arányában részesedjen a jövedelmekből.”

– Ugyan már! – vettem el a sörét. – Megvonom a szót. Egy ilyen mondattal egyetlenegy szavazatot sem kapnánk azok közt, akiket most igyekszünk megcélozni. Maradjunk csak annál, hogy „Építsük fel a szeretet országát!”. Az biztos, tuti tipp!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére