Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szent István büszke lenne ránk

Bohár Dániel

2021.08.20. 12:00

A történelem ismétli önmagát. Ahogy ezer évvel ezelőtt a magyar betagozódott Európa országai közé felhagyva a pogány életmóddal, ezzel elkerülve a más népekbe való beolvadást, úgy most azok az európai országok készülnek feloldódni egy gyökértelen masszába, akik évszázadokon át azért voltak képesek megmaradni, mert tisztában voltak értékeikkel.

 

Történelmünk legnagyobb hatású alakja Szent István. A korában olyan merészet mert húzni, amelyet csak kevesen tettek volna meg. Képzeljük el azt a történelmi helyzetet, amikor is egy pogány, vándorló nép vezetője úgy határoz, hogy áttér a keresztény vallásra és felhagyva a kalandozásokkal letelepszik. Istvánnak egyházi és világi közigazgatást kellett létrehoznia, illetve törvényeket, amivel a rendet fel lehetett tartani.

Történelmünket tekintve ez az időszak az egyik legdicsőbb kor, azonban az akkori emberek nehezen élték meg a változást. A kalandozó magyaroknak mindent fel kellett adniuk, ami korábban az életüket jelentette. Ugyanakkor ez a feladás eredményezte népünk megmaradásának. István halála után még évtizedeknek kellett eltelnie mire mindenki megértette, hogy mi is forog kockán és áttért az új világ(magyar)rendre. István királynak igaza lett, hiszen más népek mint például az avarok vagy a besenyők eltűntek vagy beolvadtak más népekbe.

Ha nincs Szent István, akkor nagy valószínűséggel én sem írnám ezeket a sorokat, illetve ti sem olvasnátok, magyarul legalábbis biztosan nem.

Magyarország születésnapján a történelem felidézése mellett óhatatlanul vizsgálni kell az eseményeket a jelenkor viszonyai között is. Azokat az értékeket, amelyeket az istváni Európa, illetve Magyarország lefektetett örökérvényűnek kellene tekinteni.

Kereszténység? Európában lassan semmit nem jelent ez a szó?

Nemzet? Minden erejükkel a lebontásáért dolgoznak.

Család? Nyugaton a klasszikus értelemben vett jelentése szitokszó.

Amennyiben Szent István tenne a mai nap egy Nyugat-európai kitérőt, akkor valószínűleg megdöbbenéssel tapasztalná, hogy az ügy, amiért ezer évvel ezelőtt kiállt, amiért számtalan konfliktust felvállalt, sőt országának népét átnevelte, ma már semmit nem jelent.

El lenne keseredve, de ez csak addig tartana, ameddig be nem lépne a Kárpát-medencébe és megszemlélné egykori hazáját. Szent István büszke lenne ránk, mert az elmúlt ezer év borzasztó viszontagságai után még mindig itt vagyunk (elnézve az ezer évet ez magában csoda), de nemcsak itt vagyunk, hanem erősek vagyunk, erősek, mert képesek vagyunk a nyomasztó züllésnek ellenállni, ami Európa vesztét okozza.

Nem volt egyszerű megszerezni, megtartani meg végképp ezt a földet.

Legyünk mindannyian büszkék rá, ti is Koppányék.

Isten éltessen Magyarország!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Putyin: meg kell teremteni a vakcinák kölcsönös elismerésének mechanizmusát

 Ki kell dolgozni az új típusú koronavírus és az általa okozott Covid-19 betegség elleni vakcinák kölcsönös elismerésének mechanizmusát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Olaszországban mintegy 20 migránst tartóztattak le a tömegverekedés miatt

Olaszországban mintegy 20 migránst tartóztattak le a tömegverekedés miatt

A rendőrség letartóztatott 20 migránst hetekkel azután, hogy a rivális csoportok között késsel, macsétával és más fegyverekkel tömegverekedés zajlott az olasz város utcáin.

Pedofil edzője miatt újabb perek várnak a korábbi angol bajnokcsapatra

Nyolc egykori játékosa beperelte a Manchester Cityt. A vád szerint harminc évvel ezelőtt az egyik ifjúsági csapatnál edzősködő Barry Bennell molesztálta a fiatalokat. A City vezetői azonban tagadják, hogy a pedofíliával meggyanúsított férfi szerepet játszott a klub életében. A legfelsőbb bíróság már meg is hallgatta a Premiershipben szereplő City ellen jogi lépéseket kezdeményező nyolc férfi egyikét.

Három baloldali nevetett a képernyőn Márki-Zay „megfigyelési” ügyén

Három baloldali nevetett a képernyőn Márki-Zay „megfigyelési” ügyén

Hárman ülnek egy tévéstúdióban (ATV), és hangosan nevetnek Márki-Zay Péteren. Méghozzá a politikai barátai, akik bármennyire is szeretik a baloldalt, nem tudták megállni, hogy a titokzatosnak beharangozott „megfigyelési” ügyéről komoly arccal kezdjék a beszélgetést. És akkor ez még nem az utolsó állomás a kudarcok mezején, amit szombat óta bejárt ez a nagyszerű miniszterelnök-jelölt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére