Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett vadkeleti támadása a magyarok egészsége ellen

Horváth K. József

2021.01.05. 17:18

Széll Bernadett baromi rosszul érezhette magát, hogy szűnni nem akaró feltűnési viszketegségét nem volt mivel megvakargatnia.

Saját kútfőből persze nem tud semmilyen épkézláb ötlettel előrukkolni, amellyel a nyilvánosság elé lehetne állni, hogy jó irányba terelje az értelmes tanácsra vágyakozókat. Például kiállhatott volna a védőoltás népszerűsítéséért, hogy a nagyszerű emberek, tudós orvosok mellett ő is hozzájáruljon az úgynevezett nyájimmunitás mielőbbi eléréséhez, amelynek révén lényegében megszűnhet a járvány Magyarországon. Ezt nyilván nem tehette, mert lelke mélyén ő is tudja magáról, hogy egyáltalán nem nagyszerű ember. Illetve neki és a még nála is kevésbé nagyszerű ellenzék egésze számára a Krekó Péter-i javaslat a zsinórmérték. Az utóbbi idők leggonoszabb felvetése szerint: „Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.” Ergo Szél is abban érdekelt, hogy minden fellelhető felelősséget Orbánra lapátoljon, hátha az embereknek elegük lesz belőle, és megbuktatják. Az ellenzéket emelve hatalomra még akkor is, ha ezért semmiféle vonzó üzenetet nem fogalmaztak meg a társadalom számára. Mennyivel kényelmesebb a vírus oldalára állni, amely természeténél fogva elvégzi helyettük a piszkos munkát! Azért ez ügyben nem árt, ha Szél Bernadett is elgondolkozik Hemingway felvetésén: „Minden ember élete ugyanúgy ér véget. Csak hogy hogyan élt, és hogyan halt meg, az, ami megkülönbözteti egyik embert a másiktól.”

Látnivaló, hogy Bernike is meg akarja különböztetni magát más emberektől. Az ősi aratószerszámot (kasza) is önként vette a kezébe, senki nem erőltette rá.

Nagy örömére eljött az új esztendő első vasárnapja, amikor Orbán Viktor „asszonyságnak” merészelte nevezni Karikó Katalint rádióinterjújában. A tudóst, a biokémikus kutatót, akinek Kisújszállásról Szegeden át az Egyesült Államokig vezetett az útja, akinek szabadalma alapján készült el az első bizonyítottan hatásos Civid-19-vakcina.

Orbán Viktor nagy tisztelettel és talán még annál is nagyobb szeretettel beszélt Karikó Katalinról. „Kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina; amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként (…), akinek a lánya pedig kétszeres olimpiai bajnok az Egyesült Államok színeiben, evezésben. A londoni olimpián szerezte ezt, és azt hiszem, van néhány világbajnoki címe is, tehát az egész családra igazán büszkék lehetünk. Azt is megtudtam, hogy a nyolcvanas évek közepén mentek ki, akkor a kislány még csak kétéves volt, és beszél és ír magyarul, ami azt mutatja, hogy a professzor asszonynak a szíve is a helyén van.” Kellenek ennél elismerőbb, melegebb szavak egy szűkre szabott interjúban? Aligha.

Szél Bernadett azonban kiemelte azt az egy szem kifejezést – asszonyság –, amelynek tudatos félreértelmezésével végre megvakargathatta szűnni nem akaró feltűnési viszketegségét. Mert szerinte ez a kifejezés „vadkeleti stílust” takar. Magyarán a kormányfő szerinte „lesajnál” egy tudóst, aki a világ pandémiától való megmentéséhez vezető úton megtette az első, nagyon fontos lépést.

Szó, mi szó, ezúttal is húzós dolgot művel Szél Bernike. Először is elfelejtette megköszönni Orbán Viktornak, hogy szóhasználata révén lehetőséget adott neki, hogy nyilvánossághoz jusson. Húzós dolgot művel azért is, mert önmagától semmiféle olyan kommunikációval vagy cselekvéssel nem állt elő, amellyel elejét lehetett volna venni a járványnak, ugye, a védőoltás szükségességének kérdését is messziről elkerülte. Ugyanakkor Orbán Viktor fejéhez vágja Facebook-bejegyzésében, hogy a járvány második hulláma „tragikus pusztítást okozott és okoz, emberéletekben és egzisztenciákban egyaránt, és aminek még egyáltalán nincs vége”. Látható, Szélnek akkor fontos a pusztítás, a halál hangsúlyozása, ha azt Orbán nyakába lehet varrni. Akkor viszont egyáltalán nem, ha neki konkrétan módjában lenne tenni is ellene. Megnyilvánulása a kettős beszéd, a képmutatás magasiskolája. Ráadásul ezek után még azt is ki meri mondani, hogy „olyan kormányt akarunk, akik számára az emberek egészsége az első helyen áll”. Kedves Bernadett, mi ez, ha nem tőről metszett vadkeleti stílus? Most itt lenne a soha vissza nem térő alkalom arra, hogy az emberek egészsége mellé álljon! Ehelyett mit tesz? Ellenzéki társaival nem csinálnak mást, csak eleget tesznek a Krekó Péter-i tanácsnak, és igyekeznek aláásni az emberek oltásba vetett bizalmát. Igyekeznek semmissé tenni az emberek egészség utáni vágyát. Ez az igazi vadkeleti gazemberség.

Nem mellesleg Orbán Viktor nagyon bölcsen használta Karikó Katalinra az asszonyság kifejezést. Ezzel ugyanis leemelte őt a tudósok egyszerű emberek számára többnyire megközelíthetetlennek tűnő magas polcáról, s elhozta közénk, hogy a magyarok ne óvakodjanak szeretni őt. Mégiscsak egy professzor, hogy jövök én ahhoz. Méghozzá olyan professzor, akinek „a szíve is a helyén van”.

Olyan EMBER, csupa nagybetűvel, amilyen Szél Bernadett soha nem lesz.

Hiszen aki az életmentő vakcina felfedezőjét arra használja fel, hogy a vírus térnyerése érdekében szidja Orbán Viktort, az jócselekedetre teljességgel képtelen. Akinek mindig viszket, annak csak vakarózásra kell az élet.

Még jó, hogy Hamingway kimondta, hogy ami megkülönböztet bennünket egymástól, az a halálig vezető út minősége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mobiltelefonja buktatta le a nizzai terroristát

Mobiltelefonja buktatta le a nizzai terroristát

A nizzai késes támadó telefonjában olvasható üzenetekből kiderült, hogy az illegális bevándorló támadási szándékkal érkezett Franciaországba, és eredeti célja Párizs volt – olvasható a Breitbart csütörtöki cikkében.

Megkezdődött az EU-csúcs, az oltásellenes baloldalnak pedig folytatódtak a kudarcai

Megkezdődött az EU-csúcs, az oltásellenes baloldalnak pedig folytatódtak a kudarcai

Ugyanis a WHO engedélyezte a kínai oltóanyag vészhelyezeti alkalmazását.

Orbán Viktor: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését

Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról, a világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

Jóváhagyta a WHO a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását – jelentették be Genfben, a szervezet székhelyén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére