Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett, az álszent

Szűcs Gábor

2021.10.19. 08:00

 

Szél Bernadett, a zöldpolitika koronázatlan királynője most épp a gyermekek jogaiért állt ki – legalábbis a látszat erejéig, kihasználva a lehetőséget, hogy megtámadja Varga Juditot, illetve rajta keresztül a kormányt. Hogy Pest megye 02. választókerületének momentumos támogatást élvező ellenzéki képviselőjelöltje miért járatta csúcsra az álszentséget, a következőkben igyekszünk a napnál is világosabbá tenni.

Szél Bernadettet még az LMP-s politikusok is nehezen tűrték meg maguk között, így ma független országgyűlési képviselőként és főállású közösségimédia-felhasználóként dolgozik. A múlt héten az uniós gyermekjogi stratégiával kapcsolatban szégyennek nevezte, hogy Varga Judit – ahogy Szél fogalmaz – „nagy büszkén megvétózta, hogy jobb legyen a gyerekeknek az egész Unióban. Az uniós gyermekjogi stratégia arról szól, hogy jobb élete legyen a gyermekeknek minden téren, és ennek érdekében az egész Unióra érvényes javaslatokat fogadjanak el. Varga Judit, aki láthatóan el se olvasta a stratégiát, LMBTQI-aktivistákat vizionál az iskolákba, ha ez a stratégia életbe lép. Ilyenről persze szó sincs, a stratégia egyetlen betűje se mondja ezt ki.”

A probléma többrétű. Egyrészt korántsem hatna a meglepetés erejével, ha az Európai Unió be akarná csempészni az LMBTQ-ideológiát a nemzeti jogszabályokba, illetve a tagállamok iskoláiba, ahogy az sem, ha a magyar kormány felszólalna ez ellen – és adott esetben meg is vétózná. Másrészt határozottan állíthatjuk, hogy nem a jobboldalra jellemző, hogy nem olvassák el, amiről véleményt formálnak – ezzel szemben a cseh származású Vera Jourová uniós biztos bizonyára Kazinczyt meghazudtoló magyarsággal olvassa fel a függetlenobjektív Index/Telex mondatait, majd méltatja azokat mint a sajtószabadság zászlóshajóit az orbáni diktatúrában. A sort persze a végtelenségig lehetne folytatni, hiszen az is igen furcsa feltevés lenne, hogy a gyermekvédelmi törvényünket kritizáló európai parlamenti képviselők mindegyike elolvasta a vonatkozó jogszabályt. Harmadrészt Varga Judit állítása, miszerint „Brüsszel továbbra sem képes elfogadni, hogy nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba és óvodáinkba”, merőben ellentétes Szél kijelentéseivel.

És végül nézzük, miért állíthatjuk, hogy Varga Judit és Szél Bernadett hitelessége köszönőviszonyban sincs egymással, valamint hogy az LMP egykori miniszterelnök-jelöltje a politikai álszentség megtestesítője:

  • 2019. április 1-jén a képviselő asszony nem szavazott a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról, úgy tűnik, ennyire számítanak neki a családok, így a gyermekek is.

  • Szél Bernadett 2020. december 15-én nemmel szavazott Magyarország Alaptörvényének kilencedik módosításáról, amely hazánk, családjaink és gyermekeink biztonságát hivatott szolgálni, illetve a módosítás célja, hogy biztosítsa minden gyermek számára a hazánk keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését. Mérhetetlen kétszínűség kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen javaslatot leszavazzon, majd a gyermekpárti álláspont képviselőit vádolja azzal, hogy megvétózzák, hogy a gyermekeknek jobb legyen.

  • 2021. április 28-án nem szavazott a 25 év alattiak szja-mentességéhez szükséges törvénymódosításról, ami vitathatatlanul a fiatalok boldogulását segíti, vagy ahogy ő fogalmaz, hogy „jobb legyen” nekik.

  • És ami a nemzeti alapokmányunk módosítása mellett talán a legfontosabb a témában: 2021. június 15-én nem szavazott a gyermekvédelmi törvényről. Az még az ő arcára sem fért rá, hogy leszavazzon egy ilyen kezdeményezést, de az elvtelenséget túltolva az igen, hogy oda se menjen.

Nos, ennyit arról, hogy ők jelen esetben a gyermekeket, máskor a környezetet vagy az egyébként kiváló állapotnak örvendő jogállamiságot próbálják védeni. Egy dolgot akarnak csak megóvni: a még megmaradt hatalmukat és pozíciójukat, ha már a hitelességük megőrzésében kudarcot vallottak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túl teszi magát egy videó tanúsága szerint, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

A „trágyával etetett gomba” jelző csak egy a sok-sok minősíthetetlen jelző közül, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje megenged magának.

A hazai zsidóságot is köszöntötte hanuka ünnepén a miniszterelnök

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére