Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett, az álszent

Szűcs Gábor

2021.10.19. 08:00

 

Szél Bernadett, a zöldpolitika koronázatlan királynője most épp a gyermekek jogaiért állt ki – legalábbis a látszat erejéig, kihasználva a lehetőséget, hogy megtámadja Varga Juditot, illetve rajta keresztül a kormányt. Hogy Pest megye 02. választókerületének momentumos támogatást élvező ellenzéki képviselőjelöltje miért járatta csúcsra az álszentséget, a következőkben igyekszünk a napnál is világosabbá tenni.

Szél Bernadettet még az LMP-s politikusok is nehezen tűrték meg maguk között, így ma független országgyűlési képviselőként és főállású közösségimédia-felhasználóként dolgozik. A múlt héten az uniós gyermekjogi stratégiával kapcsolatban szégyennek nevezte, hogy Varga Judit – ahogy Szél fogalmaz – „nagy büszkén megvétózta, hogy jobb legyen a gyerekeknek az egész Unióban. Az uniós gyermekjogi stratégia arról szól, hogy jobb élete legyen a gyermekeknek minden téren, és ennek érdekében az egész Unióra érvényes javaslatokat fogadjanak el. Varga Judit, aki láthatóan el se olvasta a stratégiát, LMBTQI-aktivistákat vizionál az iskolákba, ha ez a stratégia életbe lép. Ilyenről persze szó sincs, a stratégia egyetlen betűje se mondja ezt ki.”

A probléma többrétű. Egyrészt korántsem hatna a meglepetés erejével, ha az Európai Unió be akarná csempészni az LMBTQ-ideológiát a nemzeti jogszabályokba, illetve a tagállamok iskoláiba, ahogy az sem, ha a magyar kormány felszólalna ez ellen – és adott esetben meg is vétózná. Másrészt határozottan állíthatjuk, hogy nem a jobboldalra jellemző, hogy nem olvassák el, amiről véleményt formálnak – ezzel szemben a cseh származású Vera Jourová uniós biztos bizonyára Kazinczyt meghazudtoló magyarsággal olvassa fel a függetlenobjektív Index/Telex mondatait, majd méltatja azokat mint a sajtószabadság zászlóshajóit az orbáni diktatúrában. A sort persze a végtelenségig lehetne folytatni, hiszen az is igen furcsa feltevés lenne, hogy a gyermekvédelmi törvényünket kritizáló európai parlamenti képviselők mindegyike elolvasta a vonatkozó jogszabályt. Harmadrészt Varga Judit állítása, miszerint „Brüsszel továbbra sem képes elfogadni, hogy nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba és óvodáinkba”, merőben ellentétes Szél kijelentéseivel.

És végül nézzük, miért állíthatjuk, hogy Varga Judit és Szél Bernadett hitelessége köszönőviszonyban sincs egymással, valamint hogy az LMP egykori miniszterelnök-jelöltje a politikai álszentség megtestesítője:

  • 2019. április 1-jén a képviselő asszony nem szavazott a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról, úgy tűnik, ennyire számítanak neki a családok, így a gyermekek is.

  • Szél Bernadett 2020. december 15-én nemmel szavazott Magyarország Alaptörvényének kilencedik módosításáról, amely hazánk, családjaink és gyermekeink biztonságát hivatott szolgálni, illetve a módosítás célja, hogy biztosítsa minden gyermek számára a hazánk keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését. Mérhetetlen kétszínűség kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen javaslatot leszavazzon, majd a gyermekpárti álláspont képviselőit vádolja azzal, hogy megvétózzák, hogy a gyermekeknek jobb legyen.

  • 2021. április 28-án nem szavazott a 25 év alattiak szja-mentességéhez szükséges törvénymódosításról, ami vitathatatlanul a fiatalok boldogulását segíti, vagy ahogy ő fogalmaz, hogy „jobb legyen” nekik.

  • És ami a nemzeti alapokmányunk módosítása mellett talán a legfontosabb a témában: 2021. június 15-én nem szavazott a gyermekvédelmi törvényről. Az még az ő arcára sem fért rá, hogy leszavazzon egy ilyen kezdeményezést, de az elvtelenséget túltolva az igen, hogy oda se menjen.

Nos, ennyit arról, hogy ők jelen esetben a gyermekeket, máskor a környezetet vagy az egyébként kiváló állapotnak örvendő jogállamiságot próbálják védeni. Egy dolgot akarnak csak megóvni: a még megmaradt hatalmukat és pozíciójukat, ha már a hitelességük megőrzésében kudarcot vallottak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az Európai Unió több mint 200 ezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program keretében, amelyeken a „drag queen” életmódról tartottak oktató előadásokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére