Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szalámitaktika: Gyurcsány kezében a nagy kés

Horváth K. József

2020.02.24. 10:30

Még nem ültek el annak a durva támadásnak a hullámai, amelyet minden valószínűség szerint a Demokratikus Koalíció intézett az MSZP ellen. Az mindenesetre tény, hogy két szoci polgármester váratlanul kilépett a pártjából és a gyurcsányistáknál kopogtattak, ahol kifejezetten örültek érkezésüknek.

Hogy agresszió történt-e, vagyis különböző ígéretekkel átcsábították őket a szomszédba, vagy tényleg önként váltottak a delikvensek, azt pontosan nem lehet tudni. Mindenesetre elvtársak között kifejezetten meghökkentők azok a nyers kifejezések, amelyeket Tóth Bertalan MSZP-elnök használt a történtekkel kapcsolatban, amikor kijelentette, senki sem tekintheti őket lábtörlőnek, miközben – jellemzése szerint – egyenesen hátba szúrták őket. A távozó polgármesterekkel kapcsolatban pedig „örömlányos mentalitást emlegetett”. S akkor jött Kovács Laci bácsi, expártelnök, aki arról beszélt, hogy bizony őt (is) megkeresték a DK-sok, de nem állt kötélnek. A sajtóban olvasható a Demokratikus Koalíció „megkereső” embereinek neve is. Bár az MSZP-ben többen határozottan állítják, hogy bizony ők azok, aki becserkészik a jelöltjeiket, mi most azért nem nevezzük meg őket, mert tagadják a velük szemben felhozott vádakat.

Az élet azonban előbb-utóbb úgy is kiforogja, Gyurcsányék mit főzhettek ki, amelynek receptjét „véletlenül” nem osztották meg a Feri-konyha internetes nézőivel. Annyit persze elárult a főszakács magáról, hogy „én az egyik legbátrabb és legalázatosabb támogatója leszek a következő kormánynak, amelynek nem leszek tagja minden bizonnyal”.

Sokáig úgy tűnt, hogy a vágyott kormányzást ő is ellenzéki együttműködésben képzeli el. Hamar letette azonban a garast az egylistás indulás mellett, kizárva az esetleg vele nem szívesen mutatkozó politikai szövetségesek kétlistás akaratát. Gyurcsányné viszont tovább ment: belengette, hogy ellenzéki oldalon akár egy párt indulását is el tudja képzelni, amennyiben a szavazók ezt akarják. Ez az egy párt – nem lehet kétséges – a Demokratikus Koalíció lenne. Az ellenzéki szavazók pedig nyilván akkor akarják ezt, ha nem lesz más a halpiacon. Ha például Gyurcsányék a következő esztendőben módszeresen leszalámizzák az ellenzéki pártokat a Momentumtól a zöldpárton (LMP) át a Jobbikig, természetesen az MSZP-P-vel egyetemben.

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja itt kopogtat az ajtón, így nagyon is aktuális emlékezni arra, hogy a szalámitaktikának komoly történelmi előzménye él a honi félmúltban. Éppen a Magyar Kommunista Párt használta anno a nagy kést a gyors hatalomra kerülése érdekében az 1945-ös és az 1947-es választások után. A leszalámizás lényege az ellenfelek megosztása, meggyengítése és részenkénti megsemmisítése. A kifejezés is a komcsiktól ered, Rákosi használta először. A meggyengítésnek olyan brutális eszközei voltak, mint a Szovjetunióba hurcolás, amit például a két háború közötti Magyarország egyik legbefolyásosabb politikusával, Bethlen Istvánnal, illetve Kovács Bélával, a háború utáni első, az 1945-ös választásokon győztes Kisgazdapárt főtitkárával szemben alkalmaztak. Utóbbi letartóztatásának emlékére alkotott törvényt az első Orbán-kormány idején a parlament, s lett február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Hogy a szalámitaktika működni fog-e a következő időszakban, kérdés. Az viszont tény, hogy ma már a DK az ellenzék legerősebb pártja, s ha ilyen tempóban szeleteli le az ellenzéki pártokat, ahogy most hozzákezdett a MSZP-hez, akkor „szebb jövőt” bizony nem jósolhatunk a nekik.

Gyurcsány tudja, hogy nem csak szóból ért az ember. Ezért nem papol, hanem az erőre szavaz, miközben a megélhetésükhöz foggal-körömmel ragaszkodó más ellenzéki politikusok tehetetlenségükben csak pislognak, mint miskolci kocsonyában a béka.

Így lesz? Ki tudja? Ám, hogy ez nem zárható ki, az több, mint bizonyos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zágráb szigorít, de nem nekünk. Horvátországban is beerősített a koronavírus.

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban – derült ki a válságstáb szombati közleményéből. Zágráb szigorít a nem uniós állampolgárok beutazási feltételein, az uniós állampolgárok, köztük a magyarok, továbbra is korlátozások nélkül léphetik át a határt.

Csúcson a fertőzés Romániában: egy nap alatt hétszázan kaptál el kórt

Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak.

Nem lesz hőség vasárnap, itt-ott zivatar is megzavarhatja a strandolást

Nem lesz hőség vasárnap, itt-ott zivatar is megzavarhatja a strandolást

Alapvetően jó idő lesz, de… Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, de keleten, délkeleten estig napos idő lesz.

Ne toljunk ki magunkkal, nyaraljunk Magyarországon!

Nem véletlenül mondta Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában, hogy több Balaton, kevesebb Adria. S nemcsak a határnál való várakozás nehézségeire gondolt, hanem az egészség megóvására is.

A kávé körül

A kávé körül

Ráírtam egy ismerősömre tegnap, s ezt írta vissza messengeren.

Gyurcsány ölebe házőrző kutyát játszik Brüsszelben

Gyurcsány ölebe házőrző kutyát játszik Brüsszelben

A brüsszeli bürokraták által felbátorított DK volt szóvivője, most EP-képviselője, Rónai Sándor mondaná meg, hogy ki mehet el az uniós csúcsra és ki nem. Csak a mihez tartás végett: arról a Rónairól beszélünk, aki szerint a 2006-os rendőrattaknál durvább volt Varju László dulakodása az MTVA biztonsági őreivel. Na, ezt hívják aránytévesztésnek.

Könnyen megszivathatja a közös lista a baloldali pártokat

A politikai előrejelzések nem kedveznek a baloldal azon vágyának, hogy közös listával legyőzheti a Fideszt 2022-ben. A friss kutatás szerint, ha az ellenzék listája állna szemben a Fidesz-KDNP-ével, akkor a kormánypártok még több szavazatot is kapnának, mintha külön listán indulnának az ellenzéki pártok. Arról nem szólva, hogy a közös listával az arra felkerülő pártok saját jövőjüket kockáztatják.

A szoci Korózs megint követelőzik és nem sül ki a szeme

A szoci Korózs megint követelőzik és nem sül ki a szeme

A szocik sose emlékeznek arra, hogy amikor kormányon voltak, nem csináltak mást, csak legyalulták az emberek, köztük a szociális ágazatban dolgozók életkörülményeit. Bezzeg amikor nem kaptak bizalmat a választóktól, talán mert becsapták őket, akkor a jobboldali kormányon kérik számon azt, amivel ők sarcolták meg a dolgozókat. És nem sül ki a szemük, van hozzá bőr a képükön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére