Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabó Tímea mitomániája

Bohár Dániel

2021.01.13. 12:00

A mitománia egyre gyakoribb betegség, amely leginkább a minden elvet és értéket félredobó politikai közösségekben üti fel a fejét.

A mitománia kifejezés a görög mythos és a későlatin mania szóból született. A mitománia a kényszeres hazudozók betegsége. Biztosan mindenki ismer olyan embert, aki úgy képes hazudni, mintha az, amit mond, valóságos lenne. Ezen személyek életének annyira része lett a hazudozás, hogy át sem látják a problémát. Nem tudnak létezni kamuzás nélkül. Pszichológusok kutatásai szerint a mitománia általában még gyerekkorban alakul ki, sokszor szeretethiányra vezetik vissza, hiszen a gyermek olyan álomvilágot teremt magának, amilyet csak szeretne, ezzel pótolva a szülőktől meg nem kapott szeretetet. Szerencsés esetben és megfelelő gondoskodással a csemeték kinövik a mitomániát.

Hogy a kóros hazudozás a baloldali politikusok esetében a gyerekkorból ered-e, azt nem tudom megmondani, az viszont egészen biztos, hogy közülük többen is nagyon komoly mitomániában szenvednek.

Úgy tűnik, a legmostohább állapotban Szabó Tímea van. Szabó a mérhetetlen támogatottsággal bíró Párbeszéd nevű párt társelnöke. Ő az a politikus, akire a gyűlölet és a hazudozás semmilyen téren nincs jó hatással. Szabó Tímea mitomániája a koronavírus megjelenésével meglehetősen felerősödött. Fontos megjegyezni, hogy korábban sem tudta legyőzni a betegséget.

A tavaszi időszakban folyamatosan arról beszélt a parlamentben, hogy az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a járvány miatt, ami nyilvánvalóan orbitális nagy hazugság. De ismerjük már a kór jellemzőit, a mitomániások személyiségének része a hazudozás, tehát Szabó Tímea nagy valószínűséggel nem is tud igazat mondani. A koronavírus megjelenése óta megfeszített tempóban és emberfeletti munkával küzd az egész ország a pandémiával, külön kiemelve az egészségügyet. Ebben a nehéz helyzetben Szabónak az volt a legfontosabb, hogy rémhíreket terjesszen és hazudozzon az Országgyűlésben. Kiváló teljesítményéért meg is kapta Nacsa Lőrinctől, a KDNP országgyűlési képviselőjétől a „Kamuvideós Korózs-díjat”. Korózs Lajos ugyancsak nagyon komoly mitomániában szenved, érdemes lenne neki is felkeresnie a háziorvosát, de ne térjünk el a főszereplőtől.

Szabó tehát március óta folyamatosan hazudozik (előtte is ezt tette). Személyes kedvencem a koholmányai közül az volt, amikor az uniós költségvetés vitája idején – néhány hete – arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy Magyarországra „ingyenpénz” érkezne az EU-ból, amit Orbán Viktor megakadályoz. Az „ingyenpénzes” kamut aztán saját párttársa, Mellár Tamás két perccel Szabó nyilatkozata után hazudtolta meg, mondván, szó sincs „ingyenpénzről”. Úgy fest, Mellárt még nem oltották be a közös ellenzéki mitomániával.

Majd folytatta a hazudozást, most már a vakcinákkal kapcsolatban, az ATV-ben, amit Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szúrt ki. A Párbeszéd politikusa azzal kezdte a füllentések sorát, hogy már több mint százezer vakcina érkezett hazánkba, ami nem igaz. Szabó nehezményezi, hogy lassan megy az emberek beoltása, mert szerinte nincs oltási terv, ami a mondat első hazugsága, majd úgy folytatta, hogy eddig csak 5-10-20 ezer embert oltottak be, ami a mondat második valótlan állítása. Kettőből kettőt hazudni nem rossz arány egy mitomániástól. A valóságban van oltási terv, és több mint 70 ezer embert oltottak be, ezzel felhasználva szinte az összes vakcinát.

Szabó átlát a szitán, és szerinte a kormány azért nem oltotta be az embereket, mert meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzetet, hogy az ellenzék ne tudjon tüntetni, és ne lehessen megtartani a baloldali előválasztásokat. Ezek nem hazugságok, hanem egyszerű baromságok. A kormány célja egyértelműen az, hogy minél gyorsabban és biztonságosabban visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba, és újra beinduljon a gazdaság minden ágazata.

Írásomban sokat foglalkoztam a mitomániával, azonban attól tartok, hogy valójában ebben az esetben nem is betegségről van szó, hanem undorító, gusztustalan rémhírterjesztésről, aminek egyetlen célja az emberek bizonytalanság-érzetének erősítése és a kormány munkája elleni hergelés, éppen emiatt nem lehet és nem is tudom elnézni ezt az aljasságot Szabó Tímeának és többi cinkostársának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Valakinek autóval is az Örs vezér tér lett a végállomás

Valakinek autóval is az Örs vezér tér lett a végállomás

A kijárási korlátozást megszegve, jogosítvány nélkül száguldozott az éjszakában egy 15 éves fiú. Amíg „Bruce Willis” meg nem állította...

Nagy Feró a 888-nak: Megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor gondolt rám

Nagy Feró a 888-nak: Megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor gondolt rám

Nagy Feró a napokban töltötte a 75. életévét, de a Nemzet Csótánya az élő példa arra, hogy a kor az csak egy szám. Feróból ugyanis most is a tőle megszokott kirobbanó vitalitással teli huncutság és életszeretet árad. A zenész a 888.hu-nak mesélt a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatáról, a pálinka szeretetéről, de elárulta azt is, hogy mit gondol a vakcináról.

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Úgy tűnik Trump tiltásával nem ért véget a tisztogatás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére