Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros ügyésze vádolja gyűlölet-bűncselekménnyel a „Black Lives Matter”-feliratot lefestő párt

Jog és szabadság

2020.07.13. 14:00

Amerikában vége a véleményszabadságnak.

A kaliforniai Contra Costa megye kerületi ügyésze, Diana Becton – akit 2018-ban a baloldali milliárdos Soros György támogatott – gyűlölet-bűncselekménnyel vádolt meg egy párt egy úton lévő „Black Lives Matter” felirat lemázolásáért.

Az erről szóló sajtóközleményben Becton bejelentette, hogy a kaliforniai Martinez lakóit, Nichole Andersont és David Nelsont három vétség elkövetésével vádolják, köztük a „polgári jogok megsértésével”.

A közlemény kifejti, hogy július 1-én egy martinezi lakos engedélyt kért egy „Black Lives Matter” ideiglenes felirat felfestésére Martinez belvárosában, a Wakefield Taylor Courthouse előtt. Az engedélyt Martinez városa jóváhagyta, a festés július 4-én megtörtént.

Ezek után érkezett Nelson és Anderson a helyszínre. Anderson elkezdte lefesteni a „B” és az „L” sárga betűket a „black” szóban. Ehhez fekete festéket és egy nagy festékhengert használt. Az erről készült videót a tanúk széles körben megosztották a közösségi médiában. Ezt követően hírcsatornák és aktivisták léptek fel, Anderson és Nelson személyes adatait – ideértve a címeket és a telefonszámokat is – nyilvánosságra hozva.

A kaliforniai büntető törvénykönyv vonatkozó szakasza a következőképpen szól: „Senki sem, függetlenül attól, hogy a törvény alapján cselekszik-e vagy sem, semmisítheti vagy rongálhatja meg más személy tulajdonát azzal a céllal, hogy megfélemlítse vagy megzavarja valamely jog vagy kiváltság szabad gyakorlását.”

A Breitbart News megkísérelte felvenni a kapcsolatot a kerületi ügyész hivatalával, hogy elmagyarázza, hogyan vonatkoznak ezek a rendelkezések a vádolt párra, de nem kaptak választ.

Becton ehelyett sajtóközleményben nyilatkozott:

„Foglalkoznunk kell a szisztematikus rasszizmus gyökerével és melléktermékével hazánkban. A Black Lives Matter mozgalom fontos polgári jogi ügy, amely minden figyelmet megérdemel!” – mondta az ügyész. „Folytatnunk kell a vitákat és ténylegesen meg kell hallgatnunk egymást annak érdekében, hogy meggyógyítsuk közösségünket és országunkat.”

Soros György mintegy 50 ezer dollárt költött Becton támogatására 2018-ban a kaliforniai Igazságügyi és Közbiztonsági Politikai Akcióbizottságon keresztül.

Mint ismeretes, 2016 augusztusában a Politico című portál arról írt hosszabb elemzést, hogy Soros hogyan veszi át csendben a hatalmat az igazságügyi rendszerben. A cikk szerint a milliárdos egy év leforgása alatt 3 millió dollárt fordított 7 helyi kerületi ügyész kampányára 6 államban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

Kártérítést követelnek a Gazpromtól német földgázimportőrök

Kártérítést követelnek a Gazpromtól német földgázimportőrök

Kártérítést követel a Gazprom orosz állami energiavállalattól a nem teljesített földgázszállítások miatt két német földgázimportőr – jelentette hétfőn a Handelsblatt című német napilap.

Matthäus szerint a német szövetség cserben hagyta a szivárványos válogatottat

Lothar Matthäus bírálta a Német labdarúgó Szövetséget, mert „cserbenhagyta a csapatot” a szivárványos OneLove karszalag viselése körüli huzavonában. Az egykori világbajnok labdarúgó a Sky Sports Germany műsorában elmondta, a vezérkar nem tudta kezelni a nyomást. A német sajtó szerint a játékosok többsége nem akart politikai állásfoglalásokat tenni Katarban, csak két játékos, Manuel Neuer és Leon Goretzka erőltette.

Orbán Viktor Albániába utazik az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

Orbán Viktor Albániába utazik az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére