Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros karmestere megszólalt a Mória ügyében – a határok nélküliség a megoldás

Jog és Szabadság

2020.09.15. 19:24

Mint ismeretes moriai menekülttáborban keletkezett tűz után Leszboszon a menekültek sürgősségi szállásokra költöztek, de régóta nincs hely mindenki számára. A menekülttáborban jelenleg is feszült a helyzet. Migránsok ezrei várnak az utcán a néhány nappal ezelőtti nagy tűzvészt követően. 3000 ember, főleg családok költöztek be egy újonnan épített sátortáborba. A Moria-t 3000 főre tervezték, de a közelmúltban körülbelül négyszer annyian éltek ott. Jelenleg az összes görög szigeten 27 000 menekült tartózkodik együttvéve.

Németországban sokan bírálják Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter döntését, amely szerint csak 150 kísérő nélküli kiskorút fogadnak be. 174 német önkormányzat már csatlakozott a Seebrücke „Safe Haven” kezdeményezéséhez, és be akarja fogadni Görögországból a menekülteket. Söder bajor miniszterelnök sem ért egyet párttársa, Seehofer nézeteivel és lényegesen több migránst akar befogadni. Németország és Európa többet tehetne – hangsúlyozta Seehofer párttársa, Manfred Weber is. Ugyanakkor meg van győződve a jelentős fejlődésről. „Tavaly 25 000 menekült volt Leszboszon, most már csak 13 000.” A 2019-es 1600 kísérő nélküli fiatal közül „csak 400 van már a szigeten”.

Az első lépést a kiskorúak befogadásával tették meg Weber szerint, de Németországnak nem szabad ezt egyedül véghez vinnie. „Mindenki Németországba akar menni, de ez nem működik. A 2015-ben elkövetett hibákat nem szabad megismételni. Közös európai utat kell találnunk.”

Az ügyben megszólalt Gerald Knaus Soros György európai „ideológiai strómanja”, aki szerint szerint a görögök félnek változtatni a menekülttáborok helyzetén. „Attól tartanak, hogy ha javítják az emberek körülményeit, akkor többen jönnek.” A görögök cinikus és erkölcstelen politikája az, hogy rossz képet fessenek a táborokról, hogy a menekültek számára egyértelművé váljon az Afganisztánban vagy Libanonban való tartózkodás. Knaus megoldást is kínál: „Európa azt mondja, hogy nem hagyjuk békén a görögöket, és nem zárjuk le a balkáni útvonalat.” Ezenkívül Európának újra tárgyalnia kellene Törökországgal. Az EU – Törökország megállapodás év elején lejárt.

A legfrissebb fejlemény, hogy a görög rendőrség elfogott öt gyanúsítottat, akiknek a hatóságok szerint közük volt ahhoz, hogy a múlt héten porig égett a moriai menekülttábor a görögországi Leszbosz szigetén az athéni kormány bejelentése alapján.

Notisz Mitarahi görög migrációügyi miniszter ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az 5000 férőhelyes görög kormány által létrelehozott átmeneti táborban mintegy 800 ember van és a hajléktalanná vált emberek nem feltétlenül akarnak önként beköltözni az új szálláshelyekre.

Korábban egyébként olyan sajtóhírekkel próbálták kellőképpen érzékenyíteni a német közvéleményt, hogy példának okáért egyes hajókon érkező migránsoknak a szarvasmarha-istállóban kellett aludniuk. Talán nem meglepő, de az esetek közös kapcsolódási pontja a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető NGO-hajók felbukkanása. Júniusban az „Ocean Viking” mentőhajónak megengedték, hogy belépjen a szicíliai Porto Empedocle kikötőjébe. Olasz információk szerint a bajba jutott 180 embert a „Moby Zaza” karantén kompra kellett szállítani. Az „MV Talia” teherhajó pedig a máltai hatóságok utasításait követően mentett meg embereket egy szarvasmarhaszállítás után Líbiában. A menekültek korábban öt napot motoros hajón töltöttek a nyílt tengeren, amíg a német segélyszervezet, a Sea-Watch egyik repülőgépe fel nem fedezte őket. A hajón lévő emberek elsősorban Szomáliából és Dzsibutiból származnak.

Horst Seehofer akkor azt tanácsolta az EU belügyminisztereinek – a Földközi tengeri mentés kapcsán -, hogy vegyenek részt intenzívebben a hajókkal érkező migránsok befogadásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

BRÉKING: Autóval belehajtottak a berlini kancellári hivatal zárt főkapujába!

Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának – közölte a német főváros rendőrsége.

Orbán Viktor válaszolt Soros Györgynek

Orbán Viktor válaszolt Soros Györgynek

„Európa nem hódol be a Soros-hálózatnak.” – írta a miniszterelnök.

3806 új koronavírus-fertőzöttet találtak hazánkban

Ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4114 főre emelkedett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére