Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros és az amerikai "fasizmus" újjáéledése

888.hu

2017.02.06. 14:58

Szokás azt mondani, hogy Trumppal érkezik a fasizmus. Valóban érkezik, de nem azért. Épp Trumppal szemben születnek fasiszta csoportocskák.

Új dolog aligha várható a libsiktől, ahogy az sem, hogy a „fasizmus” kifejezést megfelelően használják, de engedjük el a történeti-fogalmi pedantériát, végül is nem Nolte-kurzust tartunk, használjuk úgy a fasizmus kifejezést úgy, ahogy ők szokták. Amerika fasizálódásának tudományosan roppantmód megalapozott tételét már a frankfurti iskola nagyjai is megfogalmazták az „F-skálával”. A balos agytrösztök úgy találták, hogy mivel a tekintélyelvű személyiség elterjedt az Egyesült Államokban, így ott várható leginkább a fasizmus kisarjadása. Írták mindezt az 50-es évek elején, a fasizmus azóta is folyamatosan sarjad a tengerentúlon.

A kevésbé tudóskodó körök meg úgy dobálják a fasiszta jelzőt minden jobboldali politikai vezetőre, mint szotyihéjat a focimeccsen.

Fasiszta volt Reagan, Thatcher, fasiszta Putyin, és természetesen fasiszta Orbán is. Így Trump lefasisztázásával tulajdonképpen csak az alapprogramot futtatják le, újdonság nincs. Most épp azt nyomják, hogy elfogy Orwell 1984-ének összes példánya, nyilvánvalóan Trump hatalomra kerülése miatt.

De hogy jön mindehhez Soros?

Ismeretes, hogy a hivatalos libsi panel arra épül, hogy ne bántsuk ezt a jó szándékú öreg filantrópot, akinek az egész élete arról szól, hogy önzetlenül segít. Nos, ami azt illeti, ő maga ismeri el, hogy a messzemenőkig morális projektjeit az amorális tevékenységéből fedezi, nem mintha amúgy nem vállalná egyébként is, hogy politikai céljai vannak, és ezek érdekében igenis hajlandó „beavatkozni”. Maga Soros ezt sosem titkolta, csak a szócsövei próbálják eltagadni.

Nem véletlen, hogy amerre csak a keze elér, mindenhol megkavarja a szart, és ha lehetősége nyílik rá, szívfájdalom nélkül járul hozzá rezsimcserékhez, kormányok befolyásolásához, megváltoztatásához. Az albán eset különösen árulkodó, de legutóbb Macedóniában is jelezték, hogy kicsit kevesebbet kérnek áldásos tevékenységéből.

Ha valaki realistább liberális, mondhatja azt, hogy Soros tevékenysége pusztán a diplomácia folytatása más eszközökkel, igazából nagyon is elegáns, csak fedett tevékenység – még akkor is, ha az eredmény nem mindig annyira elegáns. Csakhogy Soros nem pusztán Clintonnét támogatja, vagy politikai projekteket szerte Kelet-Európában. Soros támogatja a Black Lives Mattert, a Ku-Klux-Klán fekete változatát, és rendes csihi-puhi bolsevik hadakat is – a haladó nyelvezetben nyugodtan lehet őket akár „fasisztának” is nevezni, hiszen erőszakkal akarják befolyásolni a politikát. A Soros-és Alinsky-alomnak vannak afféle tiszteletreméltó, elegáns figurái – mint a Clinton-klán tagjai és Obama –, és vannak a zavargó szabadcsapatok.  

Kedvenc köcsögünk, Milo Yiannopoulos előadását le kellett fújni a UC Berkeley-n, ugyanis az „antifasiszta” tüntetők elkezdték szétverni a várost, meg néhány embert is, ha már útjukba akadtak. (Fontos: a „buzi” és „köcsög” szavak újabb és hagyományosabb használatára maga Milo adott ki általános engedélyt, így én is ezzel éltem most. Az egyik tüntető csoport a „Refuse Fascism” volt, amelyhez – láss csodát! – Gyuri is csorgatott pénzt. Szó sincs konferencián kedélyesen traccsoló emberjogi szakértőkről, ezek bizony bolsik (vagy épp „fasiszták”, ahogy tetszik), akik fölkerültek a Soros-payrollra. Az ilyen fizetett csőcseléket szokás rent-a-mobnak nevezni. A Berkeley egyébként a „Free Speech Movement” otthona. Igen, csöppet ironikus.

Noha valószínűleg kamu, hogy Churchill mondott volna olyat, hogy „a jövő fasisztáit antifasisztáknak fogják nevezni”, bárki találta is ki, kezd igazzá válni. Nem csak a várost verik szét azért, hogy ne hagyjanak szóhoz jutni konzervatív és libertárius előadókat, de az említett köcsög könyvét is el akarják égetni (az antifasizmus legnagyobb dicsőségére, újfent az irónia), némelyek pedig polgárháborúval fenyegetőznek. A valaha még vicces és korántsem PC Sarah Silverman államcsínyt szeretne. A logika sajnos reakciós tudomány, így megfejthetetlen, hogy azok, akik az univerzális örök béke, a párbeszéd, valamint a fegyverviselés betiltásának hívei, hogyan kívánhatnak fegyveres puccsot vagy polgárháborút. A bolsik/újfasiszták emellé még nyilvánvalóan ostobák is, ugyanis egy polgárháború esetén könnyen lehet, hogy a rövidebbet húznák: valószínűsíthető, hogy a fegyverek többsége Trump támogatóinak a kezében van.

Tehát valóban vannak fasisztoid jelenségek manapság az Egyesült Államokban, az elkövetők nevezik magukat antifasisztáknak, néhányan pedig fizut is kapnak az öreg filantróptól. Az 1984-et pedig talán egyetlen könyv előzi meg a bestseller listán: ez pedig a „veszélyes köcsög” könyve.

No pasaran!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére