Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sebastian Kurz, az áruló

Bertha László

2019.03.09. 13:30

Hogy Orbán Viktor valóban megbízhatatlan labancnak nevezte-e egy tavalyi frakcióülésen az osztrák kancellárt, vagy csak a helyi sajtó rosszindulata áll a dolog mögött, nem tudjuk. Egy azonban biztos: Sebastian Kurz egy megbízhatatlan labanc.

A harmincas évei elején járó kancellár 2017-ben annak köszönhette pártja választási győzelmét és személyes népszerűségének gyors, kedvező alakulását, hogy a külügyminiszterként még az iszlám és a migráció vonatkozásában is igencsak puha, megengedő nyilatkozataiban egy radikális, mondhatni száznyolcvan fokos fordulat állt be.

Hogy kinek a sikerén buzdult fel ennyire Sebastian Kurz? Hogy kitől kapta a segítséget és az ihletet?

Talán nem nehéz kitalálni.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és bár a kancellár továbbra is bevándorlásellenes álláspontot képvisel, a Közép-Európa és köztük Magyarország irányába tanúsított közeledés és megértés, a baráti viszony látványosan alábbhagyott.

Kormányváltás ide vagy oda, úgy tűnik, hogy nyugati szomszédunk továbbra sem tud (vagy nem is kíván) kitörni a németek által kiosztott „kisnémet” szerepből.

Sebastian Kurz gyáva.

Gyáva, mert képtelen nemet mondani a németeknek, és gyáva, mert képtelen ellenállni Sorosnak.

Kurz azonban nemcsak gyáva, hanem áruló is.

Ezt bizonyította a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása, a Soros-egyetem ügyében történő hajbókolás, és ezt bizonyítja legutóbbi megszólalása is a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyában.

Barátoknak és szövetségeseknek ugyanis az ember nem szab feltételeket, nem ad ultimátumot.

Ezt az osztrák kancellár Weberrel egyetemben megtette. Kurz szerint a három feltétel „vitathatatlan”, a labda pedig Orbán Viktor térfelén pattog.

Magas ez a labda, ideje hát lecsapni:

„Kedves Sebestyén! Megbízhatatlan labanc vagy.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére