Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sarcosok klubja

Bohár Dániel

2020.05.02. 16:20

Minden válságban vannak olyan elemek, akik a segítség helyett a nyerészkedést választják.

Tudom, elhiszem, sőt megértem, hogy iszonyúan nehéz ügy a kórházi kapacitás növelése.

A döntés értelmében több lépésben, összesen 39 500 kórházi ágyat kellett felszabadítani, hogy a koronavírus-járvány esetleges berobbanása miatt legyen elég férőhely a betegek számára. Az intézkedés sok családnak, kórházban fekvő embernek kényelmetlenséget okoz – ez tény. Viszont a jelenlegi életünket rendkívüli körülmények között éljük, veszélyhelyzetben. A kormány célja az, hogy Magyarországon ne történjenek meg olyan esetek, mint Olaszországban vagy Spanyolországban, ahol koronavírusos betegek százai feküdtek a kórházak folyosóin, mert nem jutott nekik ágy és megfelelő ellátás. Ezen országok egészségügyét annyira leterhelte a Covid-19, hogy ezrek haltak meg amiatt, mert képtelenek voltak ellátni őket.

Magyarországon a kormányzat, a szakemberek jó döntéseket hoztak, amelyek azt eredményezték, hogy a jelenlegi helyzetben nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, a járvány esetleges berobbanása eseten is képes lenne mindenkit ellátni az egészségügyi rendszerünk.

A bebiztosított rendszer kényelmetlenségeket okoz azok számára, akiknek bizonyos ideig el kellett hagyniuk a kórházat. Viszont az egyértelmű hazugság és hergelés, hogy tömegesen küldtek haza olyan betegeket, akik emiatt életüket vesztették. Egészségkárosodást nem szenvedhet egyik beteg sem – jelentette ki az Informátorban Kollár Lajos. Ha történt hiba, akkor annak utána kell járni, de nem sok ilyen eset lehet – tette hozzá az Emmi miniszteri tanácsadója. Egy ekkora rendszerben, ennyi embernél természetes a hiba lehetősége, de ez nem jelenti azt, hogy tragikus lenne a helyzet.

Rendkívüli helyzetben éljük az életünket, a közös teherviselésből mindenkinek ki kell vennie a részét. Igen, lehet, hogy ez most azt jelenteni, hogy a családoknak néhány hétig maguknak kell felügyelniük a beteg nagyszülőket. Kényelmetlen, nehéz helyzet? Lehetséges. De nem évekről van szó, illetve régen rossz, ha valakinek terhet jelent a saját családtagjára vigyázni. Összeszorított fogak és empátia szükséges ebben a helyzetben, nem hisztériakeltés és nyerészkedés.

Vannak, akiknek mégis fontosabbak az utóbbiak ebben a helyzetben. Azt tudjuk jól, hogy az egészségügyi rendszeren keresztüli támadás az ellenzéki sajtó és pártok főfegyvere már a vírus kirobbanásának kezdetétől. A „buliba” beszálltak a „civilek” is.

A TASZ nevű szervezet Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást, amelyben olyan ügyfeleket keresnek, akiket jogsérelem ért amiatt, mert – mint fogalmaznak – kitették őket a kórházból. Mint előbb említettem – már csak a nagy számok törvénye alapján is –, történhettek hibák a rendszerben, de toborozni ebben terhelt időszakban több mint etikátlan.

A Társaság a Szabadságjogokért tagadja, hogy politikai munkát végeznének, illetve nem is a kártérítésből befolyt pénz hajtja őket. Ők „csak” civilek, akik segíteni akarnak az pórul járt embereken. Persze ismerjük ezt. Mint a sportszeletes csávó.

Az Informátor adásából az is kiderül, hogy a TASZ egy igazi független civil szervezet, akik a mindenkori kormánnyal szemben fogalmaznak meg kritikákat. Nem rossz mese.

Azt egyébként Asbóth Márton, a TASZ magánszféraprojekt-vezetője elismerte, hogy most amiatt perlik a magyar államot, mert szerintük jogtalanul tettek ki embereket a kórházakból, de ha a járvány eldurvulna és nem lenne elég lélegeztetőgép vagy ágy, akkor amiatt perelnének. A van sapka, nincs sapka tipikus esete.

Illetve valóban érdemes belegondolni abba a helyzetbe is, hogyha ne adja Isten Magyarország jutna el olyan állapotba, hogy covidos betegeknek a kórházak folyosóin kellene feküdniük megfelelő kapacitás hiányában akkor micsoda hisztériát csapna az ellenzéki sajtó, politika és a civilek. Sőt, azok címlapfotók lennének minden nemzetközi lapban.

Akiknek nem lehet megfelelni, azoknak nem is kell. Meg egyébként is, ki akar ezeknek a kedvében járni?

Az Informátor teljes adása:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére