Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sajtószabadság á la Karácsony

Bohár Dániel

2019.11.02. 13:00

A balliberális sajtó évek óta azon dolgozik, hogy a – velük ellentétben – konzervatív, nemzeti értékrend szerint ténykedő jobboldali médiumokat egyszerű propagandaterméknek silányítsa. Pedig a tűpontos helyzet az, hogy mi legalább annyira vagyunk függetlenek és kiegyensúlyozottak, mint ők, a másik oldalon.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ, vagyis a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke mondta személy szerint nekem, hogy az újságírás baloldali műfaj. Hargitai szavai szerint tehát a klaviatúraütögetést ebben a pillanatban abba kellene hagynom. (Nem fogom!) Baloldali műfaj, mert csak a baloldali emberek érzékenyek annyira, hogy rezonáljanak a világ történéseire – véli a MÚOSZ-elnök. A gondolatát nem elég annyival elintézni, hogy menjen a francba, hiszen Hargitai végre először kimondta, amit a ballibsik gondolnak rólunk. Jó újságírónak biztosan nem, de sok esetben talán még embernek sem tartanak minket.

A baloldaliak tudnak újságot írni, ők értik a médiát, a filmet, a színházat és mindent, ami némi kreativitást igényel. Mi, jobboldaliak mucsai parasztok vagyunk. Csoda, hogy összetett mondatokat le tudunk írni. Elkeserítőnek tűnhet, de ezt gondolják.

Ezek alapján egyáltalán nem meglepő, hogy a mostani eljárás a Lokállal szemben. Karácsony Gergely még át sem vette a városháza kulcsát Tarlós Istvántól, mikor egy interjúban arról beszélt, hogy sajnálatos módon ugyan betiltani nem tudja a Lokált, de mindent megtesz azért, hogy a BKV mondja fel az újsággal kötött, még mindig élő szerződését. Aki nem tudná, a Lokál egy ingyenes napilap, amelyet Budapesten terjesztenek, ilyen újságok mindig is voltak a fővárosban. Az sem lesz meglepetés, hogy a Lokál ellehetetlenítése után a helyét a Pesti Hírlap veszi át, amely Karácsony Gergely és a balliberális oldal egyik szócsöve lehet Budapesten. Karácsony már elmondta a véleményét a Lokálról, aminek nincs maradása. Az újság erre teljesen érhető módon egy Karácsony Gergelynek szánt címlappal jelentkezett, amelyen azt írták: Karácsony diktátorként be akarja tiltani a Lokált. Biztosan fájdalmas ez a libsiknek, de ebben egyetlen igaztalan állítás sincs. Karácsony Gergely maga beszélt arról, hogy ha tehetné betiltaná, de mivel csak ellehetetleníteni tudja, ez lesz a sorsa.

Akkor itt rá is kanyarodnék a kettős mérce problematikájára. Biztosan mindenki emlékszik a Népszabadság megszűnésére (amely egyébként szerintem késett 26 évet), akkor nemcsak a magyar balliberális sajtó volt tele hetekig, hónapokig azzal, hogy megszűnt Magyarországon a sajtószabadság, hanem a nyugati lapok is ezzel foglalkoztak. Az egy más kérdés, hogy a Népszabadságot saját közössége, vagyis a baloldal véreztette ki azzal, hogy nem adott rá pénzt. Az pedig egy megint más kérdés, hogy a rendszerváltás után mennyire volt jó brand az MSZMP egykori pártlapját független-objektív napilapnak beállítani, de kb. annyira, mint az MSZP-t progresszív baloldali pártnak nevezni.

Égtek a gyertyák, tüntetések voltak a Kossuth téren és siránkozott az egész baloldal. Na, most ugyanezek nevetgélnek, viccet űznek abból, hogy a magát liberálisnak mondó új főpolgármester megsemmisít egy lapot. Mi ez, ha nem a kettős mérce mintapéldája?! Pedig képzelje el az összes libsi és Karácsony Gergely is, hogy a Lokálban is emberek dolgoznak, akiknek van családjuk, gyerekeik. Azzal hencegni, hogy valaki embereket tesz utcára, egész egyszerűen gusztustalan és undorító. Asszisztálni ehhez és kiszolgálni mindezt, szintén az. Mi lesz a következő? Magyar Nemzetet égetnek a Kossuth téren? Ja, ez már megtörtént a Magyar Időkkel, ugye liberálnácik?

Az önkormányzati kampány és azt követő néhány hét megmutatta, hogy mire lehet számítani a balliberális média teljes támogatását maga mögött tudó Karácsony Gergelytől és csapatától. Gyűlölet, hazugság és könyörtelenség. Erre kell készülni, és lehet felvenni a kesztyűket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így terjeszt álhíreket Karácsony és a baloldali lakájpropaganda

Így terjeszt álhíreket Karácsony és a baloldali lakájpropaganda

Hiába harsogja a baloldal, hogy a „sokáig indokolatlanul fenntartott” ingyenes parkolás nyomán emelkedett meg Budapest levegőjének légszennyezettségi mutatója, még az eredeti – szakmailag semmivel alá nem támasztott – MFOR-cikkben használt hivatkozások is ellentmondanak állításaiknak. Nem baj, hogy kamu következtetésen alapul az írás, azért a körúti dugót előállító Karácsony Gergely is képes erre hivatkozni...

Brüsszel szerint jövőre 6 százalékos gazdasági növekedés lesz Magyarországon

Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre – közölte az Európai Bizottság a kedden közzétett nyári időközi gazdasági előrejelzésében.

Áder János az ukrán és a román elnökhöz fordult a folyószennyezések miatt

Levélben fordult Áder János államfő Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt. Áder János azt kérte a keleti szomszédos országok államfőitől, vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

Szlávik János: a koronavírus nem fog eltűnni

Szlávik János: a koronavírus nem fog eltűnni

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1-en.

Pszichiátriai kezelésre vonul el a Horthy-szobor megrongálója

Pszichiátriai kezelésre vonul el a Horthy-szobor megrongálója

Önkéntes pszichiátriai kezelésre vonul be egy pomázi kórházba T. Edit, az a 45 éves nő, aki maga büszkélkedett el vele, hogy vörös festékkel leöntötte Horthy Miklós szobrát. Minderről maga számolt be közösségi oldalán, hozzátéve: „így kapom a legkevesebb gyógyszert”. Nagy kérdés, vajon ez a lépés az elmeállapotának vagy az ellene indult eljárásban alkalmazott védekezési taktikának tudható-e be.

Húsz kiló drogot rejtegetett a kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

Újabb sunyi próbálkozások: neveket vágtak le a konzultációs ívekről a DK-s aktivisták

Újabb sunyi próbálkozások: neveket vágtak le a konzultációs ívekről a DK-s aktivisták

A Hír TV egyik nézője számolt be arról, hogy Veresegyházon Gyurcsány önkéntesei neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére