Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ

GFG

2021.02.25. 12:30

Napok óta izzik ez a mucsai, lábszagú magyar levegő egy nagyvilági költőnő emelkedett mondatai miatt.

Történt, hogy a nagyvilági költőnő száműzné a magyar kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Az arany emberét és Szabó Magda Bárány Boldizsár című verses meséjét a nőalakok számára elfogadhatatlan ábrázolása miatt.

Ebből lett aztán a haddelhadd. Záporoztak a dörgedelmes szavak, Tóth Krisztina (= költőnő) aztán kapott anyait-apait, és az is kiderült, hogy a nem emelkedett magyarok mennydörgő kritikája nem esett jól az emelkedett poétának, bocsánat: poétanőnek, bár így ennek a szónak kétségtelenül semmi értelme. Az angolul, németül, spanyolul, olaszul, finnül, svédül s a többi nyelven is ismeretlen költőnő aztán jól megsértődött a magyarokra.

Válaszképpen ilyen és ehhez hasonló mondatokat üzent fentről lefelé a lábszagú mucsának:

A költőnő szépen hangzik, kissé a tőgypörköltre hajaz, de van ám nekem számtalan prózakötetem. Angolul, németül, spanyolul, olaszul, finnül, svédül, satöbbi. Bár tudjuk, az író ezen a vidéken férfiember, de mégis jelzem azért – még mindig halkan. Tegnap túrógombócot főztem. Az volt a zacskóra írva, hogy RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ: Ki tudja, miért jutott ez most az eszembe: kósza asszociáció.”

Kósza asszociáció, mint ahogy erre adott válaszként az ANYÁD is az, ki tudja, miért jutott most az eszünkbe.

A költőnő számára, aki a világon mindenhol jól érzi magát, de sehol sincs otthon, csupán RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ a magyar. Mert tényleg annyira jól áll a nagyvilági költőnőnek a meg nem értettség, hogy itthon őt és az életművét nem értékelik, semmire sem tartják, és egészen Párizsig kell rohanni, mert ott még a szarnak is más a szaga: nem bűz az, hanem odeur, míg itthon minden csak rögmagyar lápvilág.

Azt hittem, ezen már túl vagyunk, és mégsem.

Sértődés és arrogancia, gyűlölet és megvetés a válaszotok a magyarra. Azt írjátok, hogy „a magyar genetikusan alattvaló”, „boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot”, meg „ezért a népért úgyis mindegy”, a magyar az „csürhe”.

Ennek a borzalmas hagyománynak – kétségtelenül a szebbik – képviselője Tóth Krisztina tőgyig hatoló sértődése.

De mit is jelent nekünk ez a RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ?

Mindent jelent nekünk. Ahogy élünk, ahogy eszünk, ahogy iszunk. A disznóölés romantikáját, a pálinka zamatát. De jelenti nekünk a világraszóló nagy teljesítményeket, a gondosan őrzött önbecsülésünket, a fantasztikus hajtóerőt, hogy mi, magyarok úgy érezzük, hogy nem értékelnek minket annyira, ahogy teljesítményünk, munkánk, érdemeink szerint nekünk kijárna, ezért mindig, újra és újra magasabbra törünk. Jelenti ezt a csodálatos nyelvet, Jókai és Szabó Magda nyelvét. Hogy a Himnuszt hallgatva (bár a nagyvilági költőnő felől nézve biztos teli van korszerűtlen és érthetetlen szavakkal) elcsuklik a hangunk, és könny szökik a szemünkbe. És jelenti nekünk az engesztelhetetlenséget: engesztelhetetlenek vagyunk igazságérzetünkben.

Tóth Krisztina költőnő nemcsak meg nem értett, de ezt sem érti. Neki mindez csak RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ.

Van egy nagyon szép dilemmája a magyar politikai literatúrának: ész vagy a szív? Kire hallgassunk: az eszünk vagy a szívünk diktál? A RÖGÖS MAGYAR TÚRÓ földjén mindenki tudja és érzi, hogy rossz számolónak bizonyul, ki „a szívet a számolásból kifelejti”, mert a szív nem csak egy véres húsdarab.

Bár nem tudom, hogy van olaszul, spanyolul, finnül vagy svédül, de itt, a RÖGÖS MAGYAR TÚRÓBAN mindenki érti, akinek magyar ritmusra verő szíve van, az arroganciát letörő két magyar szót, Jókai mennydörgését: „Nyergelj, fordulj!”

Lélekcserélő idők járnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére