Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Radikálisan semmitmondó

888.hu

2017.03.21. 15:28

Vona Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgy is mint választási megfigyelõket. Azóta rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és beszállt a bullshit-bizniszbe is.

Vona Gábor nagy programadó esszéjét megírta Simics  a polgári-konzervatív, mindigellenzéki lapban. (A mindigellenzéki birodalom most már olyan, a polgári-konzervatív értékvilágban sokat bizonyított, veteránnak számító nagyágyúkkal büszkélkedhet, mint Kálmán Olga, aki annak idején a leghangosabb Jobbik-ellenes bojkottista mozgalmár volt az ATV-n, de hát, változnak az idők. Neki amúgy épp Gábor adta az első interjút megújult mindigellenzéki műsorában, ami legalább annyira cuki, mint Gábor vizslákkal.)

A jobbikos értelmiség egy része – és Vona közéjük tartozik, vagy szeretne közéjük tartozni, esetleg vívódik ezzel a kérdéssel – mindig is szórakoztató mutatványokat adott elő, hiszen nem tudta eldönteni, hogy a praxis, azaz a politikacsinálás világában szeretne sikereket elérni, avagy távolról szemlélődő értelmiségiként kíván metafizikázni.

Gábor, aki legalább havonta radikálisan megújul, szintén nem tudja ezt eldönteni.

A mindigellenzéki lapban elővezetett Gabi ante portas-írás ugyan messze van a korábbi, hüperiónos elmélkedésektől, melyek a modern demokrácia szükségszerű hanyatlásáról szóltak (a téma amúgy jó!), de még mindig nem tudja áthágni az elmélet és gyakorlat válaszfalát.

Gáborunk okfejtése  ugyanis a néplélek és nemzettudat mibenlétéről etimológiai, történeti, satöbbi szempontból elméletileg ugyan érdekes, ám egyszerre kevés akadémiai székfoglalónak és politikai programadásnak. A „haladjuk meg a XX. század meddő vitáit”, illetve a „tekintsünk végre a jövőbe” pedig olyannyira újrahasznosított, hogy már a csomagolás is messziről szaglik. Mifelénk mindenki meg akar haladni folyamatos jelleggel mindent, aztán csak nem sikerül – ahogy Gábor pártjának sem, hiszen akkor miért is lovagolnak az ügynökaktákon, meg a Zorbán nem létező aktáján, ha meg akadják mindezt haladni.

A radikális, de most már hídépítő (is!) pártelnök írása nem szól semmiről. Elméletileg egyesíteni kell a néplelket a nemzettudattal, Jancsit Juliskával, John Connort a Skynettel, a Sein-t a Seiende-vel, a tézist az antitézissel. Békének kell honolnia nemzetünkön, meg a szívcsakrán. Az árkos-átkos megosztottságon végre túl kell lépnünk, szól a jobbikos jóga-kurzus.

Ezen a ponton nyugodtan elindíthatják a nemzeti radikális Édesvíz Kiadót.

Jöhet – a tőlük amúgy sem idegen – ezotéria, csak most hippisebb, liberálisabb, populárisabb, mint a korábbi übermetafizikai locsifecsi. Gáborból pedig még lehet Coelhoba oltott Evola.

Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgyis mint választási megfigyelőket. Azóta sokat fordult a világ, rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és úgy tűnik, beszállt a bullshit-bizniszbe is. Az a baj, hogy a pártelnök MLM-ügynökként kezeli a pártját. Terméket árul. Ha valamit nem vesznek, jön a rebranding, hátha úgy jobb lesz.

A probléma az, hogy a politikában számít a karakter, és ennyi rebrandinggel röhejessé válik a seftelés.

Nincs karakter, nincs meggyőzés, nincs hadba hívás, nincs az égető itt-és-most vitákra való reflexió, melyekről a politika szól. Épp ezért nem érdemes nagy tételben fogadni arra, hogy a projekt sikeres lesz azon túl, hogy leárazva megtalálhatjuk majd valamelyik alsó polcon az okfejtést a korszellemmel való metafizikai egyesülésről, amelyben tudat és lélek végre egymásra talál.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Merkel még mindig hallgat a remegéseiről

Szűkszavúan nyilatkozott csak egészségi állapotáról hagyományos nyári sajtóértekezletén Angela Merkel német kancellár.

Elhunyt Heller Ágnes

Elhunyt Heller Ágnes

Péntek kora este elhunyt Heller Ágnes. A filozófus 90 éves volt.

Óriási siker: aranyérmes Siklósi Gergely párbajtőrözőnk

Óriási siker: aranyérmes Siklósi Gergely párbajtőrözőnk

A párbajtőröző Siklósi Gergely látványos és eredményes vívással aranyérmet nyert pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Halálra ítélték a két skandináv lányt lefejező dzsihadistákat

A bíróságon megjelent 23 vádlottból a három gyilkos halálbüntetést kapott a marokkói tárgyaláson.

A börtönkoszt és a magány miatt panaszkodik a stockholmi migráns terrorista

A börtönkoszt és a magány miatt panaszkodik a stockholmi migráns terrorista

Rahmat Akilov lelkén öt ember halála – köztük egy 11 éves kislányé – szárad, most azonban még neki áll feljebb.

„Az ukrán hatóságok ne ellenséget, hanem partnert lássanak a helyi magyarságban!”

Magyar Levente azt követően tájékoztatta az újságírókat, hogy összehívták az EU- és NATO-tagállamok Magyarországra akkreditált nagyköveteit, hogy tájékoztassák őket arról, hogyan alakult ki a mostani helyzet.

Érdekes részletek derültek ki az úzvölgyi temető román katonáiról

Érdekes részletek derültek ki az úzvölgyi temető román katonáiról

Kiderült: a jog szerint akkor is magyar katonáknak kell tekinteni őket, ha biztosan lehetne tudni róluk, hogy román nemzetiségűek voltak.

A valóság megint pofán csapta Gyurcsányékat és a momentumosokat

A valóság megint pofán csapta Gyurcsányékat és a momentumosokat

Úgy tűnik, von der Leyenen keresztül már nem folytathatják a magyarellenes hadjáratukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére