Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pusztai, a „független” virológus is csak olajat önt a tűzre

Horváth K. József

2021.01.08. 15:50

Bár az ellenzék prominensei szeretik hangsúlyozni, hogy oltáspártiak, amikor a részletek kerülnek szóba, egyből kiderül, hogy egyáltalán nem azok.

Nincs olyan ellenzéki vitaműsor, amelyben ne szítanák az ellenérzéseket a vakcinákkal kapcsolatban, ne próbálnák tovább csökkenteni azt a bizalmat, amely a lakosságban egyelőre kisebb annál, mint az észszerű, a hatékony védekezés szempontjából ajánlatos lenne. Naná, hogy azért, hogy a kormányra tudják hárítani a felelősséget.

Az ördög a részletekben van, szoktuk mondani. Mint ahogy azt is látjuk, hogy Pusztai Erzsébet – Korózst idézve: ez a „nagyszerű asszony” – szintén a részletek közé tartozik. Amikor Pusztait virológusként pillantjuk meg a tévében, akkor a korábban születettek a rendszerváltozás utáni politikai élet egyik fontos, eredetileg jobboldalinak gondolt politikusát is odaképzelik a képernyőre. Ebben pedig nincs sok köszönet.

Pusztai Erzsébet ugyanis a legnagyobb köpönyegforgató politikusok közé tartozott anno. Élharcosa volt a nemzeti-konzervatív jobboldal elleni merényletnek. A Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) alapító tagjaként tizenötödmagával aktív részese volt az MDF megosztásának. Az 1998-as választásokon azzal is elvittek szavazatokat a jobboldaltól, hogy nem érték el az ötszázalékos küszöböt, alaposan megnehezítve a jobboldal győzelmét. Majd tovább araszolva balra részt vettek a Centrum Összefogás Magyarországért csoport létrehozásában, amelyből a Kupa Mihály vezette Centrum Párt – micsoda véletlen – lepaktált az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. Ám a 2002-es választásokon még így sem futotta többre 3,9 százaléknál, ezzel a rájuk adott szavazatok elvesztek, viszont a baloldal minimális többségű győzelméhez az MDNP az utolsó előtti pillanatig segítő kezet nyújtott, benne természetesen Pusztai Erzsébettel.

Az már csak a hab a tortán, hogy az időközben pártelnökké előlépett Pusztai kétes előélete ellenére komoly bizalmat kapott a Fidesztől, ezért lehetett az első Orbán-kormány politikai államtitkára az Egészségügyi Minisztériumban 1998–2000 között. A köpönyegforgatásban egyre inkább megerősödő Pusztai a pártjával azonban nem a Fidesz irányába tett közelítő lépéseket, hanem a Dávid Ibolya vezette MDF-fel és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel kezdett együttműködni a Békejobb 2000 mozgalom keretében, ami azonban nem bizonyult tartósnak.

Száz szónak is egy a vége, ha ma az ezt a folyamatot végigélők a képernyőn megpillantják Pusztai Erzsébetet mint szakértő virológust, sok minden eszükbe jut róla, csak éppen a függetlenség nem.

Nem véletlen, hogy legtöbben csak az ellenzéki politikát képviselő ATV-ben találkoznak vele. Ez önmagában minősíti szakmai teljesítményét, hiszen a valóban hiteles járványügyi szakemberek, mint Merkely Béla professzor vagy Szlávik János főorvos, mindkét oldal csatornáin és más médiafelületein felbukkannak, ezzel is demonstrálva, hogy szakmai álláspontjuk politikai hovatartozás nélkül elfogadott. Nyilatkozataik tárgyszerűek, bizonyítva, hogy az aktuális helyzetet leginkább ismerő szakvélemény képviselőiről van szó.

Nem eszközeik az ellenzék „minél rosszabb, annál jobb” elvet követő politizálásának, műsoraikba független szakértőként azonban szívesen meghívják Pusztai Erzsébetet.

Az expolitikus persze szívesen el is megy, hogy olajat öntsön arra a tűzre, amelyet a gyurcsányista világ járványügyben az életünk megóvásának megnehezítése érdekében szít, illetve a magyar egészségügy gyalázása érdekében a közbeszédben terjeszt.

Olyanokat mond például Pusztai, hogy a lélegeztetőgépre kerülők hatvan százaléka meghal. Adatot persze nem mellékel, csak úgy durr bele, a nagyvilágba, hadd rettegjen a járványtól amúgy is félő tévénéző. Hozzátéve, hogy ma már mindenhol arra törekednek, hogy elkerüljék a beteg lélegeztetőgépre kerülését, mert szerinte a lélegeztetőgép csak ritka esetben jelent megoldást. Kösz. Ha nem lenne elég gép, akkor az lenne a baj. Emlékezhetünk, Korózs kamuvideójának Németh Athinája rukkolt elő hasonló rémtörténettel, miszerint a járvány miatt a kórházból hazaküldött betegek közül az általa ápolt 10-ből 9 életét veszti. Vagy az oltással kapcsolatban sem tudta megállni, hogy ne hergelje az egészségügy ellen a nézőt, noha ő is tisztában lehet vele, hogy egyelőre Brüsszel késlekedése miatt kevesebb vakcinánk van, mint amennyire szükség volna, ezért nem lehet intenzívebb oltási tempót diktálni. Erre a „szakértő” azt találta ki, hogy „még az egészségügyi dolgozók oltása sincs világosan, egyértelműen és átláthatóan megszervezve. Ez nem biztos, hogy kapacitásprobléma, ez egyszerűen szervezési probléma”.

Ne hergeljük magunkat tovább. A tiszta beszéd az, hogy az eddig beérkezett 80 ezer vakcinából 42 589 egészségügyi dolgozót oltottak be, és már megkezdődött az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A szervezés tehát tiszta, átlátható, csak a Gyurcsány-, illetve Pusztai-félék szeretnék ennek az ellenkezőjét láttatni.

Ismerjük a mondást: „kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”. Ennek érvényességéből semmit nem vett el az idő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére