Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pukizhat-e Jakab Péter?

Pozsonyi Ádám

2021.05.22. 11:20

Az obstrukció fogalma és gyakorlata nem újdonság a magyar parlament történetében. A kocsmastílus azonnal megjelent, amint a modern értelemben vett parlamentarizmus megszületett a kiegyezés után.

Hiába, ilyen az emberi természet. Odébb teszed a határvonalat, és már azt hágják át.

Előfordult, hogy a ház jegyzőjének kezéből kitépték Tisza István miniszterelnöknek a napirend megváltoztatására irányuló indítványát, székeket borítottak fel, ordibáltak, a házelnököt pedig megfenyegették.

1904-ben odáig súlyosbodott a helyzet, hogy december 13-án az ellenzék szétverte az ülésterem berendezését. És még itt sem állt meg az obstrukció.

1912-ben egy bizonyos Kovács Gyula nevű ellenzéki képviselő – akit korábban pár napra már kitiltottak az épületből – a padsorok között rohanva háromszor is rálőtt a házelnökre. (A golyónyomok ma is megtalálhatók a faburkolatban.)

Nem talált. Tisza az esetet követően folytatta az aznapi ülést.

Sokan vallják, hogy a balliberálisok, és az alja emberek nem tisztelik a hagyományt.

Ez tévedés. Mindenkinek vannak hagyományai. Kérdés, hogy mi az a hagyomány, és mi az az örökség, amit valaki ápol.

Jakab Péter is rendelkezik hagyományokkal. Ő is követ egy tradíciót. Hisz a tömeghergelésnek ez a módja nem újdonság. Ez a legfrissebb facebook posztja:

„Engem nem lehet elnémítani! Ha a mikrofonom kikapcsolod, bekapcsolok valami mást. Remegjen a bajusz, Kövér elvtárs! Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!”

„Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!” Én úgy vélem, ez a szólam még nem tökéletes. Biztos van egy réteg, akinek ez bonyolult, áttételes, és töprengeni kell rajta. Szerintem ez a jelszó lenne az igazi:

„A fizetés legyen több, nem pediglen kevesebb!”

Lop! Neki van, vedd el tőle! Ingyen pénz. Osszuk szét!

És a legjobb, hogy az ilyenhez semmiféle bizonyítás nem szükségeltetik. Elég, ha rábökünk valakire: Kulák! Vedd el tőle!

Erre a fajta szemléletmódra manapság fel lehet húzni valamit. Folyik a brand építés. A politikai suttyóság is egy márka. Eladható, követőket lehet vele szerezni. Nem sokat, mert a többség ettől iszonyodik, de annyit igen, hogy meg lehessen belőle élni.

Tibi atya, a nemzet kocsmárosa is vélhetően valami ilyesmire készül, ugyanis erről a kérdésről így nyilatkozik:

„Jakab Péterre 10 milliós bírságot szabott ki a szelektív snowflake-szindrómában szenvedő Kövér László, amiért a képviselő a „ficsúr” szóval illette kormánypárti képviselőtársait.

Újfent remélem, hogy a büntetést közösségi adakozással sikerül összedobnunk, hogy megmutassuk, az országgyűlés nem Kövér László széfszpésze. Jakab Péter jelensége ebben a tekintetben másodlagos, a szólásszabadsága az elsődleges – ez pedig nem szimpátia függvénye. Jakab Péter ki- és beszólásait nem a házelnök feladata megítélni, hanem a választóké. Dicsértessék!”

Nos, úgy vélem, az igazi lázadó nem csak ficsúrozik, hanem pukizik és büfizik. Az igazi lázadótól, ha elveszik a mikrofont, a gatyáját még letolhatja. Free fikatúrás.

Tibi atya nem érti, hogy az élet, és a parlament nem kocsma. A parlamentben nem büfögünk.

Amit a Jakab – meg ő is – képvisel, az olyan, mint a divatban a szakadt nadrág. Ennek nem szabad teret engedni. Mindegy mit mond Jakab, de nem mindegy, hogy hogyan. A szólásszabadság nem vonatkozik a fingásra.

Mivel épp ráértem, az alábbit pötyögtem a kocsmáros posztja alá:

„Az igazi lázadótól, ha elveszik a mikrofont, a fikáját még mindig odakenheti a parlament karzatára. Free orrtúrás. Ha megválasztották, részegen is mehet és csörömpölhet az arany ászok üvegekkel is, amíg a házelnök beszél. Le az elnyomással!”

Mire a véleményszabadság harcosa, ezt válaszolta: „nagyon szívesen látlak személyesen is a krimómban, csak jelentkezz be, mielőtt jössz! A probléma csak az, hogy tényleg kocsmáros vagyok: ha ráhánysz az asztalomra, veled fogom letörölni.”

Tehát, ha Jakabtól elveszik a mikrofont a magyar parlamentben, mert röfög, az erőszak. De engem fenyeget, mert más a véleményem.

Vajon Jakab – ha tehetné – készítené-e a kötelet? Vajon élesztené-e a tüzet a mozdony kazánjában? Indítaná-e a vagonokat, kulákot, polgárt, gazdagot, szépet, műveltet begyűjteni?

A 19-es lumpen proli innen ismerszik. Előbb a nagyképű szövegelés az igazságról, ha abban veszít, jön a személyeskedés, majd, ha abban is, akkor az erőszak.

Ócska szar alak vagy Tibi atya.

Nos, Kovács Gyulában, 1912-ben, legalább volt annyi tartás, hogy miután a három lövést leadta, negyedikként a maga fejéhez emelte a fegyvert.

A mai rendbontók és híveik vajon megtennék-e?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A vállalat a 2016-os választások után két olyan eszközt is használt, amely aránytalanul nagy kárt okozott a konzervatív kiadóknak. A The Journal prezentálta a Facebook belső kutatását, amely szerint ha mindkét eszközt eltávolítanák, akkor a Breitbart News forgalma 20 százalékkal, a Washington Timesé 18 százalékkal, a Western Journalé 16 százalékkal, az Epoch Timesé pedig 11 százalékkal nőne. Végül a Facebook az egyik eszközt eltávolította, míg a másikat megtartotta, azonban nem világos, hogy melyiknek volt nagyobb hatása a forgalomra.

Kilépett a DC-től, mert elege lett a woke-kultúrából

A DC Comics munkatársa kilépett a cégtől, mivel elege van abból, hogy a képregények a felvilágosult baloldal narratíváját képviselik.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg képeket.

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

„Fuck your God!” – kiabálta a szélsőbalos csoport az életpárti virrasztás résztvevőinek. Az Antifa aktivistái megtámadták a konzervatív, életpárti diákokat, és azt ordították nekik, hogy öljék meg magukat.

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére