Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pride: az establishment teljesen fölösleges ünnepélyes körmenete

Megadja Gábor

2019.07.09. 12:30

A Pride a lázadás szimbóluma akar lenni, de már rég a főáram unalmas konformizmusának mementója csupán.

A Pride mozgalmának története a Stonewall-zavargásokkal kezdődött. Csak akkor még nem színes tangás öncélú majomkodásról szólt, amit fegyelmezetten kísérnek az államok rendvédelmi szervei, hanem arról, hogy lehetőség szerint ne verjék össze rendszeresen a buzikat – főleg a hatóságok.

Ja, igen, a politikailag korrekt terminusok helyett használjuk nyugodtan a buzi szót. Nem a Facebookon vagyunk, ahol nem lehet, és azon meg a politikai mozgalmon kívül a buzikat sem érdekli, így nevezzük-e őket. És sajnos mindannyiunknak van rá engedélye.

A buzik jellemzően disszidens szubkultúrában éldegéltek, ennek volt az egyik hátulütője számukra, hogy a hagyományos amerikai modellben ez az éldegélés a legalitás határait súrolta. Csakhogy a Stonewall óta eltelt fél évszázad, és rendesen megfordult a történet körül a világ. A vegzálással szembeni tiltakozás eljutott odáig, hogy ma már kötelező ünnepelni a Pride-ot, sőt minden szexuális kisebbséget. (Kérdés, a buzik többsége vajon örül-e annak, ha olyanokkal teszik őket egy táborba, akik férfiként nőnek, nőként férfinak, helikopternek, nádiposzátának, csillárnak, delfinnek képzelik magukat?) Nemcsak a vegzálás tűnt el, hanem a buzi szubkultúra disszidens mivolta is.

Ha valami teljesen elfogadott, támogatott, sőt kötelezően imádott mozgalom lesz, nehéz is megőrizni a disszidens jellegét. Utóbbinak elengedhetetlen tartozéka, hogy ha nem is a legalitás, de a mainstream kultúra határán helyezkedjen el, vagy ne is legyen annak része. A disszidens éjszakai életből nem sok maradt, helyette a korábbi disszidensek – legalábbis a hivatalos mozgalom szerint – unalmas kispolgári életre vágynak, kertes házra, kutyára, férjre-feleségre, gyerekre. Ha valaki ma disszidens akar lenni, akkor hótziher, hogy nem a Hivatalos Buzi Mozgalomba igyekszik.

A Pride a nyugati liberális demokráciák civil vallási intézménye és ünnepe lett. Aki jót akar, az részt vesz rajta, támogatja, szereti, imádja, reklámozza. Valahogy úgy, ahogy nálunk az előző rendszerben a kötelező vagy kötelezően ajánlott november hetedikei vagy május elsejei felvonulások zajlottak: mindenki tegye tiszteletét, obligát pofavizit, azt a politikust, akit egyszerűen csak nem érdekel, szó nélkül hagyja és nem megy el, megvetés övezi.

Ma már tudjuk, hogy Marx nagyjából mindenben tévedett, így abban is, hogy az alap és felépítmény sémájából levezetett, „a tőke jobboldali/reakciós“ tétel sem igaz. Meg kell nézni, a nagy cégek milyen elánnal folytatják a szivárványos propagandát, teszik kötelezően ajánlottá a részvételt, és tartanak alkalmazottaiknak érzékenyítő tréningeket. A Pride és a szivárványos zászló teljesen kommersszé vált, kiválóan értékesíthető árucikk lett. Amely cégek, nagy nevek, divattervezők stb. nem hajlandóak mellé állni és támogatni, azok lettek a disszidensek.

Nemrég olvastam valahol, hogy magyarországi kávézók, éttermek is arra készülnek, hogy kis szivárványos zászlóval jelzik majd, hogy „befogadó/elfogadó helyek“. Miért, eddig kávézókba, éttermekbe nem tehették be a lábukat buzik? Kikérdezték őket a bejáratnál?

Ha nem, akkor mi szükség van ilyesmire?

Magyarországon ember nem vegzálja a buzikat, nem verik, nem lövöldözik le őket. Ez utóbbiban változás érhető el persze, ha a hivatásos mozgalom a másik fontos ügyben sikereket érne el, vagyis behoznának némi tömeget a Közel-Keletről.

Az az igazság, hogy Magyarországon nemcsak az nem érdekli a kutyát sem, hogy ki buzi és ki nem, de már a Pride sem. Azért megy a teljesen céltalan toporzékolás évről évre a szervezők részéről, hogy legyen-e kordon vagy sem (hol amiatt megy a hiszti, hogy nincs, hol amiatt, hogy van), hogy megpróbálják felkelteni az emberek figyelmét egy tökéletesen eljelentéktelenedő rendezvény iránt, amely már azzal sem tud botrányt kelteni, hogy csúcsra járatja a gusztustalan megjelenést és az öncélú ripacskodást. Disszidens látványterv kispolgári követelésekkel – mely követeléseket csak a Hivatásos Buzi Mozgalom fogalmazza meg, tehát azok, akik érdekeltek a mozgalom életben tartásában. Semmiféle tömeges követelés nincs a buzik részéről sem a „házasságra“, sem a „gyermekvállalásra“ (bár, lássuk be, ez utóbbi önmagában is érdekes lenne). A Hivatásos Buzi Mozgalom csak saját magát képviseli (meg persze az ebből kihozható kiváló bizniszt), még a buzikat sem.

A Pride arra a sorsra jutott, amire minden establishment-körmenet. A komcsik is unottan ültek a pártértekezleten, és maximum kuncogtak egyet a proletárforradalmon. A Pride a tüllszoknyák tengere ellenére is teljesen jelentéktelenné és unalmassá vált, annyira a mainstream civil vallása lett, hogy még a legradikálisabb ellenségeiből is alig tud kicsikarni némi felháborodást.

A Pride egy élőhalott szánalmas végvonaglása. Teljesen szürke, még ha rikító színekkel pingálják is körbe.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kozmáltizmustól az odaégettizmusig

A kozmáltizmustól az odaégettizmusig

A kultúrrendőr – Pozsonyi (b)irodalma 25.

Szövetségesként tekint Magyarországra az ENSZ a klímaváltozás elleni harcban

A köztársasági elnök szerint felkérése az ENSZ klímacsúcsán való felszólalásra azt jelenti, hogy a szervezet szövetségesként tekint Magyarországra a klímaváltozás elleni harcban.

Sorossal találkozik Timmermans

Sorossal találkozik Timmermans

A Juncker-féle bizottság első alelnöke hétfőn találkozik Soros Györggyel New Yorkban – derül ki az Európai Bizottság hivatalos naptárából.

Új javaslatot sürget a migránsok elosztására Manfred Weber

Új javaslatot sürgetett a menedékkérő migránsok európai uniós tagországok közötti elosztására Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Giorgia Meloni kioktatta a bevándorláspárti olasz külügyminisztert

Giorgia Meloni kioktatta a bevándorláspárti olasz külügyminisztert

Az olasz külügyminiszter egy olyan országot támad, amely jobban végzi munkáját, mint a Conte-kormány – üzente az FdI vezetője Luigi Di Maionak.

Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Áder János is részt vesz az ENSZ klímacsúcsán

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat, ahol részt vesz és beszédet mond az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén.

A vizek városában jártunk

A vizek városában jártunk

Folyatódik Lokálpatrióta cikksorozatunk, amelyben ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Tatára, azaz a vizek városába látogattunk, és összegyűjtöttünk nyolc helyet, ahova érdemes ellátogatni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére